שאלות על KLE חדש

ראשית תתחדש. הרצה טובה תהיה

בכבישים הישרים והארוכים - בואכה אשדוד, חיפה או שער הגיא. איפה עדיף לנעול - אתה יודע יותר טוב. הדגלן שמח בהצטרפות עוד אופנוען שפוי לרוכבי ה KLE

לגבי ההרצה...

הבנתי שאין דעה אחת הרווחת בנושא... יש האומרים צא לכבישים הפתוחים- 4000 סל"ד ללא תנודות וכך ההרצה תעבור בשלום,לעומת זאת, יש כאילו האומרים כי דווקא משחק קל עם הסל"ד עוזר להרצה.. יש למישהו דעה מעוגנת "מכנית" לנושא?? שדון?? בכל אופן- תתחדש!

zataomm

New member
מעוגנת מכנית

שפשוט יתקשר למוסך וישאל, למיטב זכרוני חוץ מההגבלות על הסל"ד לא מדריכים אותך איפה לנסוע.

Big Max

New member
גם כן המוסכניקים המורשים האלה ../images/Emo46.gif

לא אשכח למוסכניק ההוא במוסך של אבניר שהיה יעיל מדי ומנע ממני את העונג של לקרוע את הניילונים ל- GS החדש שלי. בשביל מה הוצאתי 34,000 אם לא בשביל הניילונים על המושב??? Big Max

kle

New member
קבוע או משתנה

בק"מ הראשונים שהאופנוע עובר עדיף סל"ד קבוע שאינו משתנה התיאוריה שאני מכיר היא שהמטרה ההתחלתית היא בעצם להריץ ת´בוכנה בשלב הראשון יש שכבה מיקרונית שיורדת מהבוכנה, ועליה לרדת בצורה שווה בנוסף לכך שהבוכנה תתפוש את מקומה (כמובן בקטנות) באופן סימטרי בביתה שינויים תכופים בסל"ד, יגרמו לשכבה הזו לרדת באופן שאינו שווה/סימטרי שוב... מדובר על הק"מ הראשונים בלבד - מינימום 200 מקסימום 400

המממ....

כמו שאני מבין את זה - סל"ד קבוע מביא את הבוכנה עד לנמ"ת (נקודה מתה עליונה - שיא ההילוך) - אבל בגלל הסל"ד המשתנה גם נקודה זו משתנה (מן הסתם מדובר פה על משהוא קטן למדיי). ההגעה התכופה לנקודה קבועה יוצרת שם מדרגה - וזה משהוא שצריך להמנע ממנו. ודרך אגב ובכלל, זאת אחת הסיבות לכך שממומלץ "לפתוח" מדי פעם (סיבה נוספת היא הזרמה של דלק וניקוי המערכת, כמו גם ניקוי מערכת הפליטה) אבל אם יש למישהוא דעה אחרת אשמש ללמוד משהוא חדש...

dmx_must_fly

New member
הרצה רק לא בסל"ד קבוע

לפי המידע שאספתי על הרצה וההוראות המפורטות מאוד של דוקאטי על ההרצה הנה הסיכום שלי: הרצה עדינה מידיי ולרוב הרצה בטורים מונוטוניים יוצרת שיכבה זגוגית על הצילינדר. שיכבה זו מונעת את ההתאמה של הבוכנה לצילינדר והדרך היחידה להוריד את השיכבה הזגוגית היא חריטה. ההרצה היא לא רק לבוכנות כמו שנאמר למעלה היא לכל המכללים הנעים. בהזדמנות זו גם נדגיש את ההרצה של הצמיגים. כל צמיג חדש צריך תקופת הרצה של 400 - 500 ק"מ כדי להוריד את השיכבה השומנית ששומרת עליו על המדף. לפי ההנחיות של דוקאטי שהן אגב נכונות ל desmodue אבל גם לכל מנוע אומרות כמובן צריך להתאים את הטורים והמרחקים לכל אופנוע ב500 ק"מ הראשונים לא להגיע מעל 6000 סל"ד. לשנות עומס על המנוע ומהירות מידיי פעם. כדי לעזור להרצה של הבלמים והמיתלים לרכב באזור של גבעות (לא הרים) עם הרבה עיקולים. ב1000 ק"מ הראשונים לא להאיץ בפראות בשום מקרה. לא להריץ את המנוע על טורים גבוהים במשך הרבה זמן ביחוד לא במעלה (יענו עליה ארוכה). 1000-2500 ק"מ. לא לעבור את ה7000 סל"ד. אם לא נעשו נסיעות ארוכות להמשיך את ההרצה עד 4000 ק"מ. זה מה אומרים בדוקאטי. היום ההרצה נעה בין 800 ל 1000 ק"מ. מה שאפשר להבין הוא שצריך לשנות טורים ועומס על המנוע - לא בהרכבה בתקופת ההרצה. לא להיות על טורים קבועים. ואין שום בעיה ואף מומלץ לעשות נסיעה ארוכה. תתחדש ובהצלחה

