שאלות על רשיון נהיגה

kutchiputchi

New member
שאלות על רשיון נהיגה

1. כמה זמן ניתן להיות ב BC כמהגר עם רשיון ישראלי בטרם צריך להמיר לקנדי?
2. במידה ועושים רשיון בפרובינציה אחרת (אונטריו), מה הנוהל כשעוברים פרובינציה?

jewelstone

New member
בבקשה..

1. 90 יום
2. http://www.icbc.com/driver-licensing/moving-bc/Pages/Moving-from-within-Canada.aspx
בתפריט בצד שמאל יש לך את ההנחיות למי שבא מתוך קנדה ומחוץ.

יכירו בותק של הרשיון הישראלי (כתוב מאחורה את שנת קבלת הרשיון). צריך לעשות תיאוריה (לוקחים לך את הרשיון הישראלי ולא מחזירים) ואז אפשר לעשות ישר טסט. אני לקחתי כמה שיעורים עם מורה לפני רק לטיפים וכאלה, וגם השתמשתי באוטו שלו בטסט. אם את/ה עובר/ת לונקובר אתן לך את הפרטים אם תרצה/י.

kutchiputchi

New member
אז אם עושים את הרשיון בטורונטו חוץ מלשלם לא צריך לעשות דבר?

במעבר ל בי סי?
מה הדרישות בטורונטו?

jewelstone

New member
נראה ככה...לגבי טורונטו

אני לא עשיתי בטורונטו, אבל שם בשביל להראות ותק נהיגה הבנתי שצריך איזשהו מכתב ממשרד התחבורה בארץ או משהו כזה. לא בקיאה.
לדעתי יהיה יותר פשוט בבי.סי.
אני חושבת שבטורונטו אם נכשלים בטסט הראשון (רישיון מלא נקרא שם g) אז צריך לעשות g2 ואז אחריו g משהו כזה.
בבי.סי אפשר פשוט לעשות טסט של הרישיון המלא פעמים רבות.
אולי מישהו שגר בטורונטו יכול לתת לך יותר פרטים..

lisi1818

New member
רשיון נהיגה

את צודקת פעם אפשר היה להביא מכתב ממשרד התחבורה. הסיפור הזה נגמר מזמן. כיום צריך לעשות מבחן תיאורטי יש ספרון באתר של משרד התחבורה
להתכונן למבחן שנקרא G1 לאחר מכן מומלץ לקחת 2 שעורים עם מורה. אפשר ללכת מיד למבחן מעשי ל-G
שאין הגבלה לנהוג על הכבישים המהירים באונטריו.
G2 לאלו שפוחדים לנהוג על כביש מהיר או לצעירים בני 16 שאין להם נסיון נהיגה בכביש המהיר
לכן קבעו שעדיף שהם יקבלו נסיון ולאחר מכן יוכלו לעשות את ה-G.

PuffDragon

New member
גם ל G2 אין מגבלה לנהוג על הכבישים המהירים.

ההבדל המהותי היחיד בין G2 ל G זה אחוז האלכוהול המותר בדם.

bubamarra

New member
אם נכשלים בטסט

יכול להיות שיקחו לך (או שינסו לקחת) את הרשיון הישראלי. לא קרה לי, אבל זה מה שאמרו לי במשרד הרישוי. עדיף לקחת שיעור שניים ולדעת מה בודקים בטסט, ואז לעבור בראשון.

Timewalker

New member
אפשר להזמין ממשרד הרישוי רישיון נוסף

זה נקרא כפל רישיון - זה עולה 30 ש"ח שאפשר לשלם באינטרנט והכרטיס מגיע הביתה (ישראל) תוך שבועיים.
אמורים לקחת לך את הרישיון גם אם כן עוברים טסט (אמורים לנהוג עם רישיון קנדי) - אז עדיין כדאי שיהיה עוד עותק של הישראלי.
אני אישית עדיין לא עברתי את התהליך (עדיין בישראל), אבל אני כבר מוכן לשטויות שלהם

למעלה