שאלות של חדשים

מצב
הנושא נעול.
שבת אחת בעלי ניקה את האוטו

בלי לנקוט עמדה - סיפור על גינה
בשבוע שעבר במוצאי שבת, היינו בגינה הציבורים עם משפחה של חברים. ישבנו על הדשא והילדים שיחקו במתקנים. פתאום ילד אחד, עם כיפה גדולה וציצית, אולי בן 7, ואולי קצת יותר צעיר - ניגש ושאל את החברה שלי "את גויה?". היא היתה בשוק. אני עניתי לו מאד מאד בשקט: "היא לא גויה. היא יהודיה. ואני מבקשת שעכשיו תלך לאמא שלך". להבהיר האמא עמדה מהעבר השני של הגינה וצפתה בהכל ולא אמרה כלום. הילד הלך והחברה שלי היתה עצובה ומזועזעת כל הערב. לא יודעת אם הוציאה מפרופורציות או לא - אבל ההרגשה היתה מאד מאד לא נעימה.
שבת אחת בעלי ניקה את האוטו
(בבגדים מסמורטטים מן הסתם), וילדה דתיה עברה עם משפחתה ואמרה בקולי קולות:"תראו, לאיש המסכן הזה אין בגדי שבת". ההורים שלה, במקום להסביר לה את המצב, הסכימו איתה שבעלי מסכן....

meitush123

New member
בהקשר לזרם החד סטרי

הילד הדתי בחברה החילונית - בעיני
אנחנו כאן מיעוט בארץ. מיעוט גדול, ובכל זאת מיעוט. הרחוב- ברובו חילוני. הספרות - ברובה חילונית. הטלויזיה - ברובה חילונית (בהחלט לא מתאימה את עצמה לקהל צופים דתי באחוזים בהם יש דתים בארץ). הילדים הדתים נחשפים יום יום לעולם חילוני ומכירים אותו היטב. שני מטר מהבית שלי יש מקדונלדס וכבר בגיל 3 הם יודעים שאנחנו לא אוכלים שם כי זה לא כשר. החשיפה האינסופית הזו, לתרבות שאינה התרבות שלי, מחד, אבל שאני לא רוצה לנתק את ילדי ממנה, מאידך, גורמת לי לברור את זירות המפגש. לילדי יש הוראה חד משמעית ברורה - כאשר מגיעים ילדים לא דתיים לגינה אתם חוזרים הביתה. למה? כי הם חטפו כמה וכמה פעמים מכות נמרצות כי "הם דוסים מסריחים". זו זירת מפגש שאני לא מוכנה לקבל, בשל סכנה שילדי נתקלו בה. לעומת זאת ספרים מבחינתי זו זירה שאני שמחה שילדי ישחו בה. זו זירה של דמיון, של העלאת שאלות, של הכרת האחר מבלי להיות חלק מעולמו במובן החוייתי ממש. בית ספר כבית ספר מבחינתי אינו מוסד לימודי, כפי שהבהרתי כאן עשרות פעמים. זה מוסד חינוכי. אני רוצה שילדי יחונכו על ברכי ישראל סבתא, ולא על ידי מורה מקועקע. יש לי עם זה הרבה בעיות שהדמות החינוכית שילדי יחשפו אליה תהיה אנט תיזה לחיי. ומילא צוות ההוראה, אבל גם האווירה בכיתות מעורבות אינה אווירה שילדי רגילים אליה. אז נכון הם יוכלו לדבר עם חבריהם לספסל הלימודים על ניוטון. אבל האם הם יוכלו לדבר איתם על מה אמר אביי בסוגיה מענינת? על הלכות תשעה באב שנופל בראש חודש? לא. ואם כך שטף החלפת המידע יהיה חד צדדי. ילדי מקבלים כל הזמן מידע חילוני במהותו, ואין להם עם מי לחלוק מידע דתי. זו בעיה קשה מאוד. ולכן ברור לי שלו עמדתי בפני השאלה האם לשלוח למשך כך וכך שנים ילד ללמוד יום בשבוע קבוע במקום חילוני, הייתי דוחה זאת על הסף.
בהקשר לזרם החד סטרי
זה פשוט לא נכון! יצא לי הרבה מאד פעמים לדבר עם ידידים דתיים במרכז למחוננים גם על העולם שלהם. האם את חושבת שהסקרנות נמצאת רק אצל הדתיים? אני מעולם לא נתקלתי בזלזול בדתיים אצלנו ובכלל זה די לא אישיו העירוב הזה. (חוץ מבפעמים שמדברים על זה) ובאמת, דוקא הסביבה של מחוננים היא לטעמי יותר תרבותית