Be Izi

New member
What´s Up

אני מקווה שאני לא תועה בכינוי אם אתה לא מזהה נפגשנו בביתו של מכר משותף חובב יצירות מוטורית איטלקיות או שאולי זה היה די.ממ.אקס אחר

איילי....

אתמול אף יצא לי לדבר עם אנאRF על הנושא הזה בעקבות הדיון כאן ואף הוא אמר לי שהוא חיפש על זה חומר ברשת ולא ממש מצא.... אני גם אנסה יותר מאוחר....לחפש. ההגיון, השמועות, ומתוך המחקר שאני עשיתי, שיכול להיות מטעה עד כמה שידוע לי, את ההרצה יש לעשות דווקא כן בכביש הפתוח, בימים לא חמים.... למה לא חמים ודוקא בכביש הפתוח ? בגלל הקרור.... בזמן ההרצה חלקי המנוע משתפשפים זה בזה ושבבים קטנטנים מסתובבים להם במנוע עד שמגיעים לפילטר... מפחיד רק לחשוב על זה. חלקיקים אלו, בחום גבוה, ידבקו בזמן החיכוך למשטחים, וזה לא רצוי כאמור. העניין הוא שרצוי באמת לנסוע בסל"ד משתנה בכדי לצור עומסים שונים על המנוע ולהביאו למצב עבודה ריאלי. לכן אני דווקא כן ממליץ על נסיעה מחוץ לעיר, אבל לא במהירות משתנה. התחלת ההרצה, על מנוע בתול צריכה להיות עדינה מעין כמוה ולאט לאט להעלות את הרף. גם בסיום ההרצה לא צריך ואסור "לפתוח למנוע את הצורה".... הכל צריך להיות הדרגתי. טיפול בסיום ההרצה שכולל החלפת שמן ופילטר הוא כמובן בגדר חובה ! הייתי שמח אם מישהו היה עורך מחקר רציני ומעמיק ומקצועי בעניין והיה כותב מאמר... (רמז....רמז....) כי אין דיעה חד משמעית וכל מי שיבוא ויאמר את שיש לו לומר... זה בגלל שמישהו אחר אמר לו בדרך-כלל
מה מקס אומר על זה ?
השדון

שדון- הרי לא לשווא העלתי הנושא..

שהרי זכרתי כי לא פעם ולא פעמיים שעלה נושא ההרצה התשובות היו חלוקות.. מה ש-DMX אומר נשמע הגיוני , על אחת כמה וכמה שהוא קרא את זה מהוראות היצרן והרצה היא לכל מנוע לא משנה אם הוא V(דזמודאו או לא)סינגל או טריפל... עובדה מוגמרת היא כי אין לעבור את הסל"ד המומלץ, השאלה הגדולה היא האם עדיף סל"ד "מונוטוני" או לא- משמע ,האם נסיעה קבועה על 4000 סל"ד לאורך 800 ק"מ תיהיה שוות ערך לנסיעה של 800 ק"מ המשלבת בתוכה משחק עם הגז, נסיעה עירונית ובין עירונית... מה שצריך לעשות הוא פשוט לשים את הידיים שלנו על הוראות היצרן ( לא היבואן!) לגבי ההרצה.. לכל דיעה יש את הטיעונים שלה- צריך פשוט לדעת מה היצרן ממליץ! קושיה גדולה לפנינו!
לגבי כביש פתוח וימים לא חמים- זה נכון לגבי קירור המנוע- אבל מה עם החריטה המדוברת של הצילינדר בהרצה??? אז אולי כביש פתוח אבל לשחק עם הטורים?? ומה זה רמז רמז?? u hint me- i´ll hint u back!
אייל- שנראה לו שהוא נכנס לנעליים מה זה גדולות!!! וד"א- נקודה מתה משתנה בסלד שונה????????

