שאלות מ 15H...

Oתם Kחת

New member
שאלות מ 15H...

מקצב: מנגינה- 1)מרבץ: מחצב 2) מרקם: חומר 3) מסגרת: תמונה 4) מרשם: תרופה אני יודעת את התשובה אבל אין לי משפט קשר... במערכת צירים נתון ישר המחבר בין הנקודות (3,4) ו- (-3,-4). איפה חותך הישר את ציר ה-X? 1)בראשית הצירים 2) בחצי החיובי של ציר ה-X 3) בתצי השלילי של ציר ה-X 4) אי אפשר לדעת על פי הנתונים בשאלה הזו אני לא יודעת איך הגיעו לתשובה, אשמח לדרך... תודה!

sharonguz

New member
תשובה...

לפי דעתי התשובה זה 2. והמשפט השתמשתי בו הוא למנגינות שונות יש סוגי מקצבים שונים כמו שלחומרים שונים יש מרקמים שונים. צריך לשכלל קצת את המשפט אבל בעיקרון זה ככה.. והשאלה עם הציר.. הכי פשוט זה לנסות לצייר את הציר ואז רואים שהישר חותך את ציר הX בצד השלילי שלו (אם אני זוכרת נכון)

גם לדעתי התשובה לאנלוגיה

היא 2, אבל דיי הסתבכתי עם מה זה בעצם מקצב, אז נעזרתי קודם כל בשלילה של 3 ו-4 שנראו לי לא מתאימים, ואז בין 1 ל-2 הכי נראה לי מתאים 2, כי כמו שלכל חומר יש מרקם שונה, אז גם לכל מנגינה יש מקצב שונה. זו התשובה הנכונה בכלל? ובשאלה השניה התשובה היא 1, זה כלל- אם יש זוג נקודות סימטריות (אותן נקודות אבל בפעם הן במינוס ופעם בפלוס) אז הן יוצרות בינהן קו ישר העובר דרך ראשית הצירים.

אה, אופס, נכון, זה בגלל שכרגיל אני

עושה טעויות מטומטמות והפכתי את ה-X וה-Y..

Oתם Kחת

New member
הפעם תורי להגיד אופס...

חשבתי שאת מתכוונת שהאנלוגיה לא נכונה...

או לפי שרטוט, או לפי נוסחת ישר

y-y1 = m(x1-x2) אם את מציבה בנוסחה את הנקודות, תקבלי משוואת ישר, בה תכלי להציב Y=0 (נק' החיתוך) ולקבל את ערך ה-X.

RVD18

New member
התשובה לאנלוגיה היא 4?

אני כתבתי מקצב מכתיב את המנגינה כמו שמרשם מכתיב את התרופה. אבל לא זוכר אם צדקתי או לא...

למעלה