שאלות מציקות...

Chelnak

New member
מצאתי תמונה, אם כי לא צילום מהסדרה

אלא עיבוד מחשב. אפשר לראות שם שהגשר מורכב מכמה חלקים, ובדיוק מתחת לסטארגייט נמצאת הפרדה בין שני חלקים. אני מניחה שיש שם רווח מספיק בשביל הקשתית ובשביל אופק המאורעות.

Hell Rider

New member
כן אבל...

ניסית לעשות PS לסר מה WinMP??? זה לא באמת תופס את התמונה... תנסי לעשות תצלום מסך (PS) ואז לפתוח צייר ולהדביק את התמונה... עכשיו תחזרי לWinMP ותעשי PLAY ותראי מה קורה בצייר... אין לי שמץ למה זה ככה... מיקרוסופט - איכס

Chelnak

New member
מוזר מאד!

ניסיתי עכשו ובאמת זה לא הגיוני... יכול להיות שזה איזשהו מנגנון נגד צילומי מסך מסרטים (או סתם באג של מיקרוסופט)?

Hell Rider

New member
בכל אופן

תסתכלי בפרק ביום חמישי (עדיף להקליט) על ההתחלה נופל שם הג'פה ורואים את הגשר (ודרך אגב החיילים שרצים על הגשר דורכים איפה שאמור להיות חור בגשר...) עדיין, בפרק הראשון רואים את זה הכי טוב... ככה שאם את יכולה אז תסתכלי שם...

subatoi

New member
בקשר לכבל הזה, חשבתי על משהו...

נגיד שהעצם לא מגיע לצד השני עד שהוא לא יוצא מכדה"א, ובינתיים הוא נשמר במשהו דמוי הארד דיסק של חור התולעת. עם זה אני יכול להתמודד. אבל נגיד שוולטר שולח את הכלב שלו לטייל בכוכב אחר. הוא נשאר בחדר השער, הכלב הולך לטייל בכוכב האחר, אבל הוא קשור לוולטר ברצועה. הרצועה תעבור עם הכלב, נכון? ומה יקרה אם הכלב יעשה רוורס אחורה? הרצועה תחתך ו-וולטר ישאר עם חצי רצועה קרועה ביד? מה קורה כשיש חפץ מסוים ששני אנשים מחזיקים בשני הצדדים?

Hell Rider

New member
לפי השאלה, לא הבנת את התשובה...

"נגיד שהעצם לא מגיע לצד השני עד שהוא לא יוצא מכדה"א" הכלב לא יגיע לצד השני...

subatoi

New member
לא הבנת את השאלה...

אם הכלב יוצא מהשער, והרצועה מחוברת אליו, אז מה? הכלב יצא והרצועה תשאר כולה בצד של כדה"א? לא נשמע הכי הגיוני...

Hell Rider

New member
לא, הכלב לא יוצא...

הכלב לא יצא עד שגם הרצועה לא תכנס, זה גוף מחובר כמו הבגדים - אם תכנס לשער בשנייה האחרונה וחתיכה מהחולצה שלך (דוגמא יותר טוב יהיה שמלה) תשאר בחוץ, אז אתה לא תעבור בלי החולצה... אלא לא תעבור בכלל... השער לא מחלק את הגופים לפי מולקולות או אורגני ולא אורגני אלא לפי גופים - ברגע שגוף נגמר אז אפשר לשגר אותו. אני יקביל את זה למייל: אם אתה שולח מייל עם טקסט ותמונה, אז הדואר לא ישלח את הטקסט בנפרד מהתמונה אלא ביחד כחלק מההודעה (אני יודע שזאת לא דוגמה מדהימה אבל זה מה שעלה לי בראש) אתה מבן למה שאני מתכוון?¿?

subatoi

New member
אהת טוען שהכל מחובר ביחד? שיהיה.

מצד אחד זה נורא מוזר, מצד שני זו הדרך היחידה לפתור את הסוגיה. מעניין אם דברו על זה פעם.

Chelnak

New member
יכול להיות שזה יעזור:

באתר שkinspirit מצאה, מצאתי את המשפט הבא, המבוסס על הפרק Watergate: "The gate has the ability to use density, molecular structure, and the force being exerted on the event horizon to determine whether something is trying to pass through." מה שאומר, שהשער "מרגיש" אם משהו/מישהו מנסה לעבור דרכו - מה שיכול להסביר איך השער "יודע" אם כל הגוף עבר כבר...

