שאלות על זהות

לסיכום

מה הם הזכויות של זוג שנישא ברבנות האורטודוכסית בארץ לעומת זוג שעושה הסכם אצל עורך דין נוטריון להכרה כידועים בציבור (בכל מקרה מתוכננת חתונה רפורמית בארץ בנוסף) לעומת זוג שמתחתן בחתונה רפורמית בחוץ לארץ? אני מנסה לברר האם יהיו לי יותר זכויות ומה הם יהיו בכל אחת מהאפשרויות.. הזמן מתקצר ואני צריכה כבר להחליט מה עדיף. תודה רבה ולילה טוב.

לאונידס

Active member
זוג שרשום כנשוי הוא זוג שרשום כנשוי

מבחינת המדינה אין שום הבדל. נכון שמשרד הפנים מאוכלס בהרבה מינויים פוליטיים חרדיים ולכן לפעמים פקיד תופס יוזמה ומחליט להציק, אבל בפרינציפ מבחינת החוק אין הבדל. יש הבדל ברבנות במקרה של גירושים, אבל ההבדל הוא לטובת הזוג שלא התחתן אצלהם. לעומת זאת זכויותיהם של ידועים בציבור פחותות בהרבה מאשר של זוג נשוי. בכל פעם של מפגש עם הרשויות, נניח רישום ילד למוסדות חינוך ידועים בציבור צריכים להוכיח את מעמדם. אצל זוג נשוי העניין אוטומטי. לפעמים מדובר רק בכאב ראש בירוקרטי ואז לא נורא, אבל למשל לא מזמן ידועה בציבור זכתה אחרי 7 שנים של מאבקים משפטיים בהכרה כאלמנה לאחר שבן זוגה נהרג בשירות מילואים. לקח 7 שנים לידועה בציבור אחרי מאבק משפטי מתיש בכמה ערכאות לקבל זכויות שאישה נשואה היתה מקבלת כמעט אוטומטית. ידועות בציבור אחרות בטח היו נשברות בדרך. יש זכויות שידועים בציבור בכלל לא מקבלים. נניח אזרחות על סמך חתונה. לחתונה רפורמית בארץ אין שום מעמד חוקי, היא אקט הצהרתי בפני חברים. יכול להיות שיכולה לתמוך במעמד של ידועים בציבור, שכמו שהסברתי זהו מעמד נחות לעומת הכרה חוקית בזוגיות.

למעלה