שאלות מרסבא

Juja Star

New member
שאלות מרסבא

אני מתכנן לרכב את המסלול של קידר דרום - מרסבא - סוכר - אלמוג (עשיתי כבר כמה פעמים את דרך הסוכר בגרסת קידר דרום - מונטר - אלמוג).
חשבתי לשלב את המסלולים של רז גורן ודני/BCR ונשארתי עם כמה שאלות:
1. אחרי קטע הירידה הקצר מקידר דרום ניתן להמשיך בשתי אפשרויות:
א) דרך דרומית (מסומנת בחץ כחול במפה המצורפת)
ב) דרך שלוקחת מזרחה לכיוון המונטר ואחרי 3קמ יורדת דרומה (חץ ירוק)
איזו דרך עדיפה ? האם הדרך הדרומית היא סינגל (עדיף) או דבל ?
2. אחרי המרסבא חשבתי לרכב בדרך שמסומנת מזרחית למונטר (חץ שחור) כדי להימנע מהעליה הקורעת למונטר. מומלץ ?
3. התמונות שראיתי מרכיבות על צלע נחל קדרון קצת מרתיעות. האם הקטע הזה מסוכן או בעייתי לעומת דרך הסוכר ?

הערות והמלצות יתקבלו בברכה.

razgoren

New member
תשובות

הדרך הדרומית היא סינגל
לא רכבתי בה בגלל קרבתה לכפר פלסטינאי שמעליה , מפחד מה לעשות

הדרך שמזרחית למונטר נראית 4X4במפה , לא רכבתי
הסינגל מהמונטר לעומת זאת שקראתי לודרך הסוכר 2 מאד כייפי
מצד שני למה לא לנסות דברים חדשים , גם זה חשוב

הרכיבה על צלע הקידרון היא מדהימה
לא הכל רכיב וזה שונה לחלוטין מדרך הסוכר
זה לא זורם , רוכבים קטע מטוליכים את האופניים קטע קצר שוב רוכבים קטע קצר .... אבל זה מדהים

רז

EDUOXMAN

New member
אכן, מדף הסלע מדהים

ואני יכול להבין כי התמונות די מרתיעות, אך זה בדיוק כמו שרז אמר: חובה בגלל היופי.
חלק רוכבים, חלק הולכים וחלק מטפסים ומעבירים את האופניים מיד ליד.
בצילומים זה נראה מפחיד כי צילום הגופרו מעוות, אבל אפשרי ורצוי.

טיפ נוסף: כעבור 15 דקות על מדף הסלע, תגיע למערה בעלת פתח גדול. אם יצאת מקידר,
אז זה זמן טוב להפסקת קפה עם נוף אל המנזר במקום הזה.

טיפ נוסף 2: בחירת התוואי של מדף הסלע מוסיף כחצי שעה על הזמן הכללי. יש לקחת זאת בחשבון.

ואל תנסו לרכוב לאורך כל מדף הסלע, זה באמת מסוכן. תרכבו איפה שאפשר והיתר תהנו מהנוף.
תקחו הקלטה טובה, בשלב מסוים יש לעזוב את התוואי של מדף הסלע ופשוט לטפס במעלה המצוק,
כי מדף הסלע מושך יותר מידי למטה.

Juja Star

New member
בעניין המדף...

צרפתי תמונה של הקטע הזה מהמסלול המתוכנן (אני חושב שהקטע הזה הוא לפי מסלול מ-BCR). המסלול מסומן בסגול.
השאלה היא אם התוואי בשטח עצמו יהיה ברור (גם בכניסה למדף וגם בהמשכו) או שאני עלול למצוא את עצמי על מדף לא נכון ולהיתקע.

תודה על הטיפים !!!

razgoren

New member
לא תתקע

אתה פשוט בוחר את התוואי שלפניך
יש מספר תוואים וכמו שכולם אמרו לך מקסימום אתה הולך (קח בחשבון שיש קטעי הליכה קצרים בין קטעי הרכיבה)

רז

surferx

New member
האערות

1. הדרך הדרומית אכן אחלה סינגל אהממה בפעם האחרונה שעשינו (לפני שבועיים) ויתרנו עליה כי לדברי נסיך הסוכר בוגי היא נהרסה בגשמים האחרונים...
יש מספיק סינגלים בהמשך הדרך
2.כשמגיעים למונטאר ורואים אותו בבירור עוקפים אותו ממזרח ומתחברים לסינגל שיורד ממנו. יש מעבר בין כיפה מימין שהופכת לטיפוס בערוץ ועד המפגש.
בל מקרה אחלה מסלול תתכנן מספיק זמן

Juja Star

New member
בוגי ??

1. בוגי - יש עדכון לגבי הסינגל הדרומי ? אני מבין שאתה עושה שם פתיחת ציר כל יומיים

2. סבבה, אני זוכר את המפגש הזה תיכף אחרי הירידה מהמונטאר. קיוויתי שהדרך באמת לוקחת לשם. האם הדרך הזאת עוברת ליד הבאר שרואים מהתצפית שמהרכס שלפני המונטאר (כשצופים לכיוון מזרח) ?

למעלה