שאלות מכס

שאלות מכס

למישהו יש ניסיון מה הפרוצדורה במסלול האדום? בפרט, איך נקבע המחיר של מה שמצהירים עליו?
ומה הפרוצדורה והסכומים של קנסות במסלול הירוק?

מכס, לא משהו שכדאי להתעסק איתו

אם הבנתי נכון את מה שאתה שואל (לפי הניסוח), אז התשובה הקצרה היא שאי אפשר להוריד משמעותית את הערך של מה שהכנסת לארץ על-ידי חשבונית שטוענת בתוקף ששילמת עליו ככה וככה. בגדול, המוכסים החביבים יאפשרו לך לטעון למחיר של חפץ שהכנסת לארץ רק אם הוא נמוך בעד 20% מהמחירונים הרשמי של המכס (לאמור, אתה קונה משהו שהמכס מעריך ב-1,000 ש"ח: תוכל לטעון שמחירו 800 ש"ח ולהציג חשבונית שתומכת בזה. אם תנסה לטעון שהחפץ עולה פחות, שום חשבונית לא תעזור).

ההיגיון פשוט - מהרגע שהמחיר ייקבע על-ידי הצגת חשבונית, פתאום כל עם ישראל ייקבל מתנות והנחות ללא הרף. אנשים יתחילו להכניס חפצים שעולים הון רב ורק הם קיבלו הנחה מטורפת ("הנה, כתוב במפורש בחשבונית של היהלומים שהיה מבצע מדהים ויש 99% הנחה על כל החנות"). פתאום, כל חבילה תשא כותרת של "ללא עלות" או "דוגמיות".

אם עברת במסלול הירוק (לא הצהרת) ונתפסת - תשלם קנס מנהלי או שתועמד לדין. בגדול, פעם היה נהוג שבתפיסה הראשונה אתה משלם קנס של 100% משווי המס שהיה אמור להיות משולם (כלומר, תשלם כפל-מס). בתפיסה הבאה יוסיפו עוד פעם 100% ולאחר מכן תועמד לדין. אני חושב שמאז העסק קצת הוחמר. היום גם מחלטים את החפצים ואתה נדרש לשלם כופר בכדי לשחרר אותם.

אגב, להיכנס לרשימה שלהם זה לא תענוג גדול. פעם עבדתי באיזה מקום ומדי פעם היו שולחים אותי לנתב"ג לאסוף אורחים מחו"ל או ללוות אותם לטיסה הביתה. אני זוכר שיום אחד ישבנו כמה חבר'ה ישראלים (בזמן שהמתנו לאיזה תייר שיסיים את הבידוק) במסעדה בטרמינל, והתבדחנו על זה שאנחנו כביכול מבריחים גדולים וכל פעם שחוזרים לארץ מביאים מלא דברים ולא מדווחים. ישב לידנו בנאדם מבוגר שבסוף השיחה אמר לנו: בפעם הבאה שתכנסו לארץ ותהיו במשמרות שלי, אזכור אתכם. אותי, אישית, הוא עצר שנה לאחר מכן והזכיר לי את הסיפור. את אחד החברים האחרים שם עצרו מחוץ לטרמינל, במונית...

לא מזייף חשבונות חלילה

השאלה אם אני מביא יין לא מוכר מה הסיכוי שיש אותו ברשימות של החבוב שם, ואם אין לו מחיר אז לפי מה הוא מתמחר אותו
אני בספק שיש לו שם ספר "יינות העולם" עם מחירים עדכניים לכל שנות הבציר

השאלה מתייחסת למקרה היפותטי בו מישהו סוחב 2 בקבוקים יותר ממה שמותר בסה"כ - האם עדיף לו להתעסק עם המסלול האדום, וכמה זה יעלה - או כמה תעלה האלטרניטיבה אם יתפס. ניהול סיכונים פשוט.

תודה בכל מקרה על התשובה.

troubles

New member
אם תחזור עם 3 בקבוקים במקום 1

ותעבור במסלול הירוק ויעצרו אותך לבדיקה, רב הסיכויים שלא יקרה כלום. מהנסיון שלי, הם מחפשים כמויות או ipad ים וכאלה. אני נבדקתי פעם עם 3 בקבוקים ורק הוזהרתי.