אני בשלב של לחכות למייל מהמערכת

את כבר אחרי השלב של האימייל?
אני מבינה את הקושי בלהיות היחיד, השאלה היא אם הוא באמת יהיה היחיד. יכול להיות שיש עוד הורים דתיים עם אותה הדילמה, אולי שווה לנסות ליצור קשר, כי אם מה שמפריע לכולם הוא שהילד יהיה בודד - הרי שככה תוכלו למנוע את המצב. אבל חוץ מה"לבד", מה עם ה"להתמודד"? איך את רואה את החשיפה עצמה לחברה השונה? אמת, הדיון סטה לכיוון אחר, אבל הוא מעניין.
ובנוגע לשאלה בדיון האחר. אני גרה בעיר,בכוונה. אנחנו נחשפים לחברה החילונית כל הזמן. התמודדות היא דבר נפלא, בגיל המתאים ובשלב המתאים. לא כל התמודדות מתאימה לכל גיל. אני מנסה לחנך את ילדי לסובלנות, להכרה בערך האחר אבל כן, גם לערכים הדתיים שהם הנכונים בעיני וגיל 8 הוא ממש לא הגיל המתאים לדיונים תאולוגיים. וכן, קשה להיות ילד דתי בחברה חילונית, ואני לא מכירה מבוגר דתי שאין לו את חווית ה"סחבו לי את הכיפה מהראש", קראו לי דתי מסריח וצעקו עלי דתיים לכו לצבא (חוץ מהכיפה כל השאר בהתאמה לשני המינים). [למען הסר ספק, שרתתי בצבא, בעלי כעת בשרות מילואים פעיל...]. הצקות לילד דתי באשר הוא דתי בשל שונותו זו הם נוספות לכלל ההצקות שיש לכל ילד בחברת ילדים רגילה. מסגרת העשרה יוצרת בעיות נוספות שלא הוגן לדעתי לתת לילד בן 8 להתמודד עימם. אם הייתי יודעת איך לאתר עוד ילדים דתיים הייתי עושה זאת. אבל ביה"ס שלו הוא לא ביה"ס הדתי היחיד בעיר.

בשונה מהצקות לגבי משקפיים?

ובנוגע לשאלה בדיון האחר. אני גרה בעיר,בכוונה. אנחנו נחשפים לחברה החילונית כל הזמן. התמודדות היא דבר נפלא, בגיל המתאים ובשלב המתאים. לא כל התמודדות מתאימה לכל גיל. אני מנסה לחנך את ילדי לסובלנות, להכרה בערך האחר אבל כן, גם לערכים הדתיים שהם הנכונים בעיני וגיל 8 הוא ממש לא הגיל המתאים לדיונים תאולוגיים. וכן, קשה להיות ילד דתי בחברה חילונית, ואני לא מכירה מבוגר דתי שאין לו את חווית ה"סחבו לי את הכיפה מהראש", קראו לי דתי מסריח וצעקו עלי דתיים לכו לצבא (חוץ מהכיפה כל השאר בהתאמה לשני המינים). [למען הסר ספק, שרתתי בצבא, בעלי כעת בשרות מילואים פעיל...]. הצקות לילד דתי באשר הוא דתי בשל שונותו זו הם נוספות לכלל ההצקות שיש לכל ילד בחברת ילדים רגילה. מסגרת העשרה יוצרת בעיות נוספות שלא הוגן לדעתי לתת לילד בן 8 להתמודד עימם. אם הייתי יודעת איך לאתר עוד ילדים דתיים הייתי עושה זאת. אבל ביה"ס שלו הוא לא ביה"ס הדתי היחיד בעיר.
שואלת באמת - לא להקניט.

