שאלות על פולין

י ע נ ק י

New member
הלכתי בפולין זקוף קומה

כאן בארץ בשבועיים האחרונים הרבה יהודים הלכו שפופי קומה ואני בפולין הסתובבתי בשבועיים האחרונים זקוף קומה עם חיוך... ראו הבדל....

p a l o m a

New member
יענקי... זקוף קומה עם חיוך

בשבועיים האחרונים? מה שימח אותך שם כל כך?? וחוץ מזה לא היית עצוב על מה שקורה כ א ן בארץ?? מה, אם היית על אדמה זרה לא ידעת את מה שמודיעים כאן בחדשות...
וחוץ מזה.. מי מכיר אותך בפולין אתה יכול ללכת שם זקוף, כפוף...רק תנסה לדפוק על איזה דלת שיהודי היה חי בבית הזה לפני 60 שנה.. נראה את זקיפות הקומה שלך והחיוך ימחק לך מהפנים בן רגע...

י ע נ ק י

New member
אני יפרט

הייתי בארץ כאן לפני שבועיים ביומיים הראשונים של הפינוי בפועל,, לא מעט דמעות הורדתי למשמע אזניי וראות עיני בחדשות שקרעו את ליבי, לא מעט מצבים ודקות במשך היומיים הקשים האלו של פינוי יהודים ע"י דיקטטור יהודי פשוט הלב שלי נקרע ובאמצע נהיגה ברכב לא יכלתי להתאפק אלא להוריד כמה דמעות. אבל לצערי הטיול לפולין היה מתוכנן ויצאתי ועזבתי את הארץ ולא יכלתי להיות יותר קשוב ברצף לאירועים, וזה שימח אותי מצד אחד שאני לא צריך לשמוע את מה שחולל איש עריץ על עם שלם או על חלק מהעם, אבל הרגשתי לפחות שהייתי חלק קטן כן שותף בליבי במתחולל. ואת האמת בפולין לא שמעתי חדשות אלא מה שהפולנים אמרו לי, ואני יספר לכם סוד שהעם הפולני דיברו כל הזמן ששרון הורס בתי כנסת (סינגוגה) בגלל שהוא ובנו גנבו מליונים ורוצה להינצל מזה, ואני לא מגזים זה היה פחות או יותר הלך הרוח והצגת הענין בתקשורת הפולנית. וזה מסתדר להם טוב, כי אין אחד שמצא סיבה אחרת למעשיו.. ועם חיוך הלכתי שם ברחוב, כי מתי שראו אותי אנשים והבחינו בי שאני ישראלי, לא פעם ראיתי איזה קריצת חיוך על פניהם, אם זה הגיע מצד החיובי ואם זה מצד השלילי, נהגתי תמיד לתת חיוך רחב על פני, בכל מקום שהלכתי, וזה גרם לי להרגיש טוב. אני מקווה שעכשיו הכל ברור לכם

deebeebee

New member
יענקי- לא כל הישראלים

מתביישים בישראליותם. אני לא יכולה לנסוע לפולין ולהתחזות למשהו שאני לא. אני ישראלית וגם אם אלך על קצות האצבעות ובדרך כלשהי אנטישמי יגלה שאני ישראלית או יהודיה הוא יעשה מזה עניין גם אם לא אניף דגל ישראלי על אדמת פולין. העולם המוסלמי טוען שכל העולם חייב להיות מוסלמי , העולם האירופאי טוען שיש גזעים נחותים בהשוואה לאירופה. בתורות הגזע שמוצאן מאירופה אין מקום לגזעים הנחותים. יש להשמידם ולא משנה אם יקבלו את אמונתם. באושוויץ הושמדו יהודים שהתנצרו, גויים שהסבתא של הסבתא שלהם היתה יהודיה, גזעים "נחותים" אחרים כמו הצוענים, ילדים "פגומים" (פגועי מוח או פיגוש שכלי וכדומה), הומוסקסואלים ללא הבדל דת, גזע או לאום. בקיצור, קיים הבדל משמעותי בין שתי התיאוריות- באירופה לא היה (ועדיין בהרבה מקומות) מקום למי שנולד "פגום".

הלינקה

New member
בחו"ל מזהים את הישראלי לא לפי דגל

אלא לפי הביבור הצעקני, והתנהגות הסטרית.

deebeebee

New member
ואת הבריטי מזהים כי הוא מסתובב

שיכור משעות הבוקר המוקדמות, וכך גם הגרמני. וכשהייתי בארוחת ערב במלון בספרד הישראלים היו שקטים ואילו היפנים היו כל-כך שיכורים שהם העיפו כסאות בחדר האוכל. אני יכולה לספר על הרבה תקריות כאלה בהם נתקלתי בחו"ל. ביוון הבריטים שפגשתי התנהגו לא יותר טוב מאותם בריטים שמתפרעים במשחקי כדורגל, פשוט חוליגנים. אני לא מצדיקה שום התנהגות פרועה, אני רק באה לציין שאנחנו לא יותר גרועים מרבים אחרים.

p a l o m a

New member
יענקי יקירי עוד הערה "קטנה"../images/Emo4.gif

היית פעם אשה עם מכנסיים, ועברת במקרה במאה שערים? מה זה איך קוראים לתופעה המוזרה הזאת בין יהודים...כמעט סקלו אותי באבנים! וזה לא היה בתקופת ימי הביניים.. זה היה בשנה שעברה! אז קודם נא לבדוק בציציות של עצמנו (תרתי משמע...כבחור ישיבה...) ואח"כ נעבור לאנטישמיות של המוסלמים בישראל...

