שאלות מ- 14H

sapirk

New member
שאלות מ- 14H

לעמעם:מואר 1) לאמוד : מדויק 2) לרדד : עבה 3) לשכתב : כתוב 4) לדשן : פורה שיסה : תקף 1) דובב : דיבר 2) רדף : דלק 3) הדליף : גילה 4) הקשיב: שמע מחוש : תחושה [המ' במחוש היא עם צירה – 2 נקודות אופקיות ] 1) הבזק : אור 2) צחנה : ריח 3) דיבור : קול 4) ליטוף : מגע 1) הציר פתוח למעבר אף כי עדיין אינו פטול. 2) החתול השתעשע בפטיל החוטים. 3) השולחן יקר אף שהפיטול שלו אינו משובח. 4) אלי ארב לחזיר הבר מאחורי פוטלת העפר. יפתח: יש לי חמישה ספרים: בדיוק שניים מהם באנגלית, בדיקו שניים מהם בעברית ובדיוק שניים מהם בעלי כריכה רכה". בהנחה שהספר יכול להיות בעל כריכה רכה או קשה, איזו מהעובדות הבאות תוכיח כי יפתח אינו דובר אמת? 1) כל הספרים שאינם בעברית ואינם באנגלית הם בעלי כריכה קשה. 2) אין ספר בעל כריכה קשה שאינו בצרפתית. 3) כל הספרים בעלי כריכה רכה הם בעברית 4) אין ספר באנגלית שאינו בעל כריכה רכה. כמותי: 6 אנשים יוצאים לנופש במלון ומזמינים 2 חדרים. חדר 301 וחדר 302. כל חדר מיועד ל-3 אנשים. בכמה דרכים אפשר לשכן את האנשים ב-2 החדרים? 1) 12 2) 20 3) 32 4) 24 תודה [=

אני הייתי מסמנת:

2 1 2 3 2 ומהמרת על- 4 כי אני ממש גורעה בכמותי

נ ט ע 18

New member
תשובה לכמותי

תשובה 2.. נסדר קודם את האנשים בחדר הראשון לאדם הראשון יש 6 אפשרויות לשני 5 ולשלישי 4 סה"כ 6*5*4 חלקי 6 (הסידור הפנימי ) כי הסדר לא משניה ויצא 20.. וזאת התשובה, שאר האנשים נכנסים באופן אוטומטי לחדר השני כי נשארו לנו עוד 3 אנשים לסדר בחדר שמתאים ל 3 אנשים מה שאומר שהם יסתדרו באופן אוטומטי.. מקווה שיצא ברור

Oתם Kחת

New member
נתחיל...

שאלה 1 התשובה היא 3- לעמעם משהו זה לעשות אותו פחות מואר כמו שלרדד משהו זה לעשות אותו פחות עבה. שאלה 2 התשובה היא 1- אין לי משפט מקשר אבל אולי שיסוי הוא סוג של תקיפה כמו שדיבוב הוא סוג של דיבור...??? שאלה 3 התשובה היא 2- מחוש זו תחושה רעה כמו שצחנה זה ריח רע... שאלה 4 התשובה היא 1- שורש סלל. שאלה 5 התשובה היא 2- אין ספר בעל כריכה קשה שאינו בצרפתית, כלומר כל הספרים בעלי הכריכה קשה הם בצרפתית, אם ליפתח יש 4 ספרים שאינם בצרפתית (2 אנגלית ,2 עברית) משמע שהם בעלי כריכה רכה ואז יש יותר משני ספרים בעלי כריכה רכה ויפתח יצא שקרן...!

sapirk

New member
תודה על התשובות...

ובאוגדן יש בחינות מ-10 עד 15...

חלקת עלייך לגבי ההסבר ל-2

דיבוב זה לגרום למישהו לדבר שיסוי זה לגרום חלמישהו לתקוף הלוואי שכל הפסיכו היה מילולי

Oתם Kחת

New member
גם אני חולקת על עצמי...../images/Emo8.gif

זה היה סתם נסיון עקום... אבל את ההסבר שלך לא כ"כ הבנתי אז זה יהיה נחמד מצידך להסביר שוב לקשת הבנה שכמותי...

בכיף

לדובב מישהו- לגרום למישהו לדבר לשסות מישהו- לגרום למישהו לתקוף הפעולה היא לגרום לצד ב' לבצע פעולה. רות?

למעלה