שאלות על KLE חדש

היא אולי מתה, אבל לא נשארת במקום!

... ואם חשבת שהטלטל וגל הארכובה הם קשיחים... אז בוא נראה: בוכנה: למטה -> למעלה -> למטה -> ושוב עד 14000 סל"ד. בכל "למעלה->למטה" יש בוכנה, בקצה של טלטל, שממש, אבל ממש, לא רוצה לחזור למטה, אבל מה, הטלטל מתעקש. אז בזמן שהבוכנה משתכנעת היא עושה עוד קצת... מה שתלוי במהירות שלה - כמה שהסל"ד יותר גבוה כך המהירות של הבוכנה לפני שהיא צריכה לחזור גבוהה יותר וכך גם כוח המתיחה של הטלטל. ומה שלא מפליא זה שהטלטל, שעשוי בסך הכל מחומר ברזלי יצוק ומעובד - מתארך. קצת. אז מה היה לנו שם? נקודה-מתה-עליונה -- אבל חיה!

ניסיתי לרדת לסוף דעתך....

ועוד לנסות ולהניח שאתה צודק, מה שבספק גדול מאוד.... מה הקשר של זה לכל מה שנאמר למעלה...בקשר להרצה. נק´ מתה עליונה, היא נק´ מתה עליונה, לא רק שהיא לא זזה.... היא אפילו לא נושמת...
מה מתארך ?
מי מתארך ? איך הגעת לזה
הנק´ המתה היא נקודה חשובה מעין כמוה לכוון הבסיסי ביותר של המנוע, אני משוכנע שכבודו יודע למה אנוכי מתכוון... אם היא היתה זזה היינו בצרות איומות...
השדון, שלא מאמין בתחיית המתים...

מתה או לא?

טוב - אנ´לא חושבשאני טועה במיוחד (לפחות לא הפעם)... הבוכנה, במהלך שינוי כיוון תנועתה מפעילה על הטלטל כוח לא מבוטל בדיוק בנקודה בה היא משנה ממהלכה (למעשה, בשני הכיוונים). בלשון מתיתטית, התאוצה פופורציונית לשיעור השינוי במהירות, או לנגזרת המהירות המגיעה לשיא דווקה כשהמהירות עצמה היא 0 (בזמן שינוי כיוון התנועה מתנועה כלפי מעלה לתנועה כלפי מטה). כוח זה פועל למשוך (== להאריך) את הטלטל - שגם אם הוא מוצק למדי, עדיין הוא מתארך בהשפעת הכוח המופעל עלין. עד כאן נכון? אז השאלה היא לא אם הנמ"ת משתנה בסל"ד, אלא *בכמה* הוא משתנה - כלאמר, האם השינוי הוא משמעותי בהרצה ובכלל. ועל זה אין לי תשובה או מידע מוסמך - רק תחושה כללית שכן.

על אותו משקל הדברים....

גם גלגל התנופה גדל בגלל הכח הצנטרפוגלי שמופעל עליו וכך גם גלגלי השיניים של הגיר... וגם הזיזים מתקצרים ומתארכים בכל פתיחה של השסתומים...וכן הלאה וכן הלאה... נראה לי שנכנסת כאן למשהו אחד בשביל לצאת ממשהו אחר אליו הכנסת את עצמך...אם יורשה לי לומר, ולא ממש שכנעת אותי... מצטער...
, אני אשאר עם "שלי"... נק´ מתה עליונה יש אחת והיא קבועה מאוד... ואם היא לא קבועה, צא אל המוסך והחלף מיסבי טלטל או בוכנה... אגב, תודה על ההסבר, היה נחמד.
השדון

menimm

New member
כל הדברים הללו נכונים...

אבל לדעתי לא מדובר בסדרי גודל שגדולים מהחופש שקיים בין החלקים הנעים של המנוע / גיר ... גם רינג של בוכנה קפיצי שכזה.. אולי בגלל הפרשי טמפרטורות עבודה גדולים. המנוע מלא בחופשים.. ולדעתי הטמפרטורה באמת משפיעה על גדלים יותר מאשר כח צנטריפוגלי, אל תשכחו שרוב החלקים במנוע דיי קלים ואם זאת קשים מאוד, ולכן לא סביר שכח צנטריפוגלי ישפיע יותר מאשר מקדם התפשטות בחום.

menimm

New member
לא.. הנקודה לא זזה..

אם כי אולי נכון יותר לומר שהיא כן זזה, אבל במידה לא משמעותית.. כי טלטל בטמפרטורה של 20 מעלות או של 200 מעלות לא יהיה באותו האורך... הזכרתי מקודם שהכל במסגרת חופשים שכבר קיימים במנוע, בהרצה החופשים הללו קטנים יותר.. ולכן אולי באמת עומסים גדולים יכולים ליצור נזק שחופש שעדיין לא קיים לא יוכל לבטל. המסקנה היחידה כאן היא שיש צורך בהרצה.. ואין להסיק מזה כלום לגבי אופי ההרצה..

