שאלות על בנות

שאלות על בנות

בגיל הגן איפור - כן או לא ? עגילים כן או לא? לק כן או לא ? הקטנה שלנו בת 4.5 ואלה הדברים שהכי מעסיקים אותה אני ממש ההיפך מעולם הדברים האלה לא דיברו אלי ולכן נראה לי - למה לא!

חני ב

New member
לא ולא ולא.

זו רק דעתי
.

השאלה היא

אם זה לא נחרץ או שהילדה שלך בכלל לא מתעניינת בדברים כאלה? כי אני כילדה וגם כבוגרת הדברים האלה לא מדברים אלי

חני ב

New member
צודקת, היא לא התענינה בגילאי הגן

וגם לא מי יודע מה עכשיו. עגילים היא בכלל לא רוצה לשמחתי (לי יש אבל אני לא אוהבת לראות ילדות עם עגילים).

שיבא2

New member
לא ברור לי מה זה האנטי הזה?

למה לא? ילדה בת 4 רוצה לשים לק ואודם... אפשר לחשוב..... לילדה שלי יש עגילים מגיל 8 חודשים ואני לא מצטערת על כך ביום רביעי אקנה לה זוג עגילים חדשים. קראתי כתבה על הבת של מדונה, שבגיל 14 -15 יש לה חתיכת שפם וגבות ומדונה לא רוצה שהיא תסדר אותם לי- לא ברור למה זה מגעיל.... בטח כל הפמניסטיות יאכלו אותי בלי מלח עכשיו. חידלו. אין לי כוח לזה. זו דעתי, וזהו. כל אחת ודעתה

MAGOLZ

New member
זה לא עניין של פמיניזם...

ילדה בת 4 בהתחלה מזהה לק ואודם עם משחק אבל בהמשך היא מזהה את זה עם מיניות נשית, משום שנשים שמות לק ואודם כדי למצוא חן בעיני אחרים, בייחוד בעיני גברים, ולא מפני שהן סתם אוהבת לשחק עם זה. יש הורים שמפחדים, ובצדק, מהתבגרות מוקמת של הילדה. ילדות היום מתבגרות מינית מאוד מהר מבחינה גופנית, ועוד יותר מהר מבחינה נפשית אם מאפשרים להן לבטא את הפן הזה של המיניות באמצעות אביזרים כאלה. עד כאן מבחינה נפשית, יש גם את הפן הטכני: מבחינה בריאותית זה לא מומלץ מכיוון שאיפור עשוי מתוצרי לוואי תעשייתיים למיניהם מחומרים כמו נפט שמזיקים לעור הפנים ובמהלך השנים עלולים גם לעורר אלרגיות קשות יותר וקשות פחות לחומרי האיפור ולחומרים נוספים שנמצאים בסביבתנו ושעשויים מנגזרות שונות של אותם חומרים. לק לא בריא לילדות קטנות גם אם הוא שקוף אבל בעיקר אם הוא מכיל פיגמנט, מכיוון שהוא גורם להצהבה של הציפורן כתוצאה מתגובות כימיות שמתרחשות בינו לבין הציפורן, וזה גורם במהלך השנים להתייבשות והתפצלות ושבירה שלה - מה שמגדיל את הסיכוי לפטריות ולזיהומים בציפורניים.

שיבא2

New member
תשובתך ממש יפה

אבל- לא השתכנעתי. ובקשר להתבגרות המינית- אני חושבת ששיחות להיגיון של הילדה עשויות להועיל ואל לנו לשכוח, שכהורים יש לנו מנדט משפטי על ילדינו וילדותינו, עד היותם בני 18. כולי תקווה, שברגע שביתי תתבגר מינית, אצליח למרכז אותה למשימות הגיל ההתפתחותיות שלה, באמצעות שיחה ושכנוע, ופחות כפייה. וגם אני תפילה שהיא לא תתחיל לשכב עם גברים/בנים בגיל 12. זה חשש מובן וברור, גם אצלי כאימא.

