שאלות על GAME MAKER, פה?

someboddy

New member
אתה יכול לשאול אנחנו לא נושכים...

טוב, אולי חלק נושכים... טוב, אני היחיד שנושך! מרוצים?

phrizer

New member
שלוש שאלות:

1. איך אני עושה שצירוף מקשים יפעיל פעולה (ולא מקש אחד)?. 2. מה ההבדל בין הגרסה החינמית לבין הגרסה שעולה כסף?. 3. אפשרי להכין בה משחקי תלת מימד (יש לי בלנדר ואפטר אפקטס, לחבר שלי יש 3D מאקס ואם יהיה צורך אני יכול לנסות את מאיה)?

someboddy

New member
תשובה(ל1 כמובן)

יכול להיות שמאז שהתעסקתי בפעם האחרונה עם Game Maker(זה היה לפני 4 שנים...) הוסיפו אפשרות לצירופי מקשים, אבל אם הוסיפו אני לא מכיר אותה, לכן אני אסביר לך בדרך שדורשת קצת עבודה. בעיקרון, אתה צריך לדעת להשתמש במשתנים. בוא נגיד שאתה רוצה שפעולה מסוימת תפעל כאשר אתה לוחץ על X וZ ביחד. אתה מגדיר שני משתנים - XPressed וZPressed, שהערך ההתחלתי שלהם הוא 0(אם אני לא טועה אין משתנים בוליאנים בGameMaker... לפחות לא בבונה האירועים הוויזואלי...) באירוע שבו X נלחץ אתה מציב בXPressed את הערך 1, ובאירוע שבו Z נלחץ אתה מציב בZPressed את הערך 1. באירוע שבו X משוחרר אתה מציב מציב בXPressed את הערך 0,ובאירוע שבו Z משוחרר אתה מציב מציב בZPressed את הערך 0. באירוע הSTEP אתה בודק אם גם XPressed שווה ל1 וגם ZPressed שווה ל1. אם שני המשתנים שווים ל1 - אזי אתה עושה את מה שרצית לעשות כאשר גם X וגם Z נלחצים.

phrizer

New member
תודה ../images/Emo13.gif

יש משתנים בגיים מייקר, קוראים לפקודה VAR ואני משתמש בה הרבה, היא מאוד נוחה.

phrizer

New member
עוד שאלות ../images/Emo13.gif.

1. אותה אולי אני יעזוב אם היא קשה, אולי אני יעבור תוכנה אם אני יצטרך כדי להפעיל אותה: איך אני יוצר משחק חיישנים, אני מתכוון לזה שמישהו במצלמת רשת מזיז את האצבע לאנשהו והמשחק יודע שהוא הזיז לשם ועושה משהו בתגובה?. 2. זאתי בטח פשוטה, יש שטיח ריקוד שבעצם מתפקד כמו מקלדת והמחשב מזהה אותו כמו מקלדת, אני רוצה שברגע ש"ילחצו" ב"מקלדת" על מקש המשחק יגיב לזה, אני יודע איך לעשות את זה עם מקלדת רגילה, אבל איך אני יודע איך קוראים לכל מקש ב"מקלדת" בגיים מייקר? אני צריך תוכנה אחרת?. 3. אם אני רוצה להעביר את המשחק לפלסטיישן (אחרי זה אני ימצא תוכנה שצורבת פלסטיישן), איך קוראים למקשים בג'ויסטיק? איך אני צורב את זה? בפורמט EXE?

phrizer

New member
ועוד שאלה שבטח תענו עלייה בשנייה

יש פקודות בגיים מייקר (פקודות לאירועים) שאני לא מצליח לשים באירוע, שמתי לב שעל כולן כתוב REG, איך אני שם אותן באירוע?.

freak2100

New member
אין לי את התוכנה

אבל REG זה כנראה קיצור של register, וזה עונה על השאלה שלך מה ההבדל בין הגירסה החינמית לזאת בתשלום - בזאת בתשלום אפשר להשתמש בפקדים האלה שוב, אין לי את התכונה, זה רק ניחוש, אבל יש לי תחושה שאני צודק במקרה הזה...

phrizer

New member
בסדר ../images/Emo13.gif, תודה

ואתה יכול בבקשה לענות גם על האחרות אם אתה יודע?, הן לא על הגיים מייקר..?