סיכום סופי(?)

הנמ"ת מתה, אבל זזה. רק מה - קצת. מה זה קצת? כפי הנראה פחות מהחופשים הפנימיים במנוע. ועכשיו לשאלות: - מה אפיצות מיסבי ההחלקה של גל הארכובה ופין הטלטל? - מה מקדם ההתפשטות של הטלטל, וכמה זמן לוקח למנוע להגיע לטמפרטורת עבודה? מה שיעור השינוי בממדי הטלטל בטווח טמפרטורות העבודה המקובל של מנועים? אולי סוף-סוף תפתר התעלומה ...

נירו

New member
שאלת קיטבג

אתה באמת לא יודע או שאתה עושה את עצמך אתה שא בעדר כבשים

TheFinalCut

New member
בדיוק מה שאני חשבתי....

הדבע הזה לא יכול להיות נירו, נירו לא עד כדי כך סתום.

oren_hershco

New member
גם לי יש KLE - ביטוח מקיף לא יקר

אולי כי לא משתוללים איתו, אולי כי לא כל כך גונבים אותו - "ביטוח ישיר" דורשים בערך 7% מערך הכלי למקיף - לדעתי שווה את השינה המתוקה בלילות.

ofnik

New member
גם אצלי הביפר נשכח בכיס המעיל

עד שהסוללות נגמרו-אל תסמוך על ביפר ועל אזעקה-זה בסה"כ לקישוט ולא מרתיע אף אחד- מקסימום תתעורר כדי לנפנף לשלום לאופנועך המתרחק... מה שאתה צריך זה להקריב 800 - 1000 ש"ח על מנעול אבוס אימתני וכבד וזה כאילו עשית ביטוח מקיף, רק אז תוכל לישון בשקט- יתר השרשראות ניתנות לפיצוח כמו פיצוחים...

dyanai

New member
מנעול אבוס ../images/Emo35.gif

מה זה מנעול אבוס ? קניתי מנעול מגנום שנירה אימתני למדי יש משהוא יותר גדול
דודי

ofnik

New member
אבוס היא חברה גרמנית שמייצרת את

השרשראות והמנעולים הטובים ביותר מבחינת חומרים וטכנולוגיה- אני מניח שחתך החוליה בשרשרת שלך הוא ריבועי-דבר שמקל על הפורץ לחתוך אותו בעוד שבאבוס החתך הוא משושה-וזה רק הבדל אחד-ניתן להשיג באופנועית ובעוד חנויות באזור.

Phangan

New member
ABUS ../images/Emo18.gif

ABUS זה שם של חברה (אני חושב גרמנית אבל אל תתפוס אותי במילה) המייצרת מגוון מנעולים הנחשבים לטובים ביותר. האמת שלא בדקתי אם אפשר לחתוך את מנעולי הדיסק/שרשרת ABUS שלי מנעול שרשרת עולה בארץ 600 ש"ח אותו מנעול בגרמניה עולה 300 ש"ח אז אם אתה בגרמניה או מישהו שאתה מכיר נמצא שם שיקנה לך מנעולי ABUS רגע... גם קסדה יותר זולה בגרמניה וגם מעיל כפפות חלקי חילוף... אז לסיכום סע וקנה שם הכל (אין מכס!) חבל שעל אופנועים יש מכס אחרת גם את ה KAWASAKI שלי הייתי מביא מגרמניה.... Phangan

JonnyBoy

New member
אגב, מישהוא שמע/יודע על...

שרשרת ABUS שנפרצה? לשינה טובה אין מחיר,אך השאלה היא האם יש כיסוי?

dyanai

New member
תודה לכולם על העצות

בכל מיקרה ה 100 קמ"ש הראשונים יצאו כמו שאתם יועצים כאן תצי לאורך הטילת של ת"א בת ים ראשון וחזרה על אילון. מסתבר שעל 4000 סל"ד מגיעים ל90 קמ"ש כך שזה באמת לא סוף העולם ממילא אני נוסע רגוע ולא ממהר לשום מקום הKLE פשוט כיף יצחקו הותיקים פה אבל עבורי הוא פשוט רולס-רויס שוב תודה על העזרה דודי

zataomm

New member
שמח בשמחתך, תהנה וסע בזהירות

יתכן שכבר אמרו לך את זה אך הקורס שכולם מדברים עליו באמת שווה את הכסף. נסיעה טובה

למעלה