זה בנוסף

שואלת באמת - לא להקניט.
זה בנוסף
זו בדיוק הבעיה. ומנסיון אישי שלי ושל משפחתי הקרובה. יש הבדל בעוצמת הפגיעה אם צועקים עליך פרה שמנה או דתיה מסריחה. (סתם בשביל הדוגמה). בשביל הרבה בנים דתיים עוצמת הפגיעה שהורדת הכיפה מהם בכוח וכד' שקולה לעוצמת הפגיעה של ילדה שהפשיטו אותה מחולצתה. עכשיו זה יותר מובן?

כן.

זה בנוסף
זו בדיוק הבעיה. ומנסיון אישי שלי ושל משפחתי הקרובה. יש הבדל בעוצמת הפגיעה אם צועקים עליך פרה שמנה או דתיה מסריחה. (סתם בשביל הדוגמה). בשביל הרבה בנים דתיים עוצמת הפגיעה שהורדת הכיפה מהם בכוח וכד' שקולה לעוצמת הפגיעה של ילדה שהפשיטו אותה מחולצתה. עכשיו זה יותר מובן?
כן.

meitush123

New member
תבדקי מה אחוז הדתיים

רוצה להסביר (וסוטה ממסגרת הדיון)
כשהייתי ילדה, הייתי בחוגים אחה"צ של מחוננים. היה לי טוב. אחי הגדול ממני גם היה. לא מזמן דיברנו על משהו ופתאום הוא נזכר לספר כמה היה לו נורא להיות דתי יחד בקבוצה (ואחי להבדיל ממני הוא חיה חברתית רצינית). יש הבדל בין חשיפה מבוקרת ומתוכננת כמו בביה"ס שאת מדברת עליו, שאז הילד לא צריך לבדו להתמודד עם שאלות על נהגיו השונים, לבין חוג (מעניין, גם אצלי זה ג'ודו) שבו אין שיחות נפש (אבל כן יש כיבוד לפעמים והייתי צריכה בגיל מוקדם להסביר למה לא אוכלים תמיד), לבין לשלוח ילד להתמודד לבד עם חברה ותכנים השונים מהותית מהערכים והתכנים שאנו מנחילים. וכן החברה החילונית היום הרבה יותר מוקצנת מהחברה החילונית שהיתה בילדותי: לבוש שפה ועוד. נראה לי לא הוגן לשלוח ילד להתמודד עם בעיות כאלה כשהוא "לבד במערכה". אישית גם לבית ספר מעורב לא הייתי שולחת, אבל זה נושא לדיון אחר. ועוד הערה. כשפתחתי את הדיון ניסיתי להרשם. התהליך נתקע בזה שהמערכת הודיעה שהיא תשלח לי קוד כלשהו שהקשה עליו תאפשר לי להתחבר. זה עדיין לא קרה. אז אם מישהו/י יכול להסביר לי מה לעשות כדי להתחבר קבוע אשמח. אני מוצאת פה ענין רב. בסוף השבוע אנחנו אמורים להפגש עם המנהל, אשמח לעדכן בהמשך.
תבדקי מה אחוז הדתיים
ביום ההעשרה אצלכם. אם הוא גבוה אז בעצם אין כל כך בעיה מבחינת "לבד במערכה". ואגב, החברה החילונית שפוגשים במקומות האלה היא בדרך כלל איכותית

