שאלות מציקות...

Chelnak

New member
מצאתי תשובה ודאית ל-3...

בפרק A Hundred Days, הסטארגייט שנמצא בפלנטה, נמצא במצב אפקי. לכן, כשהם מנסים לשלוח לשם גשוש, הגשוש, לאחר שהגיע לשער היעד, צנח ישר חזר לתוך חור-התולעת, מצדו ההפוך. הגשוש מעולם לא נראה עוד.

Enderew

New member
סחטיין על התשובה

למרות שבעצם אולי הוא איכשהו נוצר כמו "בתוך האדמה" מתחת לסטארגייט או שאיכשהו הוא עבר הלוך ושוב הלוך ושוב ובעצם "נתקע" בין השערים? למרות שהתשובה שלך הגיונית, היא לא נשמעת לי ודאית.

Chelnak

New member
מאחר והזכרון של השער, ששומר את

"חתימת האנרגיה" של כל גוף העובר דרכו מתאתחל עם כל הפעלה של השער, אני מניחה שגם אם הגשוש עוד "נמצא" בתוך חור-התולעת לאחר שהוא צנח, הפעלת השער מחדש מחקה אותו לגמרי, לדעתי.

Enderew

New member
אבל מה עם חוק שימור אנרגיה?

למיטב ידיעתי הוא נכון גם בטכנולוגיית השער ככה שהגשוש לא יכל להימחק לגמרי... אולי הוא "טען את הבטריות" של אחד השערים?

Chelnak

New member
יכול באמת להיות, שכל ה"שאריות"

נקלטות על-ידי השער, ששממיר אותן לאנרגיה, ומשתמש בה להפעלתו.

Hell Rider

New member
אולי יהיה פעם פרק על שער פסיכוטי

שהתחיל ל"עכל" את כל מה שניסה לעבור דרכו וככה צבר אנרגייה... או שזה נשמע קצת מופרע מידי...¿

Hell Rider

New member
עכשיו חשבתי על זה, הקשתית

נגיד שלשער ולחור התולעת זה לא מפריע בגלל שזה סטאטי... אבל איך לעזזל הקשתית נסגרת?¿? ואפשר לראות את הגשר גם בפר 7X04 שישודר בשבת הבאה (בתחילת הפרק הקשתית סגורה ורואים שהיא ממלאת את כל השער - כמובן) ואחרי שהג'פה שעבר בשער נופל, רצים אליו שני חיילים ואז רואים הגשר ממשיך אחרי השער... והוא שלם לגמרי...

subatoi

New member
הוא יכול לצבור גם את האיניליגנציה

של מה שעובר דרכו ולפתח בינה משלו... אבל זה יותר תיקים באפלה, לא? שער עצמאי שמחליט מי יכול לעבור ומי לא.

subatoi

New member
המממ...

בדיוק חשבתי על זה לא מזמן, לפני כמה ימים, ורציתי לשאול פה. אם באמת אדם נכנס בשער של כדה"א, ויוצא דרך שער אופקי כזה. הוא יוצא "שוכב" (ביחס לאדמה) ונופל בחזרה? (אני לא ממש זוכר מה היה שם בפרק) היה יותר טוב אם הוא היה יוצא עומד (ביחס לאדמה) ומטפס החוצה לבד, לא? או יותר מצחיק, בפרק ההוא שהחברה של ה-NID קפצו לתוך השער האופקי שלהם, הם יצאו דרך שער נורמלי בנפילה חופשית? יכול להיות מצחיק... אבל לא ממש בטיחותי מבחינת בוני השערים. מצד שלישי, בוני השערים לא תכננו שהשערים ישכבו, אז אולי הם לא חשבו על זה.

Chelnak

New member
ובכן...

אמנם בפרק Touchstone, בו אנשי הNID מזנקים לתוך שער אפקי לא הראו איך הם יצאו ממנו, היה פרק אחר בו כן הראו: בפרק 2001, בדיוק כשהלך לקרטר עוד חבר, היא מתחילה לרדת בסנפלינג אל תוך השער האפקי, וכשהיא רואה שאין לה זמן, היא מנתקת את החבל וצונחת אל תוך השער. היא עפה אל תוך הGate Room מתוך השער של הSGC, וחוטפת מכות מהגשר שמוביל אליו... בA Hundred Days, השער האפקי היה קבור, אך לא לגמרי (החומר (למעשה - נאקוודה) שכיסה אותו, התקשה קצת לפני אופק המאורעות, כך שיכלו עדין ליצור חור-תולעת אליו). הם הצליחו להרחיב קצת את ה"כיס" שמעל לסטארגייט, ושלחו לשם את טיאלק לחפור אל פני הקרקע. טיאלק פשוט שיגר לפני כבל, שנתפש בראש ה"כיס", ואז נתלה שם, וחפר תוך כדי שהוא תלוי באוויר.

Enderew

New member
הורס את התיאוריה שלנו

לגבי זה שחפץ שמועבר דרך השער נוצר בצד השני רק אחרי שהכל עבר. כי החבל של טיאלק עבר דרך השער לפניו אם אני מבין נכון... או7ף, הלך ההסבר בכי הגיוני לשאלת היד שנשלחת דרך השער...

Chelnak

New member
לא בהכרח:

גוף שנכנס לחור-תולעת, יוצא ממנו באותה מהירות+תאוצה בה הוא נכנס אליו. יכול להיות, שטיאלק שיגר את הכבל אל תוך אופק המאורעות, נכנס מיד אחריו, כשלמעשה הכבל עדין לא התחיל בשיגור שלו בתוך חור-התולעת. אחרי שטיאלק עצמו נכנס, השער שיגר את שניהם. מאחר והכבל שוגר במהירות לפני טיאלק, הוא יצא מהר ממנו, וימשוך אותו איתו. לדעתי.

Enderew

New member
אבל הוא צריך למשוך לפני שהוא נכנס

כדי למתוח את החבל. החבל הרי חייב להיות מתוח כבר כשטיאלק יוצא מהשער...

Chelnak

New member
אין לי מושג.

אולי השער גם שומר את ה"תזמון" של מי נכנס אחרי מי, ומשגר אותם בהתאם לתזמון הזה, כך שטיאלק יצא קצת אחרי הכבל. למשל: שני חיילים סוחבים ביניהם אלונקה ועוברים בסטארגייט - לכאורה מדובר ב"גוף" אחד, אבל הם יוצאים לפי סדר מסוים (ולא כולם באותה נקודה).

Enderew

New member
אם נלך לפי התשובה שיותר למעלה בעץ

או במילים אחרות שיש לשער אלגוריתם, שלפיו הוא "קורא מחשבות" של מי שעובר דרכו, אז הוא יודע בדיוק מה לעשות ואיך. חוץ ממקרים מיוחדים שהאלגו' לא מזהה טוב ואז יש צחוקים :)

Hell Rider

New member
הרגע עלה לי רעיון גאוני../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אולי בכל הכוכבי הבאים של הגואולד שSG ילכו עליהם הם וסובבו את השער ואז האנשים שיעברו בשער יפלו על הראש ברגע שהם יצאו - גדול לא?

subatoi

New member
או שישכיבו את השערים

ואז מי שיצא מהם ישאר תקוע בצמוד לשער, משהו כמו קשתית פרימיטיבית.

Chelnak

New member
לא, כי אז יהיה עדין מרווח גדול מדי

בין האדמה לאופק המאורעות, וזה לא יהיה כמו קשתית...

למעלה