שאלות מ - 12H

sapirk

New member
שאלות מ - 12H

מסמך: ארכיב 1. צידה: צידנית 2. ארון: ארונית 3. מכונה: מכונית 4. מפרש : מפרשית ממעגל שרדיוסו R חתכו גזרה של 90 מעלות, ובאמצעות הצמדת OA ל OB בנו ממנה חרוט [ראה שרטוט]. מה שטח בסיסו של החרוט [בסמ"ר]: 1. (פאי בריבוע כפול R ) לחלק ל-4. 2. (פאי כפול R בריבוע) לחלק ל-2. 3. (פאי כפול R בריבוע) לחלק ל- 2 כפול שורש 2. 4. (פאי כפול R בריבוע) לחלק ל-16. אני מקווה שהצלחתם להבין את התשובות...

אנלוגיה

1 מסמך יכול להמצא בתוך ארכיב (ארכיון) צידה (צידה לדרך, אוכל) יכולה להמצא בתוך צידנית..

מוזר

יצא לי (פאי כפול אר בריבוע) חלקי 4 הנה ההסבר: אורך רבע היקף המעגל, שווה להיקף בסיס החרוט, שווה לשתיים פאי אר חלקי 4, שווה לפאי אר חלקי 2.. לעבור מהיקף לשטח, מחלקים ב2 וכופלים באר.. אז יוצא פאי אר בריבוע, כל זה חלקי 4.. מוזר :/

FreakOfNature

New member
לא מסובך:

אורך הקשת של הגזרה הוא רבע מהקיף המעגל, כלומר 0.5*π*R וזהו בעצם היקף המעגל שהוא בסיס החרוט. על מנת לחשב את רדיוס המעגל הזה נחלק את היקפו ב- 2π, כלומר r = 0.25R. ומכאן ששטח בסיסו הוא: S = π*r*r = π*R²/16

תשובות

מסמך נמצא בארכיב (=ארכיון) כמו שצידה נמצאת בצידנית בקשר לשאלה השנייה, נתקלתי בה כבר ולא הבנתי בהתחלה מה רוצים אבל עכשיו נראה לי שזה 2 הכוונה היא ל- r²π/2 בהנחה שהבנתי נכון ת'תשובות. אם זה נכון אני אסביר ת'דרך שלי

פעם ראשונה שיש לי פתרון אלגנטי

היי... טוב התשובה היא 4 וזו הסיבה: יש לכם רבע היקף ממעדל שרדיוסו R. זאתומרת שהרדיוס של המעגיל הקטן הוא R/4. תציבו בנוסחת שטח מעגל וקיבלתם תשובה
הייתי צריכה את העידוד הזה אחרי המפלה שנחלתי הבוקר...

למעלה