someboddy

New member
עוד תשובות

בשביל להשתמש במצלמה או בשטיח ריקוד, אתה צריך להשתמש בספריות חיצוניות(קבצי DLL). הנה מדריך לשימוש בספריות חיצוניות בGAME MAKE: http://www.gamemaker.nl/doc/html/414_00_dlls.html . שים
: האפשרות הזאת היא רק בגירסה המלאה. בכל אופן, אתה תצטרך למצוא ספריה בשביל כל פעולה שאתה רוצה לעשות וGM לא תומך בה במקור. בשביל מצלמת הרשת מצאתי משהו: http://mdgames.atspace.com/webcam.zip . בשביל השטיח תאלץ לחפש לבד, לכתוב אחת בעצמך, או לבקש בפורומים של GM שמישהו יכתוב לך אחת. לגבי הPLAYSTATION... אתה יכול לשכוח מזה כבר עכשיו. אי אפשר לכתוב בGAMEMAKER משחקים לקונסולות. לקונסולות אפשר לכתוב משחקים רק עם שפות תכנות אמיתיות בעזרת ספריות מיוחדות. זה לא כל כך פשוט...

phrizer

New member
שכחתי

מהפלסטיישן, אולי בעתיד אחרי שאני ילמד איזה שפה לעומק אבל עכשיו בטח שלא. שטיח ריקוד - גיימייקר תומך בכל המקשים - על פי מה שידוע לי שטיח ריקוד משתמש במקשים שקיימים כמו למשל מקש F11 או כל מקש אחר ופשוט יש את המקש הזה פעמיים כמו מקש שיפט, קונטרול, אלט, דליט, אנטר, מספרים, חצים וכו'... התוכנה פשוט מגיבה ללחיצה על המקש ואין לה מושג אם לחצו על השטיח או על המקלדת. מה שאני צריך לדעת זה איזה מקש מייצג כל לחצן בשטיח וזה מה שאני שואל אותכם כי אחרי זה אני כבר יסתדר בעצמי, אני ינסה לבדוק אבל אם מישהו אחר יודע אני ישמח. תודה רבה על התשובות
.

someboddy

New member
מוזר מאוד

לי הם עובדים מצויין ... יש במקרה עוד אתרים שלא עובדים לך בזמן האחרון?

phrizer

New member
לא

לפעמים יש בעיות אינטרנט, אני ינסה להיכנס שוב עכשיו.

De-Panther

New member
אם המחשב מזהה את...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

השטיח בתור מקלדת רגילה אז מספיק שתגדיר בגיים מייקר את החצים למקלדת רגילה בקשר לשאלה הראשונה - זה דברים שאי אפשר לעשות בגיים מייקר... ובכל שפת תכנות עושים אותם בדרכים שונות אני יודע שבפלאש 8 יש כלמיני דברים שאפשר לעשות עם מצלמת רשת - אבל אני לא מבין בפלאש אולי השירשור הזה יתן לך רעיונות או משהו http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1106&msgid=81779197 בקשר לשאלה האחרונה - לפי מה שידוע לי אי אפשר להכין משחקים לפלייסטיישן בגיים מייקר אני מניח שיש לפלייסטיישן שפה או תוכנה מיוחדת לכתיבת משחקים לפלייסטיישן(סוג של קומפיילר אם אתה יודע מה זה) וגם אני מתעניין באיך אפשר להכין משחקים לפלייסטיישן - רק שאני מתעצל לחפש בגוגל או בגיימדב

phrizer

New member
תודה

אבל אני חוזר על השאלה - איזה לחצנים? בתור איזה לחצנים המחשב מזהה אותם? איך אני עושה בפלאש 8 משחק מצלמה?

phrizer

New member
לא בטוח שגיליתי

נכנסתי למשחק ריקוד וראיתי באיזה מקשים הוא משתמש לכל לחצן. היה כתוב לי JOY - כאילו ג'ויסטיק ונגיד 117 כאילו זה המקש ה117 שקיים בין כל התקני הUSB במחשב. האם זה המקש הנכון? איך אני עושה שגיים מייקר יעבוד עליו? אם אני יחבר שטיח ריקוד לUSB התוכנה תזהה את המקשים החדשים ותוכל להשתמש בהם?

phrizer

New member
הבנתי איך!!! -> ועוד שאלה פשוטה.

למקשים בשטיח קוראים נגיד JOY117 ושמות כאלה. אני יוצר משתנה של joy117 preseed!!!. איך אני עושה שברגע שאובייקט מגיע למיקום על המסך המשחק יזהה את זה שהמשתמש לחץ על החץ או לא רק ברגע הזה?

למעלה