Enderew

New member
זה מסביר הכל

לשער יש אלגוריתם מתוחכם שמזהה מתי משהו מנסה לעבור ואז מעביר אותו בדיוק כמו שהוא רוצה לעבור, ומתי משהו נכנס בטעות, במקרה, ואז לא מעביר אותו. אפשר להגיד שזה כמו שהשער יקרא את מחשבותיך, יבין איך אתה רוצה להשתמש בו, וישמש אותך ככה. אגב, אם זה נשמע לכם מתקדם מידי (לי זה היה נשמע עד לא מזמן), אז תדעו שאלגוריתם כזה ברמה סבירה גם היום הטאורי יכולים לפתח. ואני אומר את זה בתור מישהו שהפרוייקט גמר שלו של התואר הראשון במחשבים הוא משהו בסגנון הזה, של זיהוי הכוונות של הבנאדם בלי להיכנס לו למוח. רק מתצפית חיצונית. ובקיצור זה אפשרי. אגב, יש בזה גם מרווח טעות מסויים, וזה יכול להסביר מצויין את העובדה שיש בשער באגים קטנים. כי אלגוריתמים כאלה הם תמיד אלגוריתמים הסתברותיים. אף פעם אי אפשר לדעת לדוגמה ממסלול ההליכה של בנאדם במרחב אם הוא מבוגר או ילד, אבל אני משער שאפשר לפתח אלוגריתם שינחש נכון כמעט תמיד. *כל מה שכתבתי כאן הוא ממעט ההבנה שיש לי בתחום בגלל הפרוייקט גמר וכאלה. אני ממש ממש לא ממוחה לתחום.

Chelnak

New member
אז נפתרה התעלומה? ../images/Emo13.gif

אם אני זוכרת נכון, בפרק המקורי (Watergate) נועד ההסבר להסביר מדוע המים המאכלסים את פלנטת היעד לא עוברים דרך השער ומציפים את השער על כדור-הארץ.

Chelnak

New member
לא כל-כך הבנתי למה התכוונת...

בקשר ליד ש"תופשת" משהו וחוזרת. בסרט, כשמראים את דניאל עובר בסטארגייט, מראים את מה שקורה "מבפנים": רואים את הפרצוף שלו מגיח לרגע מבעד ל"בריכה" אל תוך חור-התולעת, ואחרי כמה שניות (כנראה הזמן שלקח לדניאל להכנס לגמרי לחור) - מתפרק ומאיץ לעבר הצד השני של חור-התולעת. יכול להיות שקיים בשער מנגנון המונע העברת חומר שעוד לא הוכנס לגמרי לחור-התולעת (ורק עם התערבות חיצונית יכול "להאבד" חלק מהחומר של הגוף - כמו בפרק The Enemy Within בו הורידו לקוואלסקי חלק מהראש, כשניתקו את הסטארגייט בכוונה בזמן שטיאלק החזיק את קוואלסקי עם חלק מראשו "טובל" ב"בריכה". כמו-כן, הסטארגייט שומר בזכרון מיוחד את "חתימת האנרגיה" של כל גוף העובר דרכו, כדי שיוכל להרכיב אותו מחדש כמו שצריך. אותו זכרון מונע ערבוב בין המולקולות של הגופים השונים הנמצאים בחור-התולעת בו-זמנית. לכן, אני מניחה שכלל לא ניתן להושיט יד ו"לתפוש" כמה מהמולקלות של גוף אחר... אני חושבת שהגוף "מתחבר" מחדש לפני שהוא יוצא דרך שער היעד - כמו שהוא מתפרק רק לאחר שהוא נכנס בשער המוצא (כלומר - מתפרק קצת אחרי שהוא עובר, ומתחבר קצת לפני שהוא יוצא). לכן, לפי ההשערה הזו, יד שנכניס מהצד ההפוך של חור-התולעת, תגע רק בחלקו הסופי של החור, ולא תוכל להתערב במולקולות של האחרים. זה הסבר די לא מסודר, ויש בו חורים, אבל זו דעתי. בקשר למערבולת ולקשתית - זה לא משנה שהיא עשויה מאותו "חומר" כמו אופק המאורעות - היא אמורה לא להווצר כלל אם יש קשתית.

nzkiwi

New member
מה שקרה לקוולסקי קרה בעוד פרק אחר..

לא זוכר איזה בדיוק... (יכול להיות שבפרק עם היקום המקביל שבו אפופיס השתלט על השער). חייל ג'אפה רץ להספיק את השער, והשער נסגר על הקצה האחורי של המטה שלו. זה היה מגניב! השאלה אם שני השערים נסגרים במקביל? ז"א האם החייל הספיק להגיע?

Enderew

New member
התשובה ליד התופסת נשמעת הגיונית

אני לא בטוח שאין פרק שסותר את ההסבר הנ"ל, אבל ההסבר הזה שאתה מתפרק רק אחרי שסיימת לעבור דרך השער ורק אז מתחבר בצד השני, נשמע לי הכי הגיוני. לפחות פיזיקלית נראה לי שככה הייתי בונה את השער. ועוד בעיות: 1. איך השער מזהה אם ככה מה זה גוף? כאילו מה היחידות שכשהן סיימו לעבור אז מפרקים אותן ומרכיבים אותן? 2. מה קורה עם דוחפים את הראש של אדם דרך השער? כי אז המוח התפרק כבר, והגוף אמור להפסיק לקבל פקודות, ואם המוח לר נתן קודם פקודה לגוף להתקדם כי דחפו לו ת'ראש בכוח, אז הגוף פשוט יפול כי אין מוח שמחלק פקודות. וזה למיטב ידיעתי יוצר סתירה בעלילה לא? :(

למעלה