MAGOLZ

New member
לא ניסיתי לשכנע :)

אני לא יודעת בת כמה הבת שלך, אבל אני מגיל קטן תמיד הייתי חדת עין לגבי מה שקורה בבתים אחרים, ולאורך השנים ראיתי מהצד איך שהורים של חברים שלי מחנכים את חברים שלי ואיך שהם מתפתחים, "ממרומי" גיל 21 אני רואה ילדים שהם עכשיו קטנים ואיך שההורים שלהם מתמודדים איתם, והמסקנה שלי היא אחת ויחידה ומנוגדת לשלך וגם יותר פסימית: שיחות הגיון לבדן הן חסרות תועלת, ילדים קטנים ובגיל ההתבגרות כמעט תמיד אינם מקשיבים להגיון אלא למה שמתחשק להם והם כל הזמן משווים את עצמם לאחרים בני גילם ובייחוד לגדולים מהם, וזאת בלי שום קשר להגיון. ילדים קטנים ומתבגרים צריכים לא רק הסברים והגיון מילולי אלא גם גבולות פיזיים שמציבים להם, מכיוון שאלה גילאים שבהם התקשורת המילולית היא מאוד שונה מזו של המבוגרים וגם ניסיון החיים שלהם מועט יותר והם לא תמיד יודעים להשוות את המידע שהם מקבלים מההורים לבין מה שקורה בשטח, ולכן הם לומדים בעיקר מה שנקרא "בדרך הקשה", בדרכים של הצבת גבולות פיזיים ולא רק דיבורים. אני לא טוענת שצריך לכפות כל הזמן דברים על הילדים, ממש לא, אבל כן צריך להציב גבולות פיזיים. בגילאים קטנים, גבולות חשובים הם בנושא מין ומיניות - אז כמו שלא תראי לילדיך הרכים בשנים תכנים מיניים, אין שום סיבה לזרז את התפתחות המינית ע"י איפשור חיקוי התנהגויות מיניות של מבוגרים, כמו למשל איפור (שזו בהחלט התנהגות מינית - משום שהיא פותחה אצל בני אדם למטרות פיתוי ולא כדי לטפל בצרבות או במעי רגיז...).

שיבא2

New member
נתחיל עם זה ש-

את אכן כותבת מאוד יפה, גם אם את לא מנסה לשכנע אותי.... שנית, אני לא לגמרי מסכימה איתך בצורך להציב גבולות פיסיים, מוחשיים, ברורים וכו'. אם שאלת, אז הבת שלי בת שנתיים ותישע, כך שהדיון לא ממש נוגע אליה. היא לא בגיל הזה בכלל. אבל אם אזכר בעצמי בגילאים 13 - 18. חייתי בקיבוץ, ללא ההורים , עם עוד ילדים שבאו לקיבוץ ללא הוריהם. עם סביבה של בני קיבוץ שגרים בבתי ילדים. ועם הרבה הורמונים של גיל ההתבגרות. אז זה אמר ששכבתי בגיל כזה צעיר? וזה היה הכי מקובל בקיבוץ שגדלתי בו, הן בחברת בני הנעורים, והן בחברת המבוגרים בקיבוץ (היו שם בגידות על ימין ועל שמאל). אז מה? אז לא היה לי את ההגיון שלי גם בגילאים של גיל הטיפשעשרה? בטח שכן! ועובדה, שעשיתי מה שרציתי, ורק בגיל 18 התחלתי לשכב עם גברים. וכפי שכתבתי היום לפורום, אני לא באה מבית שאבא ואמא ממש יודעים ומתעניינים מה קורה עם הילדים שלהם..... זו היתה החלטה שלי והלכתי איתה. שלישית- לגבי האיפור- דובר היום בפורום על איפור של בנות בגיל 4 , 5 וזה שונה מאיפור של ילדה בגיל ההתבגרות , כולל ביגוד נועז, בטן חשופה, רגליים עם מיני קצר, מכנס קצר, מכנס עם גיזרה נמוכה, ואלוהים יודע עוד מה.... אני פשוט גרה בתל אביב, ויוצא לי פה ושם לראות נערות פרגיות עם לבוש מזעזע ומגרה שכזה.... ברור שגם אני אנסה לשמור על המתבגרת שלי (בבוא היום, בעזרת השם) מפני חשיפה למיניות וסקס בגיל צעיר. אני מאוד מאמינה, שזה לא בריא בגילאים צעירים. אבל עד אז, אלוהים גדול!!!!

Taltul74

New member
גם דעתי קצת שונה.

