שאלות...שאלות....

ro1ro1

New member
שאלות...שאלות....

היי כולן , במסגרת פינת השאלות החודשית שלי פה...הצטברו לי כמה , אחרי ביקור אצל הרופא, והחלטה על פרוטוקול להזרעה נוספת,(עד היום היו שתיים) אז נתחיל מזה...שהפרוטוקול מורכב משתי אמפלות של גונאל F , וביום המכריע ,אוביטרל ,או...שימו לב לזה...דקא פפטיל!!
.. לדבריו דקא פפקטיל, במועד הקרוב לביוץ ,יכול לעשות גם את התפקיד הפוך..ולשמש ככוריגון.לי זה היה מוזר .מישהי מבינה למה? ודבר שני,שאני לא מבינה וקצת מכעיס אותי האמת... אחרי אי אילו רופאים שראו את כל הבדיקות שלי (במהלך השנה האחרונה) ומלמלו משהו על תנגדות אינסולין, והזכירו גלוקפג'ז..אחרי כל זה.. רק אתמול, הרופא החדש שלי ,אמר בוודאות.."גשי לאנדוקרינולוג" ... יופי...תורים יש רק לספטמבר !!!!!!!! מה אני עושה ? האם רופא משפחה יוכל להסתכל על הבדיקות ולתת לי מרשם לגלוקופז' ? די מייאש אותי!! ועוד שאלה קטנטנונת... מרשמים של רופא פרטי (לגונאל ,או להבדיל..ל US ) מכובדים ע"י מכבי , או שצריך להסב אותם?? תודות על תשומת הלב....
~~רורו ~~שהניק שלה גזור משמות האחיינים,וכבר רוצה ניק "אמא של ..."

תמר27

New member
תשובות...תשובות...

את פוליציסטית, זה ברור , נכון?! הרופא שלך דווקא מיקצועי מאד. ההצעה שלו, לא לתת כוריגון/תחליפיו אלא דווקא דקא היא הצעה מעולה, שחבל שלא כל הרופאים מודעים אליה. הענין הוא שאצל פוליציסטיות מתפתחים המון זקיקים. לאחר זריקת הכוריגון כל הזקיקים האלו "מבייצים" וההורמונים בגוף מתחילים להשתולל. מכאן ועד לגרוי יתר מסוכן - הדרך קצרה וכואבת. הפיתרון של השנים האחרונות הוא לתת דקא. הדקא גורם לכ-ל ההורמונים לעלות בבת אחת בתוך 24 שעות - כך מושג הביוץ - לאחר מכן הדקא "מדכא" לחלוטין את המערכת. אז הסכון מגרוי יתר יורד וכמעט נעלם. בעבר, במקרים גבוליים שבהם רופאים חששו מכוריגון שיגרום לגרוי יתר, הם פשוט הפסיקו את הטיפול (תשאלי את פולי מהפורום ליד...) כיום, במקום להפסיק את הטיפול הם ממליצים על דקא לביוץ. ואכן, המחקרים הוכיחו שפניה אנדוקרינולוג ונטילת גולקופ'ז יכולים ליצור איזון הורמונלי עד כדי פיתרון בעית הפוריות. אבל קחי בחשבון שזה דורש טווח של זמן, לפי מה שאמרו לי - כחצי שנה.... בהצלחה.

פּוֹנְג

New member
קצת תשובות

על דקא בתור מבייץ כבר שמעתי (היה פה שירשור על זה, אבל אין לי מושג איך למצוא אותו) מרשמים של רופא פרטי - את צריכה לבדוק בקופה אם הוא מוכר אצלהם או לא, ככה באופן כללי קשה לענות לך. זה מה שאני יודעת לענות

ro1ro1

New member
תודה !!

אכן פוליציסטית ואכן עושה רושם שהרופא מקצועי... הוא אפילו שמע על על הדיון "אוביטרל אחד או שניים " שהתנהל כאן לא מזמן.. אמר שעשינו הרבה רעש

שווערצה

New member
מרשמים של רופא פרטי

צריך להחתים במזכירות הקופה לפני שמפנים לבית מרקחת, אחרת לא תזכי להשתתפות הקופה בעלות התרופה.

3קטנה

New member
../images/Emo180.gifנצל"ש- שאלה על פרגניל

בנות. האם מישהי התנסתה בתופעות לוואי אחרי הזרקת פרגניל? קיבלתי פרגניל ביום ראשון ומאתמול יש לי כאבי ציצים, לפעמים ממש חזקים, ועייפות וחולשה כללית. נורמלי???

ברנדי1

New member
תשובה

גם לי יש כאבי חזה ועייפות ובחילות אחרי פרגניל, אבל אם זה נראה לך תופעה חריגה כדאי שתדברי עם הרופא

נועם@בת

New member
הרגשה מכורגנת../images/Emo3.gif (מלשון כוריגון)

תופעה ידועה, תגידי תודה שלא קיבלת גם את הבלאגן בבטן
. בהצלחה נועם

3קטנה

New member
עוד שאלה...קשה לי

כמה ימים בערך יש תופעות לוואי כאלו? בסך כל הזריקה היתה ביום ראשון ועכשיו כבר חמישי!
זה הולך להסתיים בקרוב?? תודה!

