שאלות לגבי מעבר

estee from ynet

New member
I am not going to respond

But your message makes it very clear why certain candidates have no access to the top jobs that they apply for.
Fortunately, too many people can attest to my credibility and to my expertise.

PuffDragon

New member
קהילה ישראלית

קהילה ישראלית גדולה יש רק בישראל.
אתם רוצים להגר לקנדה, כדאי שתפנימו כבר עכשיו שהילדות שלכם יהיו קנדיות. הן ידברו אנגלית בבית.
&nbsp
תכוונו לאן שיש לכם עבודה, כל השאר לא חשוב.

idohatam

New member
קחו בחשבון שתעשית הביו טק בקנדה

קטנה ומוצפת בוגרי תארים בביולוגיה ורוקחות. מנסיון, לא יהיה קל למצוא עבודה.

aminoam

New member
וואו הטון הכללי של המשיבים ממש גורם לפסימיות...

האם אין משמעות לשנות הניסיון בתחום? האם העובדה שמגזר הביו/פארמה בקנדה
לא ממש קטן, ולפחות ממה שראיתי באיזור טורנטו התעשייה היא די גדולה, לא אמורה לייצר אופטימיות אצל אנשים שהצליחו למצוא עבודה
בתחום בתעשייה הקטנה יותר הקיימת בארץ?

idohatam

New member
השוק הוא שוק של מעסיקים והוא ממש לא גדול

תחשוב שישראל היא בערך בגודל של טורונטו רבתי מבחינת כמות אוכלוסיה, לדעתי אם תנרמל תמצא שהוא קטן בהשוואה לישראל. בנוסף אם תנבור בקרביים של הרבה מחברות הפרמה תראה שהן נגזרות של האוניברסיטה או של בית חולים עם אוריאנטציה מחקרית. מקומות כאלו יתעדפו בוגרים של האוניברסיטה הקרובה כי הרבה מהאנשים שעובדים שם מגיעים מהאוניברסיטה הזו והם מכירים את האיכות של הבוגרים ויודעים למה לצפות.
&nbsp
השוק מוצף בבוגרים של תואר ראשון ושני בגלל שתואר במדעי החיים הוא אחד התארים הכי מבוקשים בצפון אמריקה. זה לא בגלל שיש חס וחלילה איזה שהוא עתיד בתחום, זה יותר בגלל שתואר כזה נתפס מסלול קל לבית ספר לרפואה או לרוקחות. רק שבריר מאלפי עם לא עשרות אלפי בוגרים מכל המסלולים של מדעי החיים בכל האוניברסיטאות בקנדה מתקבלים לבית הספר לרפואה השאר או שמתגלגלים לשוק העבודה או שממשיכים לתואר מתקדם או שני תארים מתקדמים ואז מתגלגלים לשוק העבודה. קיצור כמו בישראל רק יותר גרוע, שוק העבודה פה מוצף.
בנוסף יש מלא מהגרים ושוק העבודה פה לא יודע ממש איך לאכול את הנסיון שלך, מבחינתם ישראל, הודו, סרילנקה זה אותו דבר, כך שסביר להניח שהנסיון שלך לא ממש יעזור לך.
&nbsp
אני לא אומר לך להגר או לא, אני רק מספר את המצב כפי שאני רואה אותו בתור מי שחיי את התחום ויש לו חברים רבים בו. יכול להיות שאתה תהיה זה שהכל ילך לו חלק ותמצא עבודה עוד מישראל, אבל קח בחשבון שסיכוי סביר שזה לא יהיה המצב, שיקח לא מעט זמן עד שתמצא עבודה אפילו בטורונטו ושסביר שתצתרך להתפשר על תפקיד. בניגוד לכל מיני כינויים אנונימים פה שמספרים שהם "עובדים בחברת השמה" ומספרים מעשיות על גני ורדים וחדי קרן אני לא מתחבא מאחורי ניק אנונימי.

idohatam

New member
אגב, רוצה להבין מה זה שוק ביוטק גדול?

תעשה חיפוש על משרות בס"פ, כמות המשרות שמתפרסמת באיזור המפרץ בלבד, בפחות מ18 שעות שקולה לכמות המשרות שמתפרסמת בכל(!) קנדה ביום.

aminoam

New member
אז יאללה, לסן פרנסיסקו!

אגב, יש לך אולי איזה גרין קארד להשאיל לי?

למעלה