שאלות על טמפרטורה

bambipoop

New member
שאלות על טמפרטורה

רק בקשה לפני כן, בבקשה על תרשמו קישורים, אני גם יודע להפעיל את ויקיפדיה אני מעדיף ללמוד בעזרת תשובות ושאלות. תודה מהי ההגדרה של טמפרטורה? האם זה צירוף מקרים שגם באנגלית וגם בעברית מודדים זווית וטמפרטורה במעלות (degrees)? בהנחה שאני יודע את כל הנתונים על גוף מסויים חוץ מהטמפרטורה שלו (מסה, צפיפות, מטען אלקטרומגנטי ...) האם אני יכול לחשב את הטמפרטורה שלו? אם כן מהי הנוסחה? תודה רבה

deathcaster

New member
מממממממ הסבר "על רגל אחת"

טמפרטורה - גודל פיזיקאלי שמטרתו לתאר באופן כמותי את מה שאנו מרגישים כ"חם" או "קר", הגדרה קצת יותר מדעית היא שזהו גודל המייצג את מידת התנועה של חלקיקים או במילים אחרות את האנרגיה הקינטית האצורה בהם. באשר לשימוש ביחידה "מעלה" גם לטמפרטורה וגם לגיאומטריה וגיאודזיה... זו שאלה טובה מאוד.. נברתי ברשת ולא הצלחתי למצוא תשובה, אני אשמח אם מישהו כן ימצא. "בהנחה שאני יודע את כל הנתונים על גוף מסויים חוץ מהטמפרטורה שלו (מסה, צפיפות, מטען אלקטרומגנטי ...) האם אני יכול לחשב את הטמפרטורה שלו? אם כן מהי הנוסחה?" - בהנחה ואתה יודע את מצב הצבירה של אותו גוף או חומר, ונתוני אנרגיה של החומר כאשר הוא עובר ממצב צבירה אחד למשנהו... אתה יכול להשתמש במשוואת ארהניוס כדי לחלץ ממנה את הטמפרטורה של הגוף. וצר לי שאני שולח אותך לקישור: Arrhenius אבל זה במקום לנסות להעתיק לכאן את הנוסחה

bambipoop

New member
תודה אבל עדיין יש דברים לא ברורים

1. האם מהירויות כל החלקיקים שוות בתוך חומר מסויים? 2.מכיוון שאלקטרונים נעים במסלול אליפטי זה אומר שמהירותם אינה קבועה אלא משתנה כל הזמן (אך במחזורים) האם זה אומר שגם טמפרטורת גוף (בריק, ללא השפעות חיצוניות) עושה מחזורים אלו? 3. אני חוזר על השאלה "האם זה צירוף מקרים שגם באנגלית וגם בעברית מודדים זווית וטמפרטורה במעלות (degrees)??

deathcaster

New member
תגובה

1. לא למיטב ידיעתי, למיטב זכרוני כאשר מחשבים אנרגיה קינטית של חומר, מחשבים את המהירות הממוצעת של סה"כ החלקיקים שלו 2. זו שאלת מצוינת, אני לא יודע את התשובה עליה, אני רק יכול להניח כי המהירות הממוצעת מתחשבת במסלולים האליפטיים הנ"ל, וכתוצאה באה לידי ביטוי גם הטמפרטורה הממוצעת. 3. ?????? גם אני מצפה לתשובה

Rus Almighty

New member
תיקון קל

מהירות ממוצעת הכוונה לרוב לRMS כלומר שורש של ממוצע ריבועי מהירות. מהירות ממוצעת(ממוצע רגיל) בתוך גז נייח היא 0

johngalt2

New member
תשובות

1. לא, ממש לא... הם מפולגות בצורה אקראית מאוד ובכל מקרה בהרבה חומרים בכלל אין חלקיקים נעים (גבישים). 2. אלקטרונים לא נעים במסלול אליפטי! אלקטרונים קשורים בגרעין לא נעים בשום מסלול, והתיאוריה של תנועה של אלקטרונים בתוך מתכות היא יחסית מסובכת ואני לא אלמד אותה עד שנה הבאה ממש, אז אני לא יכול כ"כ לענות לך.

