שאלות של חדשים

sagamit

New member
עד לפירוט של גדוד הסתדרת...אח"כ- :-

ממש לא!!! והמבנה הנ"ל הוא גם מסווג, אז זה בסדר שאתה כותב טעויות.

sagamit

New member
שלום לנרי הפז"מניק (להצדיע לך?)../images/Emo8.gif

אני ממש לא רוצה להתווכח איתך, אבל רק לחדד כמה עובדות: 1. אני כבר סגן מזה כמה חודשים, הכינוי לא הוחלף. 2. אני ממש לא מתחשבת בפז"מ של אנשים, למרות שאני כבר שנתיים וארבעה חודשים בצבא (או שאולי דווקא בגלל זה). 3. במסגרת התפקיד הקודם שלי התעסקתי עם הנתונים עליהם אתה מדבר כאן, ולכן הייתי די בקיאה בהם (הרצתי על זה לפני סא"לים ואל"מים). 4.המידע הזה כן מסווג, ואני לא אפרט מה נכון ומה לא.

אתה יכול לפרט

מה זה גדודי סיור וגדודי בט"ש? ואגב הבנתי שגם חיל חימוש זה כומתה שחורה זה נכון?

גנוטיפ

New member
עוד קצת:

רציתי גם לדעת מה הפז"מ המינימלי עבור הדרגות הראשונות (רב"ט, סמל, סמל ראשון). תודה. אני לא מבין למה החלוקה הפיקודית (מדורים וכו) תהיה מסווגת. זה מגוחך.

דוד דב

New member
הלו !!! צאי מהסגמת !!!

אז עשית קורס בבה"ד 12 ועכשיו כולם תופסים ממך צאי מזה ילדה

שששש..יא סג"מית פעורה שונא סגמים

חבורת מיקי מאוס קלאב כל ה"עוד ארון אחד" האלה... לכי לכי תעשי פוזות על הדודות מתעב סגמים שנאתי תמ"מ שלי

גנוטיפ

New member
שאלות של חדשים

התגייסתי ממש לא מזמן, אני כרגע מסופח לבקו"מ למשך חודש (לצערי הרב). רציתי לשאול לשאלות לגבי הדרגות והסמלים. צבעי הכומתות - משהו יכול להשלים את הרשימה? ירוק זית - חיל כללי ירוק כהה - מודיעין כתום - פיקוד העורף אפור כהה - חיל האוויר כחול כהה (עד שחור) - חיל הים אדום - צנחנים שחור - חי"ר אבל יש עוד. מה עם הכחול-טורקיז הזה? בנוסף, רציתי לשאול על החלוקה. פלוגה מחולקת למחלקות, שמחולקות לכיתות. מה יש מעבר? מה בנוגע למדור? מהו מדור? ועוד אחר אחרון, דרגות. חוגרים הם אנשי שירות סדיר, ולא קבע נכון? והדרגות שלהם על היד. נגדים וקצינים, דרגותיהם על הכתף. אני צודק? אודה על ל תיקון, הוספה ומענה.

praetor

New member
זה משתנה, אבל באופן כללי

אצל ג´ובניקים (גם לא תומכי-לחימה) 10 חודשים לרב"ט, נדמה לי 22 חודש לסמל, ואיזה 30, 32 חודש לסמ"ר. אצל קרביים זה יותר מהיר. בקורסים למיניהם מקבלים דרגות הרבה פעמים בסיום הקורס, ככה שיכול להיות גם איזה רב"ט/סמל צעיר מאוד בפז"ם שלו.

למעלה