נדמה לי שהיתה פה הכללה לא הוגנת

הבית והמשפחה
מאוד חשובים לחינוך, אבל גם לחברה מבחוץ יש משקל. לא בכל גיל ילד צריך להתמודד עם הקשיים של חברה שונה. בגיל 3 זו לא בעיה לדעתי. לדעת אחי החרדי גם בגיל 3 זו בעיה. השאלה במינון,בגיל,באישיות של הילד ועוד הרבה פרמטרים. בני השני לומד בפרויקט של בר אילן עם ילדים חילונים. אבל אצלו זה כבר היה ענין של פיקוח נפש כמעט להכניס אותו למסגרת נוספת אחה"צ, וגם פעם בשבוע 3 שעות של לימודים מאוד אינטנסיבים לא חושפת אותו לשום כלום. אין להם זמן לנשום שם. מעבר לכך הוא באמת ילד שנראה לי שיכנס לחברה חילונית צעיר מאוד ותמיכה של הבית וליוי שלו במהלך החשיפה הזו חשובה לי. גם הגדול שלי למד חוג שחמט עם ילדים חילונים וברח משם אחרי 3 שנים כי ההתנהגות היתה, מבחינתו, מתחת לכל בקורת. שנים אצלי לומדים ג'ודו עם חילונים, אבל אלו לימודים פעמיים בשבוע לשעה, כשאין שום החלפת דעות והיכרות של ממש בחוג.
ראיתי גם ילדים מבתים דתיים שצורחים ואלימים מאד ואינני מעוניינת שבנותי יהיו בקרבתם. ויש לנו גם משפחה בשכנות שהילדים חמודים ושמחים ומחונכים - והילדות נפגשות למטה עם הכלבים ובגינה ומשחקות ומכירות. קשה לי עם הכללות כאלה, שמהן עולה שוב ושוב כאילו החינוך במשפחות דתיות הוא בהכרח יותר טוב ונכון וחברה של ילדים דתיים היא תמיד פחות אלימה ויותר רגועה ומגנה וחממת ידע. זה לא עומד במבחן המציאות המוכר לי, וגורם לי להרגיש שמולי עומד מישהו מתנשא שלא בצדק. עם זאת - אין לי תשובה לעניין החלפת דעות והשפעה הדדית בין ילדים חילוניים ודתיים. אני מניחה שהתשובה בנויה משני מרכיבים: האחד - האמונה שהחינוך שהילדים שלך מקבלים בבית יגרום להם לבחור בבחירות הנכונות בעיניך, וכך יוכיחו שהצלחת לשכנע שהדרך הזו נכונה וטובה יותר. והשני - הידיעה שבשלב כלשהו ודאי שלא ניתן יהיה להפריד בצורה מלאכותית יותר. ולדעתי הפלורליזם האמיתי הוא לאפשר להם לדעת שיש דרכים אחרות ולבחור במודע בדרך שלכם. מתוך אמונה וידע ולא מתוך הסתגרות והתנשאות שלא יעמדו במבחן המציאות בעתיד. ובכל גיל אפשר להתאים את ההתנסות להתפתחות הילד - כמו למשל בסיפור שסיפרת פעם על אוכל צמחוני ובשר (אאל"ט זה היה סיפור שלך - נכון?) סליחה על האורך - אולי זה פיצוי על הזמן החסר...

ציפי ג

New member
לא אני

ראיתי גם ילדים מבתים דתיים שצורחים ואלימים מאד ואינני מעוניינת שבנותי יהיו בקרבתם. ויש לנו גם משפחה בשכנות שהילדים חמודים ושמחים ומחונכים - והילדות נפגשות למטה עם הכלבים ובגינה ומשחקות ומכירות. קשה לי עם הכללות כאלה, שמהן עולה שוב ושוב כאילו החינוך במשפחות דתיות הוא בהכרח יותר טוב ונכון וחברה של ילדים דתיים היא תמיד פחות אלימה ויותר רגועה ומגנה וחממת ידע. זה לא עומד במבחן המציאות המוכר לי, וגורם לי להרגיש שמולי עומד מישהו מתנשא שלא בצדק. עם זאת - אין לי תשובה לעניין החלפת דעות והשפעה הדדית בין ילדים חילוניים ודתיים. אני מניחה שהתשובה בנויה משני מרכיבים: האחד - האמונה שהחינוך שהילדים שלך מקבלים בבית יגרום להם לבחור בבחירות הנכונות בעיניך, וכך יוכיחו שהצלחת לשכנע שהדרך הזו נכונה וטובה יותר. והשני - הידיעה שבשלב כלשהו ודאי שלא ניתן יהיה להפריד בצורה מלאכותית יותר. ולדעתי הפלורליזם האמיתי הוא לאפשר להם לדעת שיש דרכים אחרות ולבחור במודע בדרך שלכם. מתוך אמונה וידע ולא מתוך הסתגרות והתנשאות שלא יעמדו במבחן המציאות בעתיד. ובכל גיל אפשר להתאים את ההתנסות להתפתחות הילד - כמו למשל בסיפור שסיפרת פעם על אוכל צמחוני ובשר (אאל"ט זה היה סיפור שלך - נכון?) סליחה על האורך - אולי זה פיצוי על הזמן החסר...
לא אני
ולא הכללתי אלא ספרתי על הילד שלי שההתנהגות של הילדים בקבוצה שלו היתה מתחת לכל בקורת. את הבן שלי בן 8 אני שלח אי"ה שנה הבאה בדיוק לאותה מסגרת. אולי הקבוצה שלו תהיה שונה?