johngalt2

New member
תשובות

טמפרטורה זה איזשהו גודל פיזיקאלי מדיד בגופים מאקרוסקופיים (ז"א, לא כמה אטומים בודדים, אם כי גם במקרה הזה אפשר לומר הרבה, אלא גופים בעלי מספר גדול של אטומים). הגודל הזה עונה על השאלה הבאה: אם תקח שני גופים ותשים אותם במגע, לאיזה כיוון יזרום חום ביניהם, אם בכלל? מה שתמיד יקרה זה שחום יזרום מהגוף בעל הטמפ' הגבוהה לגוף בעל הטמפ' הנמוכה, אלא אם כן יש להם אותה טמפ' ואז לא יזרום ביניהם חום בכלל. הגדרה אפילו יותר יסודית של טמפ' היא שזה הגודל שתמיד משתווה בין מערכות שיכול לעבור ביניהם חום, כאשר הם בשיווי משקל תרמי. בפועל טמפרטורה של גוף אומרת (פחות או יותר) כמה אנרגיה קינטית (בצורה של וויברציות במוצק או אנרגית תנועה ממש בגז) יש למולקולות שמרכיבות אותו, ומה שקורה כאשר מביאים שני גופים לידי מגע זה שהמולקולות של הגוף החם יותר פוגעות כל הזמן במולקולות של הגוף הקר יותר, וככה מעבירות להם אנרגיה, עד שבסוף בשיווי משקל זה מפסיק לקרות והטמפ' ביניהם משתווה. לגבי העניין עם המעלות: אני לא חושב שיש לזה איזושהי משמעות, ועובדה שקלווין לא מודדים במעלות. זה סתם שם. לגבי השאלה האחרונה: אתה יכול לעשות את זה רק לגז אידיאלי: PV=nkT, בכל שאר המקרים הידע על התכונות המאקרוסקופיות של חומר (לחץ, מסה, צפיפות וכו') לא מספיקות בשביל לקבוע את הטמפ' שלו. מה שכן, אם הוא בסביבה בעלת טמפ' מסויימת, אתה יכול לומר שבשיווי משקל הוא יקבל את הטמפ' של הסביבה. אגב, אין כזה דבר, "מטען אלקטרומגנטי". יש מטען חשמלי.

ארול01

New member
הערה קטנה

משוואת מצב יש גם לגזים שאינם אידיאליים וניתן לכתוב אותם בהנחה שיודעים את טיב האינטראקציות בין חלקיקים.

ארול01

New member
זו דוגמא אחת

הדוגמא הכי ידועה של משוואת מצב לא אידיאלית היא במקרה של אינטראקצית ון דר ואלס אך ניתן תאורטית לכתוב משוואת מצב לכל אינטראקציה. באופן כללי לא ניתן להגיע להגיע לפתרון אנליטי מדוייק ומשתמשים בטכניקה שנקראת פיתוח ויאראלי שזה בעצם פיתוח של הלחץ לטור חזקות של הצפיפות, כאשר המקדמים הם פונ' של הטמפרטורה. למעשה גם במקרה של ון דר ולס מדובר בפיתוח ויאראלי כאשר לוקחים רק את 2 האברים הראשונים. הסבר לא רע ניתן למצוא בויקי באנגלית. http://en.wikipedia.org/wiki/Equation_of_state

Theherod

New member
שבין זווית לזמן באמת יש קשר...?

למה יש 360 מעלות? כי פעם חשבו שהשנה מחולקת ל-360 יום. מעלה היא בעצם כמו יום, אני לא יודע להגיד לך למה "דילגו" על השעות, אבל בגלל זה מחלקים ל-60 דקות ו-60 שניות.

למעלה