שאלות לאנשי "השלום"

hoolon

New member
שאלות לאנשי "השלום"

האם הפלשתינים הם אויבינו? האם הם היו אויבינו לפני שהיתה לנו מדינה? האם הם יהיו אויבינו אחרי שניתן להם את כ-ל השטחים? האם הם אי פעם יהיו דמוקרטיה? האם אחרי הסכם שלום, גם אחרי 5 10 שנים הם יזכרו שהסכמים של שלום צריך לכבד? התשובות של כל אלו הם ל-א אחד מוחלט. ובגלל שהתשובות הם ל-א, אז הם אויבינו וכך צריך להתייחס אל אנשים שרוצחים ילדים חופשי חופשי, האם אתם באמת חשובים שהערבים טובים כמו המוצרים והיהודים? תסתכלו על העובדות, רק מוסלמים ערבים הם הטרוריסטים, רק הם עושים מלחמות בעולם, תנו לי ארגון אחד שעושה טרור ושהוא לא מוסלמי. אתם משום מה חושבים שיש לכם זכויות על השלום. אז תדעו לכם שאין לכם זכות על השלום ושגם המתיישבים רוצים שקט ושלא יעשו להם כלום, ולמה לעזאזל אתם קוראים להם רוצחים ותוקפים אותם הרי אף אחד מהם לא פגע אפילו בטרוריסטים הערבים, וזה שפעם אחת שמישהו מהם לקח את החוק לידיים לא מכתים את כל ה200,000.

ג ל י

New member
אני אענה לך

למרות שזה לא פורום אקטואליה. אם אתה כ"כ בטוח שהפלסטינאים הם בגדר האויב הנצחי שלנו ושלעולם לא יהיה איתם שלום למה אתה מעלה את השאלות האלו בפני נוער מרצ מאיתנו לא תקבל מנדט לדעות כאלו.לדעתי מה שאתה צריך לשאול זה: האם לעד נהיה בשטחים הכבושים? האם לעד תאסר הדברות עם הפלסטינאים תראה מקרה שרון-קצב האם לעד צה"ל ימשיך לבצע פעולות טרור בשטחים הכבושים(הנה לך ארגון טרור יהודי בנוסף לכ"ך של כהנא ואין ספור מליציות חמושות שמתארגנות בקרב המתנחלים, וחוץ מזה יש"ע עפ"י המשפט הבין לאומי היא בגדר טרור) ברגע שנגיע להסכם שלום עם הפלסטינאים ולא ננסה לשחזר את אותו קמפ דיויד של ברק עם אלמנט הכפייה הפלסטינאים אכן יכבדו את הסכם השלום. צרם לי מאוד לקרוא את הודעתך בעיקר שאתה טוען שאנחנו היהודים טובים יותר מהערבים מה שהזכיר לי אגב משטרים מאוד אפלים בגרמניה שגזע אחד טוב יותר מגזע אחר. לי נראה לפחות שלעולם לא דיברת עם ערבי השנאה שלך היא עיוורת ומופנת כלפי עם שלם שאתה ממש קורא להשמדתו. ובבקשה ממך כנס לאתר של בצלם יש שם סקירה של כל ההרוגים מאז תחילת האינתיפדה ותראה כמה ילדים פלסטינאים נהרגו וכמה פלסטינאים נהרגו. ופעם הבאהש אתה כותב הודעות בתפוז תכתוב אותן בפורום אחר לא כאן! ותזכור מי שלא לומד מהעבר צפוי לחזור על אותו טעות בעתיד רמז-השואה

dorrn

New member
גלי גלי גלי

להלן תגובתי להודעתך:

Roobie

New member
גלי, את באמת לא עוזרת..

הדעות הקיצוניות שלך רק גורמות לימנים להיות יותר בטוחים בדעות שלהם. צה"ל מבצע פעולות טרור?! יש לך מושג על מה את מדברת?! וזה עוד בא מאחת ששייכת לקבוצה שמתנגדת להגדרתו של ערפאת כמחבל...
את שוב רוצה להגיד לי שאפשר לפרק את צה"ל ושמדינת ישראל עדיין תוכל להתקיים גם בלי צבא? הפאציפיסטים, אם היה להם יותר כוח, היו מהווים את הסכנה הכי גדולה שלנו, יותר מאשר כל דבר אחר.

hoolon

New member
"אין ספור מליציות"?

