שאלות סקר על אהבה

ציפור 88

New member
שאלות סקר על אהבה

הייי
מה הייתם עושים :

1. האם הייתם יוצאים עם מישהו שאין לא תור אקדמאי - ישר שופטים אותו ולא מסכימים לנסות להכיר לפחות קצת ?
ולכן כמובן יש תואר....

2. האם הייתם מסכימים להכינס למערכת זוגית עם בן זוג שיש לו הפראה נפשית \ גופנית שיכולה להשפיעה להביא ילדים ?
איך הייתם מקבלים את זה ?

omer73

New member
תשובות

1. תואר אקדמי לא מעיד על שום דבר, רק על ידע והשכלה. יצא לי להכיר לא מעט אנשים עם תואר אקדמי שלא חכמים במיוחד
ומנותקים מהמציאות, ומצד שני כאלו ללא תואר שהם "חתולי רחוב", שיודעים להסתדר בכל מצב, כאלה עם חכמת חיים ושהגיעו הרבה
יותר רחוק מאלו שעם התואר.

2. לא הייתי מסכים, מהסיבה הפשוטה שחשוב לי בסופו של יום להקים משפחה עם ילדים משלי.

כל מיקרה לגופו ולנפשו.

תואר קדמי לא מעניין אותי כל כך. לא ארצה בן זוג שנמצא כל הזמן בקושי כלכלי ולא עומד בפני עצמו. לדעתי זה פשוט לא נחמד בסופו של יום.

מזמינה אותך גם לשאול בפורום "זוגיות"

לגבי 1- תואר אקדמאי לא אומר הרבה בעולם הזוגיות,יכול להיות בחור שיש לו 3 תארים אבל מתנהג בצורה לא יפה כלפי בן/ת הזוג שלו או שלא יודע כלום מהחיים ויכול להיות מישהו שיודע המון דברים ומשכיל בדרכו שלו פשוט לא עם תואר.

לגבי 2- זו יכולה להיות בעיה, תלוי מה ההפרעה הנפשית/הגופנית ועד כמה זה הפרעה. לפעמים האהבה חזקה מאיתנו ואפשר לבחור באמת לקחת את הסיכונים וללכת על זה.

omer73

New member

בדיוק, אני מכיר מישהי שבזמנו התחתנה עם מישהו שהוא בוגר תואר שני בכלכלה, וסה"כ אפשר לפי נתונים יבשים להגיד "בחור ברמה גבוהה". אחרי שהם התחתנו זה התחיל בקללות ויחס מגעיל ונגמר באלימות.
כשהיא רצתה להתגרש הוא עשה לה את המוות ,עד שאחרי כמה שנים הוא הסכים להתגרש.
ככה שתארים לא מעידים על האופי ולא על החכמה של האדם.

ציפור 88

New member
תודה...אך מדוע הסביבה גורמת לחשוב ככה

יש לך תואר? אמממ לא
טוב.. לא מתאים לי ביי
ככה כולם מגביבים

omer73

New member
אולי מתוך דיעה קדומה

שאם מישהו אקדמאי זה הופך אותו לאדם טוב יותר, מוכשר יותר, ואלוהים יודע מה.

thankful

New member
לפני כ- 6 שנים, אאל"ט, רשמתי בפורום זה מאמר

שחיברתי, בנוגע ל "קשר" בין השכלה ואישיות. אז עדיין לא היה לי תואר...

thankful

New member
בעת שחיברתי את המאמר, עדיין לא היה לי

תואר אקדמי.
אני בספק די גדול אם המאמר עדיין בארכיון (כפי שציינתי, זה היה לפני כ - 6 שנים כשחיברתי אותו)...

thankful

New member
"יש לנו את זה" :) מצאתי את המאמר ...

הוא נראה לי כ"כ ישן ...
באחת התגובות שלי שם, רשמתי:

"כיום , האוניברסיטה של החיים חשובה לא פחות - ולעיתים אף יותר -
מאוניברסיטה (אקדמית)"...

ציפור 88

New member
:(

זה לא משנה את האופי שלו ....
חושבים מי שלא אקדמאי "פרכה"

אבל גם שם יש "פרכות" "ופרכים"

manson23

New member
אנשים הם

מקובעים ומשעממים. אולי עדיף שמישהו כזה יעשה לך טובה ומראש ישלול את הקשר מאשר שתבזבזי עליו את זמנך ובסוף תזרקי אותו כי תביני שהוא מקובע ומשעמם

manson23

New member
...

1. הייתי יוצא. זה שאדם אקדמי לא אומר שהוא חכם יותר או בהכרח מצליח יותר מאדם ללא תואר אקדמי.

2. זה מאוד תלוי. אבל בגדול, הייתי נותן לזה צ'אנס

SleeplessBeauty

New member
תשובות

1. כן. תואר אקדמי אינו מדד לשום דבר (וזה נאמר ע"י סטודנטית לתואר שני). אבל, יכול להיות שהייתי מצפה מאדם כזה לסוג של "פיצוי" מבחינת יציבות כלכלית - למשל מישהו שהוא עצמאי, לא חייב להיות עם תואר. מישהו שיש לו מומחיות בתחום מסוים (למשל במחשבים) - ממש לא צריך תואר.
שורה תחתונה - מה שחשוב זה מישהו שיש לו יכולת לפרנס את עצמו, ואם זה במטרה להקמת משפחה - אז לפרנס גם משפחה.

2 - כמו שאמרו לפני - מאוד תלוי. מאחר ואני מאוד רוצה ילדים, לא הייתי יוצאת עם מישהו שלא יכול להביא ילדים לעולם.
גם זה לא מוחלט - אם הייתי מתאהבת במישהו ומגלה שהוא לא יכול להביא ילדים לעולם - תמיד אפשר לאמץ.
לעומת זאת, מישהו עם בעיה המונעת ממנו להיות הורה ולגדל ילדים - לא הייתי מתחתנת איתו עם כל האהבה.

למעלה