הלינקה

New member
פלומה יקירתי - מאה שערים

היא אקסטריטוריה. מי שנכנס לשם יודע מה מצפה לו. אין לנו מה לחפש שם, אלה עם כן מובילה אותנו סקרנותץ.

p a l o m a

New member
הלינקה.. ב ד י ו ק לזה התכוונתי

שאסור לי כיהודיה כשרה לעבור במאה שערים...ואני עוברת שם באמת בגלל הסקרנות לראות איך אנשים חיים.... אז על מה יענקי החמוד מתלונן?? שייעשה סדר בין היהודים אח"כ יעבור למוסלמים....

הלינקה

New member
חו"ח, שום סדר! יש חרדים, ויש

חופשיים, וכל אחד גר בין האנשים כמוהו. אין צורך להפוך כולם לאותו הדבר. אני לא רוצה להשקיע אנרגיות, להפוך אותם שיהיו כמוני, וברור שמה שמפחיד אותי, זה שהם יהפכו אותי לכמותם. הנה כאן בפורום, אנחנו נפגשים, אנשים מחוגים שונים, מדברים ונהנים. אני, שלא כמוך, מרגישה את עצמי יהודיה לא כשרה, ובכול זאת, למאה שערים הייתי הולכת בלבוש צנוע, כל עוד מרשים לי בשאר הארץ להתלבש כרצוני.

TJ

New member
ואם שמת נפשך בכפך והחלטת בכל

זאת להגיע לשם, והיום היום קיץ חם, שלא תעזי לעלות על אוטובוס מלא. גם עם הצטיידת במסכת אב"כ ממלחמת עירק השניה.

י ע נ ק י

New member
גם היום זה קורה

וכמו שיש דתיים מוסלמים קיצוניים יש גם דתיים יהודים קיצוניים ואני לא מבדיל ביניהם ההבדל הקטן שזה נולד בבית מוסלמי וזה בבית יהודי

deebeebee

New member
על אנטישמיות והאיסלם

העולם המוסלמי מתייחס לכל מי שאינו מוסלמי ככופר שיש להפכו למוסלמי. האנטישמיות האירופאית, ופולין בכלל זה, לעומת זאת, היא גזענות לשמה ועל רצחנותה נכתבו אין-ספור ספרי הסטוריה.

davidncsy

New member
שימו לב מה שקורה כשמדברים על..

אנטישמיות. איכשהו תמיד הדבר מתגלגל לנושא דתיים חילונים וגילויי השנאה הם לא פחות מכוערים מאלו שהאנטישמיים ידעו לבטא כלפי היהודים (tj וההערה שלו בנוגע לריחות ולחרדים). paloma יקרה, לחרדים שגרים במאה שערים (ושאני לא נמנה עימם) לא מפריע שתסתובבי בשכונתם. אני גם יכול לומר לך שהם לא ישנאו אותך על כך שאת חילונית, תהיי בטוחה שאם תלכי ברחוב מאה שערים עם חצאים שאינה מיני וחולצה עם שרוולים תוכלי להסתובב שם חופשי ואף אחד לא יאמר לך דבר. אני יכול גם להבטיח לך שאם תצטרכי פתאום ללכת לבית שימוש אנשים שם יפתחו את ביתם עבורך ואף יציעו כוס מים. אני לא בטוח שאת אותו יחס תקבלי אם תלכי בעיר אחרת בארץ. אנשים אלו רואים בלבוש לא צנוע פגיעה בהם. חשוב להם שאיפה שילדיהם מתרוצצים לא יראו מה שרואים ברחוב בתל אביב או בחיפה. אתם יכולים להסכים עם גישה זאת, או לא להסכים.זה לא הענין. אבל זו זכותם שבאיזור מגוריהם אנשים יסתובבו איך שהם דורשים ומי שאינו מסוגל לעמוד בקריטריונים שלא יסתובב שם.

p a l o m a

New member
דויד DARLING אתה חמוד../images/Emo24.gif

לאללה.. זה בדיוק הענין אז למה אתה מצדיק/ מסביר את חוסר סובלנותם.. למה שהם לא יסבירו את העמדה שלי? ואתה באמת בחור חמוד ואינטילגנטי ממרומי גילי המופלג מותר לי לומר לך את אשר על ליבי...

אניטישמיות היא חלק מובנה של..

התרבות הפולנית וחלק משמעותי מן ההיסטוריה הפולנית ביכלל וההיסטוריה של יחסי יהודים-פולנים בפרט אי אפשר להתעלם מזה הבעיה שהפולנים לא מבינים שזהו נגע שהם צריכים לעקור מן התרבות שלהם כמו סירפד ממאיר,אני לא משלה את עצמי כי אני יודעת שהעובדה שלא קרה לי כלום כשהייתי בפולין וגם כשהסתובבתי לבד היא ענין של מזל עובדה שבאותו יום שהייתי באושויץ הותקפה שם קבוצה יהודית אחרת והמדריך שלנו ממש לא תרם לענין כשלא טרח להסתיר את הכיפה שלו ואולי בעצם לא היה צריך לטרוח(אבל מהגברים האחרים הוא כן ביקש לחבוש כובעים)כי גם עובדה שאף פולני לא פצה פה לידנו חוץ משיכור אחד בפיוטריקוב וטיפשעשרה אחד בטרנוב שהתנצל כעבור שניה ולחץ לנו ידים.ברור לי שכשאעשה עוד טיול לפולין אני לא מתכונת להסתיר את ישראליותי אך גם לא לנפנף בה. שלכם חנה גונן

למעלה