המשפט "אין ספור מליציות" מגוחך, כל המליציות האלו שאת חושבת שקיימות מה הן עושות? פסטה? מקרוני? על איזה מליציות את מדברת? מדובר במתיישב אחד או שניים שמתוסכלים עקב שנה שלמה של טרור חסר רחמים, ועשו טעות ואפשר להגיד שהם רעים אבל מה הקשר לבין כל שאר המתיישבים? אני ממש קורה להשמדתו? ואנחנו כן טובים יותר מהערבים כי זה עובדה. ערבים פרימיטיבים מאיתנו, תראי כמה האדמה המטופשת חשובה עבורם. כל ההרוגים הפלסטינאים הינם הרוגים עקב פעולתם הם וקריאתם למלחמה על ישראל, ישראל מעולם לא פגעה בחפים מפשע בכוונה תחילה. תסתכלו על העובדות

פרימיטיבים מאיתנו?

תסלח לי! אם האדמה חשובה למישהו אז הוא פרימטיבי? תתבייש. אני מאמין בקדושתה של ארץ ישראל, אני אלחם על כל רגב אדמה של מולדתי, אתן את חיי בשמחה בשבילה... האדמה חשובה לי... כי אני מאמין בחשיבותה, כי בה גדלתי, כאן נופי ילדותי כי כאן חברי, משפחתי, כי כל הדורות היהודים אחרי מביטים בי ורוצים לראות מה אני עושים עם המתנה האדירה הזו, שנקראת ארץ ישראל, שעליה חלמו, שעליה נלחמו, ועליה מתו... כי זו היא מולדתו של העם היהודי, כי אני חייב לה, וחייב לעצמי, כי אני חייב לילדי ולילדהם אחריהם, עד סוף כל הדורות... וכיון שאני אוהב אותה, ותמיד אוהב. אז אני פרמיטיבי?? ואין כאן קשר לשמלאניות או ימניות, יש כאן קשר לזכרון, ושל העם היהודי קצר מאוד... אנשים שוכחים מהר מאוד, וגם לא טורחים לקרוא מה זה כשאין לך... כמו אהבה - כך גם האדמה, המולדת... כשהיא פה -מתרגלים אליה, מרגישים אותה רק כשאין אותה. ולא. אני לא זקן ולא הייתי כאן לפני קום המדינה, אני יליד 84´.

פרימיטיבים מאיתנו?

תסלח לי! אם האדמה חשובה למישהו אז הוא פרימטיבי? תתבייש. אני מאמין בקדושתה של ארץ ישראל, אני אלחם על כל רגב אדמה של מולדתי, אתן את חיי בשמחה בשבילה... האדמה חשובה לי... כי אני מאמין בחשיבותה, כי בה גדלתי, כאן נופי ילדותי כי כאן חברי, משפחתי, כי כל הדורות היהודים אחרי מביטים בי ורוצים לראות מה אני עושים עם המתנה האדירה הזו, שנקראת ארץ ישראל, שעליה חלמו, שעליה נלחמו, ועליה מתו... כי זו היא מולדתו של העם היהודי, כי אני חייב לה, וחייב לעצמי, כי אני חייב לילדי ולילדהם אחריהם, עד סוף כל הדורות... וכיון שאני אוהב אותה, ותמיד אוהב. אז אני פרמיטיבי?? ואין כאן קשר לשמלאניות או ימניות, יש כאן קשר לזכרון, ושל העם היהודי קצר מאוד... אנשים שוכחים מהר מאוד, וגם לא טורחים לקרוא מה זה כשאין לך... כמו אהבה - כך גם האדמה, המולדת... כשהיא פה -מתרגלים אליה, מרגישים אותה רק כשאין אותה. ולא. אני לא זקן ולא הייתי כאן לפני קום המדינה, אני יליד 84´.

אם כבר שואלים כאן שאלות... נשאל...

