שאלות על GAME MAKER, פה?

someboddy

New member
פשוט מאוד

כאשר המקש נלחץ, אתה בודק אם הוא נמצא במיקום המתאים. אם הוא לא נמצא במיקום המתאים, והמשתמש בכל זאת לחץ, אתה "שורף" את האירוע - כלומר עושה שינוי כדי שהמשחק לא יטפל פעם נוספת באירוע. איך עושים את זה? פשוט מאוד - יוצרים משתנה שהערך שלו הוא 1, וכאשר המקש נלחץ כשהאובייקט במיקום לא מתאים, משנים את הערך שלו ל0. בקוד של האירוע אתה מוודא שהערך של אותו משתנה הוא 1.

phrizer

New member
תודה ../images/Emo13.gif.

אבל בסוף החלטתי שזה מסובך, אני יעשה במקום זה משחק רגיל שבמקרום במקלדת ישתמשו בשטיח ריקוד (כמו הדמייה).

ק ס ט ל

New member
טעות!!

בכל שטיח ריקוד,המקשים מוגדרים כקודים שונים. בstepmania,חלק מהקודים בכלל הם מוסתרים!! אם אתה יכול תן אופציה להגדיר לבד,אבל תגדיר הגדרות ראשוניות לבד... אולי יעבוד גם באחר. תנסה..

Ultra Spidey

New member
אחרי שקראתי את כל השאלות שלך

אתה לא מעדיף ללמוד שפה אמיתית? יהיה לך הרבה יותר נוח לממש את מה שרצית בשפה אמיתית ולא Game Maker.

phrizer

New member
אולי אני ילמד

חבל כי "פוקוס" נתנו לי 40% הנחה על ספר מחשבים והיו הרבה של תכנות וחשבתי שהגיים מייקר מספיקה לי אז לקחתי במקום זה ספר על גרפיקה
. בפעם הבאה שתיהיה לי הנחה גבוהה אני יקנה משהו על תכנות.

freak2100

New member
או שתלמד מהאינטרנט

ואתה חייב ללמוד לכתוב נכון "הוא יעשה" זה נכון, ו"אני אעשה" זה נכון, "אני יעשה" זה שילוב בין השניים והוא שגיאה.

phrizer

New member
גוף ראשון עתיד, א' תחילית תמיד!

מאיפה באינטרנט אני יכול ללמוד ואיזה שפה מומלצת למישהו שהשפה היחידה שהוא יודע זה HTML ואני לא יודע אותגה גם כ"כ טוב?

freak2100

New member
נראה לי שבקישורים של פורום שפות

תכנות (מספר 89) יש כל מני אתרים ללימוד נראה לי שכדאי לך להתחיל מC ולעבור לC++

someboddy

New member
לא מומלץ

עדיף ללמוד קודם C, כי ככה גם לומדים את עקרונות התכנות. C++ זה OO, ולא מומלץ להתחיל ישר מOO.

phrizer

New member
מה עשיתי לא טוב??? ../images/Emo10.gif

אני עובד עכשיו על משחק BRAKEOUT בGAME MAKER, רציתי שברגע שכל הקוביות על הלוח יגמרו זה יעבור חדר. בניתי חדר פתיחה, ROOM_0 שבו בוחרים אם לפתוח משחק או לעשות משחק חדש, קישרתי בין ROOM_0 לROOM_2 והכל עבד. בROOM_2 יש את המשחק עצמו, שלב 1. רציתי ששכל הקוביות יגמרו זה יעבור מROOM_2 לROOM_3 שבו יש את שלב 2 אז עשיתי באובייקט של הקובייה ששהוא מתנגש באובייקט של הכדור זה יעשה את הפעולות לפי הסדר הבא: הוספת נקודות השמדת האובייקט בדיקה: האם יש לאובייקט 0 הופעות. אם כן אז השהייה של 1000. ואחרייה GO TO THE NEXT ROOM. והרצתי את המשחק לבדיקה ברגע שנגמרו כל הקוביות מהלוח הופיעה לי טבלת האלופים בלי אפשרות לרשום את התוצאה ושאני לוחץ ESC זה חוזר לROOM_0 בלי שהגדרתי לו את שתי הפעולות האלה. למה זה קרה? איך אפשר לסדר את זה? תודה מראש.

someboddy

New member
אני חושב שאני יודע מה הבעיה

נסה לעבור חדר כאשר יש לאובייקט רק מופע אחד.

phrizer

New member
זה עושה אותו דבר

רק שאז זה קורה שנשארת קובייה אחת ולא שהלוח מרוקן.

someboddy

New member
סליחה. לא קראתי עד הסוף

מה התנאי בחדר השלישי לקריאה לטבלת האלופים?

someboddy

New member
ועוד שאלה

באיזה אירוע בחדר השני יש קריאה לטבלת אלופים, ותחת איזה תנאי?

phrizer

New member
גיליתי מה הייתה הבעייה

מקודם עשיתי טעות והגדרתי לאובייקט אחר בתנאי של קרייאיט לבצע בדיקה שברגע שזה יקרה זה יעשה טבלה וריסט ואז זה הקדים את מה שנתתי לאובייקט הנכון שגיליתי שעשיתי טעות ולא מחקתי את הטעות שעשיתי מהאובייקט. תודה על העזרה
.

phrizer

New member
עוד בעייה ../images/Emo10.gif

רציתי לעשות חיים ונקודות אז הגדרתי שהם יתווספו או יחסרו וכו', כדי שיהיה להם למה באובייקט של הכדור שמתי קרייאייט ושם הגדרתי שזה יתחיל עם 50 חיים ו0 נקודות. ואז, שעוברים מROOM_2 לROOM_3 הכדור נוצר מחדש והחיים והנקודות מתאפסים, איך אני עושה שהם לא יתאפסו במעבר מחדר לחדר?

למעלה