תשובות
1. לגבי 1 אין לי מושג, לפי מחשבה חפוזה העישונים מתרחבים ומתכווצים יחסית לכמות האור שהם קולטים, ניתן לראות אור גם ממרחק וזה לא ממש קשור אם זה לילה או יום. העיניים הם כמו מכשיר קליטה שקולט קרני אור המוחזרים מחפצים. 2.כפי שהבחור מלפניי אמר, כשמדליקים אורות ברכב קרני האור פוגעות בשמשת הרכב ובחלונות הצדדים וחוזרות לעיני הנהג כולל קרני אור של הדרך ושל המצו"ק בכביש, לכן אם האור יהיה כבוי הנהג יקלוט רק את קרני האור בדרך. 3.אני מניח שפשוט בגלל שאתה רואה פחות דברים, בצורה משמעותית זה גורם לבלבול ואתה גם לא רואה כיוונים נניח כביש דרך עפר וכו'. 4.עניתי על זה אך אכתוב שוב, ככל שחשוך יותר ואין מקורות שפולטים אור כך העישונים מתרחבים כדי לקלוט יותר קרני אור, מזה נובע שכאשר החשיכה מוחלטת העישונים הכי רחבים, עשה את הדבר הבא רק לא יותר מדיי.. בלילה כבה את האור לחלוטין חכה 5 דקות בלי אור, ותדליק את האור, אתה תסתנוור מפני שבאותו רגע העישונים שלך מורחבים בצורה קיצונים והם במצב של קליטה מקסימלית של קרני אור, הדלקת האור תגרום לכך שהעישונים שלך יקבלו המון קרני אור בבת אחת. דוגמא נוספת: אם אתה משחק במחשחקי מחשב או שאתה יודע שרימון פלאש גורם לעיוורון זמני, כי הוא פולט הרבה אור במהירות מה שגורם לכיווץ מהיר של העישונים (שבעצם זה שריר) והם כל כך מכווצים שהם לא קולטים הרבה קרני אור. אני יכול להמשיך ולכתוב אבל תסתפק בזה