שאלות לפני שיפוץ

shahar40

New member
שאלות לפני שיפוץ

שלום, אנחנו עומדים לפני שיפוץ בדירה ויש לנו כמה שאלות. פנינו לכאן בגלל התשובות המקצועיות שאתם נותנים תמיד. יישר כח! 1) אנחנו מעוניינים להדביק ריצוף חדש על הקיים. השאלה היא מה עושים עם הדלתות של הממ"ד והכניסה? השיפוצניק אמר שדלת ממ"ד תהפוך ללא תיקנית לאחר ניסור. מה האפשרויות? 2)אנחנו רוצים להחליף קרמיקה באמבטיה בלי להחליף את האמבטיה. מה הסיכוי שהיא אכן תישאר שלמה לאחר שבירת הקרמיקות על הקיר? 3)אנחנו בוחנים עכשיו הצעות מחיר של שיפוצניקים שונים, כיוון שהתקציב שלנו מוגבל וידוע מראש, אנחנו רוצים לדעת בדיוק כמה עולה כל דבר. (לגיטימי לא?) אבל על יותר מידי דברים אנחנו מקבלים תשובה "את זה נראה בזמן השיפוץ" (למשל, כמה שכבות צבע צריך?, האם ניתן לשבור קיר בשירותים? וכו') האם כך זה מקובל? עד שלא נסיים את השיפוץ לא נדע כמה הוא עולה? 4)אנחנו מעוניינים להחליף צנרת בכל הדירה, מה המחיר המקובל פר נקודת מים? תודה וסליחה על האורך

ניצול שרשור ....

אנחנו באותו מצב, וגם לשו יש מספק קושיות : - מה ההבדל בריצוף בין קרמיקה לבין גרניט פורצלן (יתרונות/חסרונות) - מה הדרך לניקוי יסודי של קרמיקות/אמבטיות וכו' (מבחינת חומרי ניקיון) ? (האם כדאי להעזר בשירותי ניקיון? ) - כיצד ניתן לדעת האם ניתן לשבור קיר פנימי (לצערנו אין בידינו את התוכניות של הבניה, האם ברשות המקומית יש, עם ציון אילו מהקירת הינו קיר תומך?) תודה !

shahar40

New member
סליחה, אבל למה לנצל את השרשור

(שעוד לא ממש נפתח) ולא לפתוח הודעה חדשה? תודה

אלבה

New member
תשובות

1) לפלדלת בכניסה יש חלק תחתון אפשר להגביה, אז אין בעיה. הדלת של הממד באמת תהיה לא תקנית, השאלה אם זה מפריע לך? 3) לגבי שבירת קיר- צריך להתייעץ עם מהנדס לפני שעושים תוכנית סופית, כי זה יכול לשנות את כל התמונה. לגבי צבע- צריך לכתוב בחוזה לא כמה שכבות צריך, אלא "צביעה", השיפוצניק יכול לדעת מלראות את הקירות כמה שכבות הוא יצטרך ולפי זה הוא יתן את ההצעה. אסור להשאיר שום דבר לא סגור.

R o n D

New member
אני מקבל צמרמורת

קודם כל לא שוברים קירות בלי פיקוח מהנדס צמוד! תקראו כאן בפורום לאחור על אנשים שגילו רצפות מתנדנדות, סדקים בקירות וכיו'ב כתוצאה משבירת קירות לפי חוות דעת של קבלן. במיוחד לא של אמבטיות ושרותים. לגבי תמחור, לא להשאיר שום דבר פתוח "לראות בזמן השיפוץ" או שזה יכאב לכם מאד בכיס. ראו הוזהרתם! יש מעט מאד דברים אם בכלל שלא ידועים לפני תחילת השיפוץ. בדוגמה של שכבות צבע, הדבר תלוי במספר פרמטרים שידועים מראש: 1) באיזה גוון הקירות עכשיו, באיזה סוג צבע תשתמשו, באיזה גוון ובאיזה מידת סמיכות. בצבע דליל דרושות כ-4 שכבות צבע אקרילי. צבע דליל פירושו יותר עבודה אבל תוצאה יותר טובה. ובכל מקרה מקובל לתמחר קומפלט לפי גודל הדירה ולא לפי מספר שכבות. לדרוש פירוט מחירים ובכתב זה לא רק לגיטימי אלא חובה. החלפת צנרת זה כבר עניין רציני. המחיר המקובל בין 150$ ל- 250$ לנקודה לפני מע"מ. תעשו לעצמכם טובה ואל תקחו אינסטלטור חאפר. ועכשיו לסיכום ואני מתנצל מראש אם אהיה בוטה. מהשאלה עולה הרבה שאננות, נאיביות וחוסר ידע בתחום. אם תיפלו על אחד הקבלנים "האלה" הוא פשוט יתעלל בכם - אין מילה אחרת. קחו מישהו מנוסה שילווה וידריך אותכם. אולי כרגע זה ייראה כמו הוצאה גדולה ומיותרת אבל אם לא תעשו את זה אתם עלולים להישאר בלי כסף, עם דירה על הפנים ו/או לא גמורה ועם הרבה מאד חרטות. בהצלחה ושבת שלום

סילי מי

New member
150-250 $ לנקודה?

אנחנו גם עומדים בפני שיפוץ ומעניין אותנו לדעת מה כולל המחיר. האם מדובר על יצירה של נקודת מים חדשה? אנחנו רוצים להחליף צנרת ישנה בחדשה, לנקודות מים קיימות. האם זאת הערכת המחיר גם במקרה שלנו? תודה

אלבה

New member
אין כזה דבר

אם מחליפים את כל הצנרת, אז הנקודה הישנה נעלמת ונוצרת נקודה חדשה, אפילו אם היא באותו מקום.

R o n D

New member
מה כלול במחיר

יצירת נקודה של מים חמים, קרים, ביוב וחיבורם עד לצנרת הבניין. בד"כ נותנים מחיר ממוצע כי יש נקודות יותר פשוטות לביצוע ויות מסובכות. לכן המחיר לא אחיד בין פרוייקטים ושום אינסטלטור שמכבד את עצמו לא יתן הצעת מחיר בלי לראות את המקום ואת התכניות.

shahar40

New member
RonD - תודה על תשובתך, ועוד שאלה

"מהשאלה עולה הרבה שאננות, נאיביות וחוסר ידע בתחום" אני אכן מודה שאין לי ידע בתחום. אבל למה שאננות? מה עוד אני יכולה חוץ מלשאול ולהתייעץ? (אין לי חברים שיפוצניקים, לכן אני שואלת פה). כמובן שכל מי שלקחנו להצעת מחיר, הוא מי שקיבלנו עליו המלצות ולא סתם אחד שמצאנו בדפי זהב. בסוף קיבלנו פירוט מחירים בכתב, אבל איך אני יכולה לדעת שהכל כלול? (למשל לגבי שבירת קיר- אחד ציין שזה כולל חגורת בטון והשני לא כתב כלום. אני כמובן לא ידעתי מה זה בכלל חגורת בטון, ככה שאין לי מושג לגבי מה צריך להיות כתוב בפירוט) האם יש מקום שמפרט בדיוק את הפעולות הנדרשות בכל עבודה?

למעלה