שאלות לקראת שחרור.

lana24

New member
שאלות לקראת שחרור.

התגייסתי בנוב 11. לאחר שישה חודשי שירות יצאתי ל7 חודשים של פרופיל 24 עקב משהו שמנע ממני להמשיך. לאחר תקופת האי כשירות חזרתי לשירות שנותר לי (כ11 חודשים) קיבלתי מענק שחרור על השישה חודשים הראשונים כשיצאתי לפרופיל 24. עכשיו אני משתחררת לגמרי ורציתי לשאול כמה מענק שחרור אקבל עכשיו? ומה עם פקדון? (קראתי שמי ששירת לפחות 12 חודשים זכאי לפיקדון כלשהו). ושאלה אחרונה- אני יודעת שאני לא זכאית כנראה לתעודת שחרור בכבוד אבל קראתי שבמקרים כאלה מקבלים מן תעודה אחרת. מישהו יודע על מהמדובר? תודה רבה. אשמח לתשובות

lana24

New member
ומה עם עבודה מועדפת?

אני זכאית להטבה הזאת? תודה

lana24

New member
אין טעם לשאול בבסיס

ניסיתי בכל מקום אפשרי ןאף אחד לא עוזר

SuperShiro

New member
היי

1. באשר למענק השחרור והפיקדון - את עתידה לקבל מענק ופיקדון עבור כלל החודשים בהם ביצעת שירות סדיר - מענק עבור 11 הנוספים, פיקדון עבור כלל ה 17 אותם ביצעת.
2. חייל המשתחרר משירות מקבל 2 סוגי תעודות - האחת היא "תעודת הערכה", מעין ספח מלבני מנייר קרטון ועליו מצוין התפקיד אותו ביצע, משך השירות, דירוג התנהגות, הערכת מפקד ואותות\הצטיינויות (באם קיבלת כאלה במהלך שירותך הצבאי). את תעודה זו את עתידה לקבל עם שחרורך.
התעודה השנייה היא תעודת ה "שחרור בכבוד", אותה מקבל מי שביצע שירות סדיר משך למעלה מ 85% מכלל שירותו הצבאי. את אמנם לא זכאית לה, אך לעולם ישנם חריגים. אני יותר מממליצה לך לנסח מכתב בקשה המסביר מדוע ביצעת שירות בן 17 חודשים ובו את מבקשת לקבל, כחריגה, את התעודה. את המכתב ניתן להעביר לבחינת מדור ת"ש מילואים באכ"א באמצעות שלישות יחידתך, או לחלופין באמצעות קפ"צ\קצין העיר. הם בהחלט נוטים להתחשב במי שלא השלים שירות צבאי העונה על הדרישות בגין בעיות רפואיות שהצריכו סיפוחו לר"מ ד'.
בהצלחה!

lana24

New member
וואוו תודה רבה רבה על התשובות

לגבי המכתב. אני משתחררת ממש רוטוטו אז כשאהיה אזרחית אוכל לשלוח אותו לאיזה שהוא מקום לעשות עם זה משהו? אני לא בטוחה שאספיק עכשיו.

SuperShiro

New member
אגב, במידה ואת זקוקה לעזרה

בניסוח המכתב, יש לי מומחיות של מספר שנים....

lana24

New member
בחיים לא נתנו לי תשובה כזאת טובה ומפורטת

ממש תודה!
אנ יכרגע ממש עסוקה עד הגג (גם חיילת גם עובדת) בגלל זה שאלתי אם ישאפשרות גם לאחר השחרור כי הוא ממש אוטוטו
תודה רבה לך!

למעלה