../images/Emo45.gif

לא אני
ולא הכללתי אלא ספרתי על הילד שלי שההתנהגות של הילדים בקבוצה שלו היתה מתחת לכל בקורת. את הבן שלי בן 8 אני שלח אי"ה שנה הבאה בדיוק לאותה מסגרת. אולי הקבוצה שלו תהיה שונה?

meitush123

New member
דוקא כן חשוב

כי
הילדים שלי מכירים את הסביבה החילונית מכל מקום ואתר בארץ ישראל. הם מוצפים בה. הטלויזיה, העתונות, הרחוב. הכל חילוני. אני רוצה שיהיה מקום שהוא רק דתי. ולימודים מבחינתי הם בראש ובראשונה חינוך. לא חומר. ואני רוצה שהילדים שלי יקבלו חינוך דתי. לא מיש מש. החוגים למחוננים אינם דבר מאוד חשוב בעיני. זו העשרה, שילד יכול לקבל במסגרת הבית, ואם ביה"ס די גמיש גם בביה"ס.
דוקא כן חשוב
מבחינה חברתית זו הזדמנות להיפגש עם קבוצת השווים שלך: ילדים בני גילך שניתן לדבר איתם גם על נושאים שמעניינים אותך באמת בלי לקבל חצי לעג

ציפי ג

New member
נתמזל מזלי

דוקא כן חשוב
מבחינה חברתית זו הזדמנות להיפגש עם קבוצת השווים שלך: ילדים בני גילך שניתן לדבר איתם גם על נושאים שמעניינים אותך באמת בלי לקבל חצי לעג
נתמזל מזלי
ולילדי אין בעיות חברתיות.

הסבר

שאלות של חדשים
הילד (כיתה ב') אובחן כמחונן. לא שחדש לנו ולא היינו צריכים את ההגדרה הפורמאלית בשביל לדעת. יש לי שתי שאלות: 1. יום לימודים שבועי (רחובות) מישהוא יודע לתת התייחסויות ספציפיות מעבר להערות הכלליות שקראתי? 2. בינתיים, נטיית ליבנו (ההורים) היא לא לשלוח ליום לימודים שבועי (גם בגלל החשש החברתי וגם בגלל שאנחנו משפחה דתית והמסגרת היא כללית ואנחנו חוששים, מסיפורים ששמענו, שזה לא יהיה פשוט). עד היום, שלחנו עם הילד לביה"ס קלסר עם פעילויות שהכנו לילד. התאום עם המורה היה שכשהילד גומר את הפעילות הכללית, משועמם וכו', הוא עושה את המשימות שהכנו מראש. אנחנו מתכוונים לדבר עם המורה והמנהל, עכשיו כשהילד מאובחן רשמית, יש לנו פתחון פה לבקש גם מביה"ס דברים. למישהוא יש רעיון / נסיון כיצד ביה"ס הרגיל יכול לתרום?
הסבר
לחוג אני שולחת אותו. יש הבדל בין פעילות של 3/4 שעה (פעמיים בשבוע) בה כולם ממוקדים בפעילות (הפיזית במקרה של החוג המדובר) ולא מתפתחות שיחות נפש לבין יום לימודים שלום שבה השונות תבוא לידי ביטוי (לצפות מילד בן 8 שיהיה היחיד שילך ליטול ידים לפני אכילת כריך, יברך לאחריו וגם יסביר לכולם את מעשיו, נראה לי לא כל כך הוגן וודאי שלא פשוט, ויש לי עוד הרבה דוגמאות לקשיים צפויים). לגבי ביה"ס - עד עכשיו היה לנו הסדרים עם המורה המחנכת. לא הרגשתי שיש לי זכות לבקש מעבר כדי לא להחשב זאת שבכוח רוצה שהילד שלה ייחשב כמחונן. כישורי הילד כעת, בסוף כיתה ב' מוכרים לצוות, המחנכת כנראה לא תמשיך, ולי יש "קבלות" להראות לגבי הילד. ביה"ס בסה"כ קואפרטיבי, רק שמחוסר נסיון בתחום אני רוצה להציע דברים כי אני לא רוצה שסתם יתנו לו לעקוף את כולם בחוברות ובספרים (או שיתנו לו דפי עבודה של כיתה גבוהה יותר) - שאלו הדברים שעשו עד עתה. אנחנו מרוצים מביה"ס וטוב לילד וטוב לנו, רק שאנחנו היינו רוצים שיהיה יותר טוב ואני מחפשת משהו קונקרטי לבוא איתו לביה"ס ולהציע כי נכונות מצידם יש.

