שאלות על פולין

davidncsy

New member
אני עוד מעט מתעלף מרוב התרגשות

לא זכיתי הרבה פעמים בחיים שבלונדיניות יגידו עלי שאני חמוד, גם לא ממרומי גילן המופלג.. אם הייתי נולד כמה שנים קודם (אני יליד 79' ,אז תחליטי את בכמה שנים מדובר) הייתי חוצה אוקיינוסים עם סירת פדלים על מנת לפגוש אותך, יקירתי. מהפנטזיות הרומנטיות שלי תרשי לי לחזור לויכוח נטול הרומנטיקה. בא נניח שיש בארץ כמה אשכנזים תרבותיים שמקבלים חום מתי שנפגשים בערסים המסתובבים עם מכוניות שמשמיעות מוזיקה מזרחית בפול ווליום (מכירה כמה כאלה?) והם מחליטים להקים שכונה ששם יש שלטים המבקשים לכבד את רמתם התרבותית הגבוהה של תושבי השכונה שסולדים מכל גילוי של מזרחיות וולגרית. לימים כאשר ערס חסר מח מסתובב בשכונה עם סוסיתא מודל שנת הלידה של שמעון פרס, כשהרדיו במכונית צורח את אייל גולן וזוהר ארגוב, יוצאים תושבי השכונה ורוגמים את מכוניתו בספריו של ניטשה ובתקליטים של מוזיקה קלאסית, האם לא תגלי הבנה לתקפנותם, גם אם לטעמך הם חרגו מקודי ההתנהגות האשכנזיים? אותו דבר לגבי תושבי החרדים של מאה שערים. אני סולד מהקיצוניות שלהם, אני לא הייתי רוצה לגור שם, אבל אני לא חושב שהם אנשים מרושעים כפי שאת חושבת. הם אנשים טובים לא פחות מאשכנזים תרבותיים ומשכילים, והם מתעבים את חוסר הצניעות שהפך לנורמה בעולם המערבי. וכאשר אישה מסתובבת אצלם בשכונה בלבוש לא הולם הם מרגישים שדורכים ברגל גסה על נימי נפשן.

p a l o m a

New member
לריישא:../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo140.gif ולהמשך

ולסייפא... נו בחייך...

davidncsy

New member
paloma קיויתי לקבל התייחסות

לדוגמא שהבאתי עם הערס שמסתובב בשכונה של אשכנזים תרבותיים עם מוזיקה בפול ווליום..הייתי בטוח שזה יגע אל ליבך..

p a l o m a

New member
לא מכירה ערסים. בצ'כונה שלנו

כולם בלונדינים עם עיניים כחולות (כמו בפולניה...) ומנגנים רק שופן...

אנימו

New member
דייוויד - מסכימה עם דבריך בדבר

שמירה על הלבוש הצנוע והכבוד לקודים של האוכלוסיה הדתית בכל מקום שצפויה פגישה אישית או המונית יותר עמם. אישית אני עוטפת עצמי מכף רגל עד ראש בהליכה לחתונה חרדית, נפרדת מן המכנסיים ועוטה חצאית ושרוולים (שייטעל אני לא שמה...). בארוחת שבת אצל משפחתי הדתית שומרת על כל הכללים וגם הבנים שלי חובשים כיפה, אם כי לא נוטלים ידיים . ואם קרה בשעתו שדברנו בין הנטילה לפריסת החלה (כמדומני) הוסבר לנו שבעת הזאת נידום. הפנמנו ונהגנו כנדרש. לא עלה על דעתנו להעלב, לעשות דוקא או להביע תרעומת. כל זה לא שייך כמובן לדעות הפוליטיות , סגנון החיים . איש באמונתו יחיה כל עוד אינו דורש ממני לחקות אותו בחיי היומיום. מה עוד שאבות אבותי חיו כך וקיימו את כל המצוות על כל פיצ'פקיסיהם....

אנימו

New member
פלומה-על אף שכתבנו באותה שניה -

הפעם אין ביננו תמימות דעים. אבל אני שולחת לך בכל זאת

p a l o m a

New member
אנימו, דפקא יש.. את יודעת../images/Emo68.gif

מידע אישי שאני ברומא מתנהגת כרומאי גם אם הדבר לא "הכוס קפה שלי".. (תרגום עברי בגוף הסרט...) ואפילו בעבודה אני בהתאם.. הסיפור במאה שערים לא היה קשור לכלום... הגעתי במקרה בגדים צנועים לגמרי אבל מכנסיים.. וכמעט אחת שם בלעה אותי..זה הסיפור.. כמובן שלארועים אני לבושה בדיוק כמו אשתו של הרעבע מלבוב... יאללה ביי.

davidncsy

New member
תלוי איזה מכנסיים..

אם אלו היו מכנסיים צמודות אז אפשר להבין, לא להצדיק.. אבל אם אלו מכנסיים רחבות, אז היית יכולה לענות לזאתי ממאה שערים שהרב עובדיה מתיר ללכת עם שרוואלים רחבים לבנות דתיות ואם זה לא מנקר עיניים אז שתשב בשקט ולא תעשה את עצמה הדוברת של ה"קדוייש-בוכו" (בהגהה של מאה שערים).

p a l o m a

New member
אם כפר "הקוידוש בוירכו" תגידו../images/Emo10.gif

שמעכתם מה קרה בעיראק... וואי וואי וואי... א גאטס ראחמונעס... כל החלכאים והנדכאים... ועוד אלקעידה אומרים שהם עשו את כל המהומה הזאת.. אם כן תודו שזה תחכום לא נורמלי.. וואי וואי וואי ... לאן העולם הזה יגיע....

davidncsy

New member
../images/Emo3.gifpaloma רוצה לברוח איתי מהכדור?

מה את אומרת? בואי ניקח איתנו כמה פולנים (וכמובן כמה פולניות, אבל רגועות, לא מהזן המסוכן) ונטוס לאיזה כוכב נחמד, ננחת במקום ירוק יפה כזה ,קרוב לים (שיהיה אפשר לדוג גפילטעפיש)עם טמפרטורה של 23 מעלות כל הזמן ושלא מתים שם מהלחות בקיץ. לא יהיו שם ערבים, לא אנטישמים, ניקח איתנו את שמעון פרס, כי הוא גם פולני וגם שמה לא תהיה לי בעיה שהוא יהיה ראש ממשלה, וזהו.. וכמובן ניקח לק אדום לצפרניים (אסור לשכוח..פולניה או לא פולניה?) וזהו, ונראה מרחוק את כדור הארץ מתפוצץ עם כל המטורפים שעליו, ונקנח את האף, ואחר כך נקנח בצימס, ונלך לישון. יש היענות?

talia olav

New member
כדאי לצרף גם כמה פולניות לא רגועות

- אשר יוכלו לפחות לסייע לדוג
בנהר ולא בים.

אנימו

New member
פלומה-תמחקי מיד את ההערה שלי!

את מאה אחוז בסדר. וגם תמסרי לדיוויד שמכנסיים צמודים זה לא הסטייל שלך

talia olav

New member
דוד, כמעט שהסכמתי אתך - למעט ...

שבר אחד "קטן". כאשר החרדים בוחלים בתופעה כלשהי, בצדק או לא, הם לא נרתעים מהשלכת אבנים - שלפחות במקרה אחד מוכר לי גרמה לפציעה קשה. הייתי מצפה מאנשים הגונים להביע מחאה בדרכים לא-אלימות. מעניין שברגעים אלה שמירת השבת חשובה פחות מהצורך הדחוף לנפץ כמה קרקפות.

למעלה