שאלות לי אליכם...

ronlin2

New member
שאלות לי אליכם...

1. במקור: "חבל על דפורשין" (משחק עם יידיש - בהקשר לפרישתו של עמנואל הלפרין). למישהו יש רעיון מוצלח לתרגום? 2. במקור: "הפער בין הצווחנות הפוליטית הגואה והתיפלות הבידורית הגועה לבין השיחות הנינוחות, המכובדות, ארוכות הנשימה והמרתקות..." - the gap between the roaring political screaming and tasteless entertainment and the relaxed, respectable, considerate and fascinating conversations. גועה???? 3. במקור: "אבני ריחיים טרחניות תלויות בצווארה" - בהקשר של מנהלי התחנה הטרחניים שיושבים "על הוריד"... 4. מישהו מכיר מקבילה באנגלית לביטוי "על הפנים"? 5. מערכת בחירות - אפשר לומר election year? ותשדיר הסבר - explanatory broadcast? תודה מראש....

Eldad S

New member
אתמול הייתה תוכנית מעניינת

מאוד בערוץ 2, "Faking It" (ובעברית: "המתחזים"). אחד הבמאים, שנפגש עם הגברת שאותה הוא היה אמור ללמד בתוך חודש להיות במאית טלוויזיה, אמר לאחר המפגש הראשון אתה שהוא "מרגיש על הפנים" (לפי התרגום העברי). באנגלית שמעתי משהו עם "flat". לא זכור לי מה היה הביטוי במלואו. (אולי: I feel flat, אבל אני לא בטוח). כדאי להוסיף שהתוכנית היא בריטית.

ronlin2

New member
יכול להיות

שהוא אמר flat on my face? בכל מקרה... מה אם messed up? זה יכול להיות טוב ל"על הפנים", נכון?

inbal76

New member
תגובות

2. גועה זו טעות במקור לדעתי. צריך להיות גואה . (אלא אם כן זו מטאפורה מתוחכמת המשווה את התיפלות הבידורית לגעייה של פרות.) 4. תן הקשר. יש הרבה תרגומים אפשריים. המשמעות של flat on my face שונה, לדעתי, מהמשמעות של "על הפנים", למרות הדמיון המילולי. נדמה לי שהביטוי באנגלית מדבר בעיקר על כשלון גדול/כואב. "על הפנים" יכול להתייחס להרגשה של אדם או לאיכות של משהו, ועוד. 5. election year זה כמובן "שנת בחירות". שוב, תן את כל המשפט ונראה מה מתאים. יתכן שאפשר להסתפק ב- elections או election campaign.

ronlin2

New member
תשובות

2. אין לי מושג... הבעיה היא שמשתמשים במילה גואה בשלב קודם, לא נראה לי שזו טעות דפוס... 4. ההקשר הוא האיכות של ערוץ 1... נראה לי ש it sucks יכול להתאים יפה... 5. "מותר רק לקוות, כי בהסכם הפרישה שלו הוא חייב את רשות השידור לשדר מידי מערכת בחירות את תשדירי ההסבר לבוחרים בכיכובו"...

א י ל ה

New member
כשמשהו

הוא על הפנים, אז it sucks. או לפחות זו אופציה. מערכת בחירות, לנשיאות למשל, זה presedential campaign. election year זו שנת בחירות. ותשדיר הסבר יכול להיות infomercial?

Eldad S

New member
the election campaign

היא מערכת הבחירות. חבל על דפורשין = מזכיר את הביטוי שיש בו גם ארמית: "חבל על דאבדין". נדמה לי שהיה זה Apella שהמליץ על איזה מילון של ראובן אלקלעי (האם זה היה ראובן אלקלעי?) לניבים ופתגמים, עברי-אנגלי-עברי. חבל דלא קניתיהו :)

Eldad S

New member
ברצינות?

את יכולה לחזור על ההמלצה, מה בדיוק לקנות? את הקרטונים אשתדל לרוקן בקרוב

../images/Emo13.gifדברי חכמים - ראובן אלקלעי

הספר הישן שלי בהוצאת "מסדה", כיום קיים בהוצאה אחרת. יש בסטימצקי, לפחות במחסן אם לא בחנות.

חייםלוי

Member
מנהל
דפורשין זה ארמית כמו שאמרה בוג'י =

שפורשים. אין שום קשר ואפילו מרומז ליידיש.

למעלה