השאלה היא

הסבר
לחוג אני שולחת אותו. יש הבדל בין פעילות של 3/4 שעה (פעמיים בשבוע) בה כולם ממוקדים בפעילות (הפיזית במקרה של החוג המדובר) ולא מתפתחות שיחות נפש לבין יום לימודים שלום שבה השונות תבוא לידי ביטוי (לצפות מילד בן 8 שיהיה היחיד שילך ליטול ידים לפני אכילת כריך, יברך לאחריו וגם יסביר לכולם את מעשיו, נראה לי לא כל כך הוגן וודאי שלא פשוט, ויש לי עוד הרבה דוגמאות לקשיים צפויים). לגבי ביה"ס - עד עכשיו היה לנו הסדרים עם המורה המחנכת. לא הרגשתי שיש לי זכות לבקש מעבר כדי לא להחשב זאת שבכוח רוצה שהילד שלה ייחשב כמחונן. כישורי הילד כעת, בסוף כיתה ב' מוכרים לצוות, המחנכת כנראה לא תמשיך, ולי יש "קבלות" להראות לגבי הילד. ביה"ס בסה"כ קואפרטיבי, רק שמחוסר נסיון בתחום אני רוצה להציע דברים כי אני לא רוצה שסתם יתנו לו לעקוף את כולם בחוברות ובספרים (או שיתנו לו דפי עבודה של כיתה גבוהה יותר) - שאלו הדברים שעשו עד עתה. אנחנו מרוצים מביה"ס וטוב לילד וטוב לנו, רק שאנחנו היינו רוצים שיהיה יותר טוב ואני מחפשת משהו קונקרטי לבוא איתו לביה"ס ולהציע כי נכונות מצידם יש.
השאלה היא
אם הוא באמת יהיה היחיד. אם אתם כמה, אז לא רק שהילדים לא יהיו חריגים, אלא גם יהיה לכם קל יותר לבוא בבקשות. אבל, אם החשש הוא מהתכנים, או מעצם המצאות כמה שעות בחברה מעורבת, אז אין הרבה מה לעשות. ה"קבלה" של בחינות האיתור לדעתי יכולה להיות בעלת משמעות רק מול אלה שבאמת יטענו ש"אין פה שום דבר מיוחד חוץ מאמא לחוצה ולוחצת". (אני מקווה ש)ברוב המקרים הלא קואופרטיביים לא זה המצב, אלא כולם רואים ושומעים את העובדות מדברות בעד עצמן, אבל פשוט לא טורחים, לא יודעים איך או לא חושבים שצריכים. במקרה כזה, לא רק שתוצאות בחינות האיתור לא יניעו אותם, אלא גם עשוי לבוא מצדם טיעון לפיו בזאת אחריותם תמה - הילד אובחן, מקבל מענה לו הוא זכאי, וזהו, מה רוצים מהם בכלל. למרבה המזל, זה לא המקרה שלכם, וסביר להניח שאת מה שתוכלי להשיג גם עכשיו יכולת להשיג גם קודם (אך אין טעם לבכות על חלב שנשפך). חוץ מנכונות (בהחלט לא מבוטל), אין להם רעיונות? המצב הוא שהם מעוניינים לעזור אבל לא יודעים איך?