3 בקבוקים (יין)

זה בערך הכמות המותרת (עד כדי 250 מ"ל)

אני מדבר על 2-3 נוספים, היפותטיים כמובן זה לא מקרה אמיתי

troubles

New member
אצלי זה היה 3 בקבוקים של רום/וודקה

לא לשימוש אישי, הרי אני איש של בירה.
דרך אגב, עוד יתרון לבירה הוא שאפשר בעקרון להביא כמה שרוצים. אני עברתי בדיקה גם עם 10 בקבוקים, חלקם של 750.

לגבי יין אולי יוותרו

אבל 6 בקבוקי ויסקי הם לא משהו שמקבלים עליו אזהרה (הם די קשים, עד לרמה שאם אתה נוסע עם עוד כמה אנשים ובסה"כ הממוצע לאדם חוקי אבל רק אחד מהאנשים נושא פיזית את הבקבוקים, יהיה לך מאוד לא נעים. זה תקף גם למצבים בהם הקבוצה קונה בקבוקים בדיוטי-פרי ומטעמי נוחות משאירה אותם במארז הקרטון. מי שיחזיק אותו פיזית ייעצר).

כשחזרנו מסקוטלנד אשתי ואני הבאנו כמות נאה של בקבוקים (בכל זאת, אתה מקבל/קונה דברים די מיוחדים במזקקה ולא בא לך להשאיר אותם שם). כשיצאנו לאולם מקבלי הפנים, ממש בדלת אחרי המסלול הירוק, אשתי אמרה לי "איזה מזל שלא תפסו אותנו עם כל הבקבוקים". בדיוק מאחורי הדלת הסתתר לו מוכס קשוח ששמע כל מילה. רק במזל הצלחתי לצאת מזה עם בדיחה. בדברים יקרים ממש לא מומלץ להתעסק איתם.

troubles

New member
תמיד מתחבא אחד בסוף המסלול הירוק

ממש אחרי דלת הכניסה לאולם מקבלי הפנים... יצאתם במזל.

יש לזה סיבה פשוטה

יין מותר להכניס 2 ליטר (כמעט 3 בקבוקים) ו-ויסקי רק ליטר אחד אז 6 בקבוקי ויסקי זה חמישה יותר מידי בניגוד ל-3 בקבוקי יין אקסטרה

יש להם סמויים בכל מיני מקומות גם ליד הקרוסלה שמעתי

אתה צודק

משתלם להם הרבה יותר לקפוץ על אלה שהביאו כמה בקבוקים עודפים של ויסקי. זה יכול להגיע לקנסות של אלפי שקלים, החרמות ועוד (כשעצרו משלוח שהזמנתי בדואר, אגב, נאמר לי שאני יכול לוותר עליו והוא יילך להשמדה. שאלתי בנימוס למה הכוונה ונאמר לי, במלוא הרצינות - "מקסימום נשתה אותו". העדפתי לספוג עלות של משלוח בחזרה למקור).

חבר שלי נעצר פעם במונית, בשטח שמחוץ לטרמינל. פשוט הורידו אותו ממונית נוסעת (וללא כל סיבה, התברר). אני מכיר סיפורים על כל מיני מקומות שמהם קפץ פתאום איזה מוכס, בדיוק כשניתן היה לחשוב שהעסק מאחור :)

סוף פסוק

התשובה היא בדיוק, אבל בדיוק - מה שבא להם באותו רגע

הייתי ילד טוב והלכתי למסלול האדום על שישה בקבוקים של יין

הוא התחיל למלא לי טפסים ואז אמר - טוב, שניים מגיע לך, על ארבע תשלם
שאלתי אם זה לא 2 ליטר ולא 2 בקבוקים - הוא ענה שכן אבל שיש בקבוקי ליטר אז שאני צריך להראות לו. התחלתי לקלף את הגרביים שעטפו את הבקבוק, הוא ראה 750 מ"ל, פלט "בשביל 2.5 ליטר לא שווה לי להתעסק איתך, סע" (אמר אותו דבר לחבר שעמד לידי עם אותה כמות)

אולי זה בגלל שלפני עמד חבוב מזרח אירופאי שהצהיר על תכשיטי זהב בשווי 18K$, אולי הוא היה עייף ואולי היה לי מזל

בכל מקרה, בפינת הלקחים - לפרק מדפים ממקרר יין קטן זה לא יעיל. אחרי פירוק של שני מדפים, הרבה מלחמות, הנדסה ו-ווזלין הצלחתי לשדרג את הקיבולת בדיוק בשביל בקבוק 375 מ"ל.

אתם צריכים לבוא - יש לי יותר מידי בקבוקים שמחכים לפתיחה.

למעלה