שאלות על חזרה לשירות

סופי2ת

New member
שאלות על חזרה לשירות

היי,
השתחררתי לפני סיום הטירונות על 21, נלחמתי והצלחתי להעלות בחזרה ל-64 בועדה עליונה. הם אמרו לי שהנתונים שלי נכנסים למאגר של תא מוחזרי שירות, ושאני צריכה לחכות שיפנו אליי מהתא וינחו אותי מתי הגיוס.

כמה שאלות:
1. הפרופיל הוא 64, עם שלושה סעיפי ליקוי (נפשיים מן הסתם; אבל אין לי מושג מה הם אומרים, בטופס שקיבלתי זה כתוב בספרות). זה מונע ממני יציאה לקצונה אחר כך? זה מונע ממני תפקידים מסויימים עכשיו?

2. אמרו לי שאני אראה קציון מיון. אבל יש סיכוי אולי לשלוח פקסים ולבקש להתמיין לתפקידים מסויימים כבר מעכשיו? אני נחשבת מלש"בית רגילה או שלתא מוחזרי שירות יש מחזורי גיוס משלו ותפקידים אפשריים משלו?

3. קיבלתי תשובות שונות: מה נספר לי בפז"מ אם בכלל? התקופה שהייתי בצבא? משך הזמן שעבר מהגיוס הראשון עד עכשיו? שום דבר?

תודה רבה לכל מי שיכול לעזור

היי

באיזה סטטוס היית כשקיבלת את ה 21? קיבלת כבר פטור משירות וחזרת?
לגבי הסעיפים הנפשיים, כן סביר להניח שיפסלו לך מיונים ותפקידים ויש מצב טוב שגם קצונה.
לגבי תפקידים- את תראי קצין מיון ורוב הסיכויים שיציע לך מה שיש ולא תקבלי מיונים מיוחדים פשוט כי את לא מלש"בית.
לנסות את תמיד יכולה לפני החזרה, זה גם מאוד תלוי בתשובה שלך לשאלה הראשונה ששאלתי.

סופי2ת

New member
תודה,

לא כל כך הבנתי. התגייסתי עם 72, שירתתי זמן מסויים ואז הורידו לי ל21 ו"פלטו" אותי בהתאם. עכשיו אחרי הערעור העלו לי ל64 עם שלושה סעיפים כלשהם, שאין לי מושג מה הם אומרים.

אוקיי

אם פלטו אותך מצה"ל, אז התקופה שלאחר הפליטה לא נחשבת בפז"ם, כל השאר כולל זמן ההמתנה לועדה רפואית וכל זה, כן נחשב בפז"ם.
לגבי הסעיפים, רק קב"ן/פסיכיאטר צבאי יכול להגיד לך מה הם או להוריד במידת הצורך.

סופי2ת

New member
תודה רבה, אז -

ממתי זה מתחיל להיחשב שוב פז"מ? מרגע הגשת הערעור? מהמפגש עם הפסיכיאטר?

המון המון תודה

למעלה