פלגיה

New member
בית הספר הרגיל יכול לתרום, והרבה

שאלות של חדשים
הילד (כיתה ב') אובחן כמחונן. לא שחדש לנו ולא היינו צריכים את ההגדרה הפורמאלית בשביל לדעת. יש לי שתי שאלות: 1. יום לימודים שבועי (רחובות) מישהוא יודע לתת התייחסויות ספציפיות מעבר להערות הכלליות שקראתי? 2. בינתיים, נטיית ליבנו (ההורים) היא לא לשלוח ליום לימודים שבועי (גם בגלל החשש החברתי וגם בגלל שאנחנו משפחה דתית והמסגרת היא כללית ואנחנו חוששים, מסיפורים ששמענו, שזה לא יהיה פשוט). עד היום, שלחנו עם הילד לביה"ס קלסר עם פעילויות שהכנו לילד. התאום עם המורה היה שכשהילד גומר את הפעילות הכללית, משועמם וכו', הוא עושה את המשימות שהכנו מראש. אנחנו מתכוונים לדבר עם המורה והמנהל, עכשיו כשהילד מאובחן רשמית, יש לנו פתחון פה לבקש גם מביה"ס דברים. למישהוא יש רעיון / נסיון כיצד ביה"ס הרגיל יכול לתרום?
אף אחד מילדי לא מוגדר רשמית כמחונן (מה שלדעתי מראה על המבחנים, לא על הילדים שלי) אבל הם די השתעממות מהלימודים הרגילים. מה שבית הספר עשה: קבוצת לימוד לכתיבת עבודת חקר (בכיתה ג') ישיבה בספריה עם פעילויות נוספות מערכת מיוחדת שמשלבת את הילד בחלק מהשעות בכיתה גבוהה יותר (כיתה ו') קבוצת "אתגר" במתמטיקה (לשלושה-חמישה ילדים מתאימים) ארגון תחרויות ידע, ומתן לילד זמן להתכונן אליהם. הכל תלוי בגמישות המערכת וברצון הטוב, אבל לפחות אצלינו הרצון היה קיים.

תודה

אף אחד מילדי לא מוגדר רשמית כמחונן (מה שלדעתי מראה על המבחנים, לא על הילדים שלי) אבל הם די השתעממות מהלימודים הרגילים. מה שבית הספר עשה: קבוצת לימוד לכתיבת עבודת חקר (בכיתה ג') ישיבה בספריה עם פעילויות נוספות מערכת מיוחדת שמשלבת את הילד בחלק מהשעות בכיתה גבוהה יותר (כיתה ו') קבוצת "אתגר" במתמטיקה (לשלושה-חמישה ילדים מתאימים) ארגון תחרויות ידע, ומתן לילד זמן להתכונן אליהם. הכל תלוי בגמישות המערכת וברצון הטוב, אבל לפחות אצלינו הרצון היה קיים.
תודה
זה הרעיונות שחיפשתי. אשמח לעוד ברוח זאת. ביה"ס כאמור עם מוכנות גבוהה אבל בלי הרבה נסיון בתחום. זה הבן הבכור שלנו, אין לנו הרבה נסיון במערכת (כולה כיתה ב') כך שהבנות עם המחנכת די ספקו את צרכינו. בכל מקרה היו כמה דברים שרצינו להציע. עכשיו אנחנו מרגישים יותר נוח לבוא ולהציע. גם למערכת נראה לי ותר קל כשיש תוית ברורה. לגבי יום לימודים מיוחד, שמענו דברים ואנחנו מכירים את הילד שלנו. זה שילוב של הכל ומילד בן 8 יש גבול למבחנים בהם אנחנו ניתן לו לעמוד. מה עוד שלאור דברים שקראתי כאן לא ברור לי כמה זה "שווה" את המחיר.

אם טוב לו בבי"ס

תודה
זה הרעיונות שחיפשתי. אשמח לעוד ברוח זאת. ביה"ס כאמור עם מוכנות גבוהה אבל בלי הרבה נסיון בתחום. זה הבן הבכור שלנו, אין לנו הרבה נסיון במערכת (כולה כיתה ב') כך שהבנות עם המחנכת די ספקו את צרכינו. בכל מקרה היו כמה דברים שרצינו להציע. עכשיו אנחנו מרגישים יותר נוח לבוא ולהציע. גם למערכת נראה לי ותר קל כשיש תוית ברורה. לגבי יום לימודים מיוחד, שמענו דברים ואנחנו מכירים את הילד שלנו. זה שילוב של הכל ומילד בן 8 יש גבול למבחנים בהם אנחנו ניתן לו לעמוד. מה עוד שלאור דברים שקראתי כאן לא ברור לי כמה זה "שווה" את המחיר.
אם טוב לו בבי"ס
אל תתנו לעניין יום ההעשרה להדיר שינה מעיניכם. זה לא כזה ביג דיל. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה, ועדכנו אותנו

מצב
הנושא נעול.
למעלה