שאלות על פולין

אוריליו

New member
שאלות על פולין

איפה אפשר לעשות סקי בפולין מה הטמפרטורה הכי נמוכה שנמדדה בפולין ומה הטמפרטורה הכי גבוהה שנמדדה בפולין ומאיזה גיל נחשבים כבר לבגירים בפולין האם בפולין יש לראות רק מחנות השמדה והאם פולין מספקת גם כל מיני אטרקציות שונות כמו לונה פארקים וכדומה יום טוב לכל הפולנים שלכם הפולני הגאה

תותח9

New member
תשובה

איפה אפשר לעשות סקי בפולין ? - בהרים הדרומיים - טאטרי וקרפטים, בעיקר בעיירה זקופנה האם בפולין יש לראות רק מחנות השמדה ? - יש הרבה מאוד מה לראות חוץ ממחנות השמדה ואתרים יהודיים - ערים עתיקות, הרים, אגמים, מוזיאונים ופסטיבלים האם פולין מספקת גם כל מיני אטרקציות שונות כמו לונה פארקים ? - יש כמה לונה-פארקים (לא ביקרתי), אם כי לא כמו בדיסני ובמערב אירופה. לאיזה אטרקציות אתה מתכוון ?

p a l o m a

New member
אורליו כן,../images/Emo4.gif הרוב מחנות השמדה..

יש גם מחנות שרק עבדו שם ולא השמידו... אבל יש מיזוג אויר..

י ע נ ק י

New member
ז'קופנה הכי מגניב לתיירות

הנה קח לך כמה תמונות מז'קופנה בשבוע החולף מקום מגניב שיכול להכניס בכיס הקטן הרבה מקומות נופש באירופה בתמונה אחד מהרי הטאטרי באמצע העליה למעלה ההר דרך מגניבה אמנם לא קלה אבל היה שווה ההתאמצות להגיע לתוך העננים

י ע נ ק י

New member
גם מים לא חסר

בתמונה אחת מאגמי ז'קופנה בכניסה ליד הרכבל של הרי הטאטרי

י ע נ ק י

New member
הרכבל לטאטרי

הנה תמונת הרכבל אשר נוסע בערך קילומטר לגובה, וכאשר באמצע ההר עוברים לרכבל שני, אם אתה מיודעי לכת הייתי מציעה לך או לעלות ברגל ולרדת ברכבל או לחילופין יותר קל קצת לעלות ברכבל ולרדת ברגל, העליה ברגל עם קצת אומץ ורצון לוקחת בסביבות שעתיים וחצי, את הירידה לא עשיתי ברגל אז אני לא יודע, אבל בטוח פחות קצת, והאויר בעליה פשוט לא להאמין גם ביום קיצי, אויר צח ועם המון הרגשה של מים באויר.

י ע נ ק י

New member
גבהים שלעין קשה לקלוט

גבהים שהעין של האדם אינה יכולה לראות את הגובה הזה במבט אחת יותר מ 2000 מ"ר לגובה

הלינקה

New member
מים באויר יש גם אצלינו ../images/Emo6.gif

ביום שהלחות גבוהה, וזה בכלל לא נעים.
יופי של תמונות יענקי

אנימו

New member
האם ז'קופנה זכורה מספרה של לנה

קיכלר "מאה ילדים שלי" ? שם גם ביקר או שירת האפיפיור הקודם (הפולני) בתקופת המלחמה, כמדומני.

mahaian

New member
אכן בזאקופנה שכן בית הילדים

שהוקם עלידי לנה קיכלר עבור ילדים שניצלו מן השואה. הילדים עברו לשם מבית הוועד היהודי בקראקוב ושהו שם עד למועד עזיבתם בחורף שנת - 1946.

אנימו

New member
mahaian-תודה ולפתע היתה לי הארה

ונזכרתי שנמצא אצלי בארון בורסיה האנגלית משנת 1961. ספר שריגשני מאוד בשעתו.

אוריליו

New member
שאלות נוספות

האם אזרחות פולנית מקנה מגורים במדינות אחרות באירופה כידוע לכולנו פולין חברה באיחוד האירופי האם פולין היא מדינה מערבית ומתקדמת באיזה שנה נפל המשטר הקומניסטי בפולין והאם יש עדין אנטישמיות בפולין לילה טוב לכולם מאת חברכם הפולני אורי

תותח9

New member
תשובות

האם אזרחות פולנית מקנה מגורים במדינות אחרות באירופה ? לא בהכרח. יש עדיין מגבלות במערב אירופה. אין מגבלה להיכנס ולנוע שם. האם פולין היא מדינה מערבית ומתקדמת ? היא בדרך לשם במהירות, אבל עדיין לא ברמה של מערב אירופה באיזה שנה נפל המשטר הקומניסטי בפולין ? 1990, יחד עם כל מדינות מזרח אירופה. בפולין היו "סימנים מקדימים" לכך לאורך שנות ה-80 והאם יש עדין אנטישמיות בפולין ? - יש עדיין, לצערנו

י ע נ ק י

New member
לגבי אנטישמיות אני חולק

לגבי מה שכתבת תותח אני מסכים אתך חוץ מבדבר אחד לגבי אנטישמיות: בארץ יש הרבה יותר אנטישמיות, כמובן הרוב מצד המוסלמים, ואם קבוצת מוסלמים ימצאו אותך לבד בלילה משוטט הם ב 99 % יעשו בך לינץ, ולצערינו גם לא חסר ישראלים אנטישמיים. ההבדל בפולין שאם אתה מתנהג בתרבותיות לא יאונה לך רע, ואם תתנהג כמו שבד"כ הישראלים נוהגים שישר הם בולטים בישראליותם, אז האנטישמיות תחגוג.

תותח9

New member
בכל זאת יש

לא אמרתי באיזו כמות - נכון שהיום רוב שנאת היהודים היא מצד המוסלמים ברחבי העולם (לא רק בארץ), אבל: 1. אשה אחת מהקבוצה שנסעב אתי לפולין נתקלה באמירה אנטישמית 2. כשאמי היתה בפולין הם קיבלו תגובות אנטישמיות בסיור בגטו ורשה 3. יש עדיין מקרים של ציור צלבי קרס, נאומים אנטישמיים ועוד

י ע נ ק י

New member
גם אני נתקלתי פעם באנטישמי

אבל שאני מסתכל על הכלליות, אני מגלה שהמצב לא כזה גרוע, ושוב אם תסתובב כאן בין אלפי גויים תמצא פי מאה אנטישמיים בארץ, ברור שמתך כל כמה אלפים יש כמה אנטישמיים.

המצב בכלל לא גרוע, שכן יש לנו בית,

ולא נכפה עלינו להיות דיירי משנה במדינה לא שלנו, האם שמעת פעם באוזניך ממישהו שאינו יהודי, האומר אני אוהב יהודים, מקסימום רבים לא מביעים את דעתם על יהודים בכלל, ואלה המביעים זאת בגלוי, מדברים בשם רבים. יענקי אל תשלה את עצמך, אנטישמיות יש בכל מקום שיש או אין בו יהודים, עדיף להיות יהודי זקוף קומה הגר בביתו, מאשר יהודי כפוף גוו לדעות, הערות, ואפליות על רקע אנטישמי. זאת דעתי, אתה לא חייב לקבל אותה, רבים חושבים כמוך, שזה לא נורא אם יש פה ושם אנטישמיות בחו"ל.

למעלה