נועם@בת

New member
אם יש אצלך חשש לגירוי יתר

כוריגון יכול להחמיר אותו. במקרה כזה נותנים דקה שמגרה את ההיפופיזה להפריש כמות גדולה של LH. הLH יגרום לביוץ עדין בלי חשש להחמרת הגירוי (או להתחלתו). גם רופא משפחה יכול לרשום גלוקופאז', השאלה אם את באמת צריכה. אני לא ידועת מימוסמך לתת ואולי בכל זאת שווה לחכות לאנדוקרינולוג, או לחילופין, לחפש אחד שמקבל מוקדם יותר. בהצלחה נועם

בוניטה 5

New member
מרשמים

אני במכבי ומטופלת אצל רופא פרטי. אני הולכת עם המרשם ישר לבית מרקחת של הקופה ואני מקבלת את הגונל + האוביטרל.(קיבלתי בעבר גם תמיכה, איקוקלומין, פרגניל, כוריגון ומה לא.. את צריכה לבדוק במכבי את הרופא שלך נחשב מומחה לפריון מבחינתם. את יכולה לפנות למכבי ללא הפסקה. אם כן, אז אין לך בעיה לקבל את התרופות. אם לא, אז תעשי מה ששוורצע כתבה לך. דרך אגב, את ההפניות לבדיקות הדם והבטא אני מעבירה לרופאת משפחה, והיא מוציאה לי הפניות

gal2gal

New member
../images/Emo32.gif טופס 17 קופ"ח כללית-קצת ארוך

שלום, אנחנו כאמור (מפעמים קודמות שכתבתי כאן) זוג בנות (נשואות אגב) שהתחלנו את תהליך הכניסה להריון. אני, זו שמתעתדת להכנס להריון ראשונה, סובלת מתסמונת השחלות הפוליציסטיות והופנתי ע"י הגניקולוג שלי למרפאת פוריות ל-AID מכיוון שאת תהליך ההזרעה אנחנו צריכות לעבור בבי"ח תל-השומר (בגלל השייכות של האזור הגיאוגרפי בו אנו גרות), החלטנו גם לפנות למרפאת הפוריות שם. לצורך 2 הטיפולים עלינו לקבל טופס 17 מקופת החולים שלנו. אני משתייכת כאמור לקופ"ח כללית מחוז ר"ג. אז מה הבעיה אתן שואלות? הבעיה היא שהטיפולים הללו לא מופיעים בסל הבריאות ולכן לא ניתן להוציא עלים טופס 17 התקשרתי לבנק הזרע ושאלתי הכצעקתה?!?! מי שענתה לי לטלפון (שאגב היתה מאוד נחמדה) אמרה שיש קופות חולים שנותנו ויש שלא ויש מחוזות שונים בכל קופה שנותנים וכו'... ואם אני רוצה טופס 17 אני צריכה לשבת מול המזכירה בקופ"ח ולשכנע אותה שתיתן לי (או יותר נכון את פרופ' קפלן שהוא זה שנותן OK לטיפסי 17). אז... מה נראה לכן שג'ינג'ית כמוני תשב בשקט?? קיבלתי טופס 17 לפתיחת תיק בבנק הזרע. אבל לייעוץ במרפאת פוריות בתה"ש לא נותנים לי
לא יתנו לי גם טיפסי 17 להשבחה והזרעה שלפי פרוספקט שקיבלנו מביה"ח עולים יחד 455 ש"ח וזה כמובן לא כולל את מנת הזרע שעולה 350 ש"ח. בקיצור אנחנו ממש אובדות עיצות ונשמח לקבל כל עזרה בעניין. אחת הסיבות שהמזכירה בקופ"ח כללית אמרה זה שאולי לא נותנים לנו כי כתוב ע"ג ההפניה שאני חיה עם בת זוג.... אבל אני בוחרת להתעלם מההערה הזו כי הרי לא יכול להיות שבמדינה נאורה כמו שלנו לא יתנו טופס 17 בגלל סיבה שכזו.... נכון??? תודה וסליחה על האורך ההודעה גל

נועם@בת

New member
מנת הזרע לא ממונת

לגבי ההזרעה צריך לברר. כעקרון ביטוח הבריאות מכסה טיפול בבעית בריאות. העדר בן זוג לא מוגדר כבעית בריאות, אבל לא שמעתי שלא נותנים הפניה. פרטים מדוייקים יותר תוכלי לקבל בפורום חד הוריות מבחירה, שם רובן נעזרות בשירותי בנק הזרע. בהצלחה נועם

דנה אא

New member
ערכי מדידה של איכילוב

באיכילוב אמרו לי שהערכים של בדיקות הדם הם כמו של הכללית, ואמרו לי זאת יותר מפעם אחת. מישהי כתבה לי כאן לפני מספר ימים שצריך להכפיל ב-3 (כנראה ב3.7 ) , האמנם כך ? מישהי יודעת. ושאלתי גם לגבי אחוזי הצלחה בפרוטוקולים עם דקפפטיל לעומת צטרוטייד, וגם על כך לא ענו לי. עושה רושם שהאגוניסטים יעילים בהרבה לעומת האנטגוניסטים. האמנם?

אם אמרו לך אז הם יודעים שם במחלקה

ומה זה משנה בכלל??? בערכים חדשים -כללית E2 הוא פי 3.7 ממכבי. ופרוגסטרון הוא פי 3 ממכבי. בהצלחה באיזה פרוטקול את?

טלי אבג

New member
../images/Emo26.gifאם כבר מדברים על דודה פולי...

אז ראיתי עוד איזה מאמר, מסביר את הקטע של האינסולין די ברור.......

ro1ro1

New member
יופי של מאמר ! תודה ! ועוד שאלה..:-

אני יודעת שכשעושים הזרעות \IVF ,את בדיקות הדם וה US עושים בבוקר. זה קריטי? זה בעייתי אם אני עושה את ה US בערב? ודם בבוקר ? ובאותו הקשר..האם נראה לכם ,שיש דרך שאוכל לבצע את המעקבים ברמת מרפא ,למרות שאני כרגע לא מטופלת אצלהם?(עשיתי שם הזרעה אחת) מנסה פשוט לפתור בעיות לוגיסטיות של עבודה\זמן\שעות מרפאה...
שוב תודה....

למעלה