אני אמנם לא מסכימה שהבת שלי תלך עם איפור ולק, אך זה מאחר ואני חושבת שזה מוקדם מידי. אני חושבת שלכל דבר יש את הגיל שלו וזה לא נכון לתת לילדות להתבגר מוקדם מזמנן. אני לא פרימיטיבית בדעותיי וכשבתי תגדל ותגיד שמפריע לה שערות לא תהיה לי בעיה לקחת אותה להוריד אותם, אך זה כבר אסטתי ושונה לדעתי לגמרי מאיפור ולק. אני לא חושבת שילדות בנות 4 רוצות איפור כדי למצוא חן בעיני אחרים, הן רוצות כי הן רואות את ילדות אחרות ורוצות גם. בגילאים האלה אחת מקנאה בשניה ורוצות להיות אותו דבר. אני מלמדת את הבת שלי שהיא לא צריכה לרצות את מה שכולם רוצים ומותר לה שתהיה לה את הדעה שלה.

נכון כל אחת ודעתה, ולכן אם יש

משיהי שהיא אנטי - זו דעתה . לעניין הבת של מדונה - לחברה שלי יש ילדה עם גבות מחוברות. לבת מצווה היא ביקשה להסיר שערות באמצע.האמא מתלבטת כרגע (יש עוד חודש בערך)אם לאפשר לה או לא. גם בעיניה גיל 12 הוא גיל מוקדם להתחיל עם זה.

שיבא2

New member
היי , מה שלומך?

מקווה שאת מזהה אותי מהשירשור על אימהות- בנות, בפורום הורים לפעוטות.... לפני חודש משהו כזה. בכל אופן, אין לי ספק שברגע שהילדה שלי תרצה למרוט שערות בגבות, מפשעות, רגליים , להתאפר, לק היא תקבל את זה ממני. אני גם לא מהבחורות שרצות כל שנייה לקוסמטיקאית. אבל אני כזאת. אני גם לא מבשלת. אבל, אם הילדה שלי תתחבר למקומות האלה, וגם בגילאיים צעירים- אתן לה. זה באמת לא אסתטי שערות בפנים ובמפשעות וברגליים. בקשר ליחסי מין בגילאים צעירים- כפי שעלה במסרים אחרים- זה באמת, כבר אופרה אחרת לגמרי ופה, אני כן מתנגדת לקיום יחסי מין בגילאים צעירים מידיי כולי תפילה שהיא תתחיל עם זה בגיל 18- כמוני. נראה....

בטח שאני מזהה, הרי ברכתי אותך כשהיגעת לכאן

לכל אמא יש שיקולים שלה וכל אמא מביאה את נסיון חייה להורות. את תשלחי את הבת שלך ברגע שתבקש למרוט שערות ויש אימהות שלא. יש אמהות שמרשות לבנות שלהן לחזור באמצע הלילה ויש כאלו שמגבילות בשעת החזרה. זה לא עושה אמא אחת או אחרת לטובה יותר או טובה פחות. זה פשוט מראה על שוני בתפיסת העולם.

שיבא2

New member
השאלה היא

מה יקדם יותר בריאות נפשית אצל הילדה, מה יקדם את מערכת היחסים בין האם לילדה, חיזוק בטחון עצמי

חני ב

New member
לא רק שלא הייתי מחכה במצב כזה לגיל 12

הייתי מורידה לבת גם בגיל 6. לא הייתי מסדרת לה גבות אבל הייתי מורידה לה באמצע. לילדים עם גבות מחוברות קוראים "חד גבה". נורא ואיום!

חני ב

New member
תקראי שוב מה כתבת שורה אחרונה

זו דעתך, וזו דעתי. מותר לי?

שיבא2

New member
בטח שמותר לך!!!

וקראתי שוב מה שכתבתי, וזה בסדר מה שכתבתי. כל אמא תגדל את הילדים שלה איך שנראה לה אני חושבת שאהבה זה הדבר הכי חשוב, התכנים קצת פחות ממילא כל ילד בוחר את דרכו בעולם. תודה

אביבקיץ

New member
הכל כן, חוץ מחורים באוזניים

אני לא מתאפרת, ככה שזה לא שאני מתחברת לרצון הזה שלה. אבל אם היא רוצה? שתיהנה. הבת שלי בגן חובה, היתה תקופה שאיפור וכולי היה מאד מאד חשוב לה אבל ככל שהיא גדלה - זה פחות ופחות מעניין אותה אני כבר לא זוכרת מתי הפעם האחרונה שהיא התאפרה או שמה לק. זה נכון לגילאי הגן הבת היותר גדולה - אני לא מוכנה שתתאפר. כי זה כבר עם משמעות אחרת לגמרי.

למעלה