שלום, אני זקוק להפנייה
שלום לחברי הפורום. ברצוני לפתוח ולומר שנפשי מיוסרת מכיוון שהנושא הבא מרתק אותי כל כך, ומצד שני פשוט אין לי מושג איפה ואיך אני משיג חומר שייתן לי תשובות ואת הידע שאני כה צמא אליו. הנושאים שעליהם אני מדבר הם אלה: בתקופת המקרא בארץ ישראל- כלומר בין כיבוש הארץ עד כיבוש יוון וההלניזם, לא משנה מתי- הנושאים הבאים: מבחינה מדינית: - פירוט מעמיק של ההיסטוריה של הארץ: כלומר פירוט מקיף ומעמיק שייתן לי תמונה ברורה בפחות או יותר של מה שהיה פה מבחינה מדינית בתקופה שבה אבחר.אני מניח שזה יכלול קרבות משמעותיים, אירועים משמעותיים, מרידות, התפתחויות מדיניות וכו'.... בקיצור- מה שדרוש כדי להבין מה היה פה מבחינה מדינית מבחינה חברתית: גם כאן, הדברים שיאפשרו לי להבין ולחוש את החברה שחייתה פה בארץ: הלכי הרוח, הנורמות החברתיות, הקודים החברתיים, "האקלים החברתי", אופי החברה תנאי החיים, מעמדות ומבנה החברה, כלכלה מבחינה אנושית- הדינמיקות האנושיות: הפסיכולוגיה של התקופה, איך אנשים חשבו, פעלו, הרגישו, מה הדאיג אותם, מה השפיע עליהם, איך התנהלו חיי היום יום, שגרת החיים, בקטן. ומבחינה דתית/רוחנית/תפיסתית: איך תפסו את אלוהים, העולם, מקוםפ האדם, המוסר אני פשוט לא יודע לאן לפנות, את מי לשאול ולקבל הפניות למידע רלוונטי לנושאים שאני מחפש. אודה לכם אם תמליצו או לפחות ת]נו אותי למקום בו אוכל באופן מילולי לקבל הפנייה כלשהי לחומרים שיספקו את התאבון שלי להבין את התקופה הזאת. אני מאוד מתקשה לתאר בכתב את מה שאני מחפש מכיוון שאני לא בקיא במונחים והטרמינולוגיה ולכן לא תמיד מובן, לכן הכי קל יהיה לי לתאר במילים את מה שאני מחפש ומתוך התיאור הזה, יוכלו להפנות אותי או לפחות להגדיר לי בשם או במונח את התחום אותו אני מחפש, כדי שיוקל עליי לחפש. תודה רבה על עזרתכם