סקניה

New member
ולהוסיף שמן שתי פעימות למדורה...

אז אני לא שמעתי על נקודה מתה שמשתנה..(היא כבר מתה,איך היא תשתנה...?). מה שכן שמעתי, זה על הרצה בנסיעה רגילה, מאד לא מעמיסה על המנוע. כולל החלפות הילוכים רגילות ושינויי סל"ד רגילים.מה שחשוב בכל ההרצה זה לא להעמיס על המנוע עומס גדול,כלומר-לא להרכיב,להוריד הילוך בעליה,וכד´. כן,גם שמעתי על הרצה עדינה מידי שהוציאה מנוע חלש...
הסקניה מריץ מריצות בעיקר....

נכון....

ההרצה צריכה להתבצע כראוי, והרצה עדינה מדי תניב מנוע עם פוטנציאל ליותר בעיות בעתיד... אגב, במאמר מוסגר... דעו לכם אנשים.... למחוג הסל"ד שלכם יש קו אדום שממוקם במקומו מסיבות תכנוניות ברורות !!!! דאגו להגיע אליו, אפילו על בסיס יומי, מדי פעם. המנועים יכולים, ללא נזק כל שהוא לבלות בכל תחום הסל"ד ללא חשש שאתם "מזיינים" לו את הצורה.... הוא בנוי בדיוק בשביל זה ולמעשה, אם לא תדאגו לעשות כן, הנזק שתגרמו יהפוך לבלתי הפיך ותגיעו ביום, מן הימים, לאוברול שיצריך אחר כך הרצה
אל תחשבו שאתם "קורעים" למנועים את הצורה... זה בול-שיט, וההפך הוא הנכון...תתעוררו !!!
השדון

סליחה, סליחה, סליחה, טעות שלי.....

התכוונתי לכתוב: "כן מחוץ לעיר... ו... כ-ן במהירות משתנה " (ולא כמו שכתבתי בהודעה הראשונה ברגע של חוסר ריכוז
) עד כמה שבדקתי את הוראות היצרן (הונדה) הן נורא לא פרטניות ומדברות על 2\1 גז או 4\3 גז... לכך וכך ק"מ, ולא להאיץ חזק (שגם זו עובדה מוגמרת ראויה לציון... אסור לעלות סל"ד במהירות !) ולא יותר מזה... ומכך נוכל להסיק שאופי ההרצה לא חשוב ??? לא נראה לי !!! אני משוכנע שיש יותר בעניין... זה פשוט דורש מחקר... זה הכל, לא שמועות או מחשבות...אלא מחקר ! אגב, לא הבנתי אותך.... נקודה מתה ???
רחיטה מדוברת של הצילינדר בהרצה..???
השדון

או.קיי....אז ככה....

בחיפושים שערכתי ברשת מצאתי קצת חומר... אני מקווה שיהיה לי את הזמן לערוך ולתרגם את זה מתי שהוא... אייל... אולי אתה רוצה את זה למייל בתור פרוייקט ?
בכל אופן זה רשמי.... צריל לרכב במהירויות משתנות...כלומר להאיץ ממהירות אחת למהירות הגבוהה ביותר המותרת בהרצה...ושוב להאיט באמצעות עזיבת גז... ולחזור על פעולה זו כמה פעמים...במשך נסיעה... הנה הסיבה לכל המתעניינים: בזמן העזיבת גז וההאטה אנו גורמים ל"משיכת" שמן גדולה יותר לאזור הצילינדר, ומשמנים אותו כראוי... והרי זו התקופה בה הוא זקוק לשימון הטוב ביותר. המהדרין, אגב, ממליצים על שימוש בשמן מינרלי בזמן ההרצה, ולא סינטטי !
השדון, מביא על קצה המזלג ומקווה שיוכל לפרט יותר בעתיד...

רואה שדון- יש דברים .....

אז אולי הגיע הזמן להפריח את כל התאוריות בנושא!! ( אני עוד שנייה שולח לך מייל) בכל אופן- צודק גם ל"פתיחת" המנוע- אני מכיר את זה דווקא מעולם הפחנועים. נסיעה קבוע בטורים נמוכים ללא הגעה לאיזור הקו האדום לעולם, גם כן לא הכי בריאה- היא גורמת להצטברות של משקעים, סץתימת אינג´קטורים וכ"ו וכ"ו. אז דווקא בנושא הזה ה"פתיחה" של המנוע היא דווקא כן מומלצת!

למעלה