גלי: וכמה ישראלים נהרגו, ספרת? ומי התחיל את האלימות? ומי תומך בהמשך האינטיפדה? (לא. זה לא הימנים שבממשלה. הם דווקא רוצים לסיים אותה.) מי גרם לכיבוש? מי מסתכן במלחמה ומסכן במוות, גירוש, אונס, והריסת בתים של 5 מליון אזרחים במקרה של יציאה מלאה מהשטחים (הקיפי את התשובה הנכונה: א. ישראלים ב. פלסטינאים ג. מיקרונזיה) מי יוותר על השלטון על הבירה שלו בעבור חתימה מפוקפקת על פיסת נייר שכתוב עליה שלום (כשהכוונה היא להפסקת פעולות טרור) ע"י טרוריסט רוצח ילדים שעונה לשם ערפאת? עכשיו, לשאלה האחרונה, והמשועשעת, האחרונה... גלי, למה, תסבירי לי למה, כל פעם שמתחילים וויכוח בין ימנים לשמלאנים עולה ההאשמה המטומטמת של "נראה לי שמעולם לא דיברת עם ערבי" ו"גזען" ו"השואה" ועוד מהסגנון הזה... את באמת חושבת שאנחנו, הימנים, כאלו? אז אולי לא דיברת עם ימני כמו שצריך מעולם... אם תסלחי לי, אני לא גזען, אני יודע מה זה ערבים, ולא - אני לא נאצי. תני לנו קצת קרדיט. את רואה? אפשר להמשיך להאשים אחד את השני (יהודים מול ערבים, ימנים מול שמלאנים) בלי סוף וזה לעולם לא יסתיים... אז די עם זה. אה, ולא עניתי לך על השאלות שלך... 1. אנחנו לא מסוגלים לצאת מה"שטחים הכבושים", כיון שהמצב מסובך מכדי לצאת מהם, מה עוד שזה לא יעזור, הם ישנאו אותנו עוד הרבה זמן. משהו בחינוך שלהם. 2. הידברות עם פלסטינאים לא תאסר, ולא נאסרה... שיפסיקו לירות, ונדבר. נ.ב עשרות מליציות חמושות? איפה את חיה, בסרט הפטריוט של מל גיבסון? אלמנט כפיה של ברק? בהה? הוא פשוט שם את כל הקלפים על השולחן, ואמר "זה הכי רחוק שאני הולך, אין עוד מיקוח וסחבת. חותמים?" מה רצית, שנמשיך את תהליך השלום המטופש הזה לנצח? הרי מתי שהוא היינו חייבים לדבר על זכות השיבה ועל ירושלים. ועכשיו, אחרי שסיימנו עם השמלאנית הקיצונית, נעבור לימני (אם אני משעמם אתכם, פשוט תפסיקו לקרוא...) הפלסטינאים הם האוייב שלנו. גם אם יש כאן כמה שמלאנים שאומרים שלא, שזאת רק ההנהגה שלהם או קבוצות קיצוניות שגוררות את העם שלהם... הם מגדירים את עצמם, כלאום, כאוייבים למדינת ישראל, הם גדלו על השנאה, הם שומעים אותה במסגדים, הם מוכנים למות בשביל להרוג אותנו. וכל זה לא משנה... שלום עושים עם אוייבים. עם חברים חותמים הסכמי סחר. (הבקשה שלי היא שהם יפסיקו לירות קודם, לפני שפותחים מו"מ על מה הם רוצים ומה אנחנו מוכנים לתת) אלמנטרי, לא? ובכל מקרה, אם לא מוכנים לזה, סימן שהם רוצים יותר ממה שאנחנו מוכנים לתת ולכן הם יורים... אז נירה בחזרה (בעצם... זה מה שאנחנו עושים עכשיו, לא?)) עוד משהו, לאיסלם אין מונופול על טרוריזם. למעשה, אם כבר מדברים, היהודים מצאו את השיטה הזו הרבה מאוד שנים (כמה אלפים למעשה) לפניהם (ועיין בספר מלחמות היהודים של יוספוס פלאביוס, ואת הסיפורים על מרד בר כוכבא... בערך מתקופת 70 לפנה"ס) מסקנה: אל תהיו קיצונים (איזו אמרה מוזרה להגיד בפורום של נוער מרצ:) לא לימין ולא לשמאל. זה סתם מטופש להיות פנאט. עושה אותך עיוור.

hoolon

New member
נו באמת... 70 לפני הספירה?

יוספוס פלאביוס? GIMME A BREAK... ערבים הם פרימיטיבים טרוריסיטים טיפשים שמתאימים לימי הביניים. הרי כולם יודעים שהאדמה זה הדבר הכי חשוב לערבים, יותר מהחיים שלהם. אני מוכן עכשיו לקחת את כל המדינה ולעבור למדינה אחרת שקטה, זה אומר שאני ימני? או שמאלני? הכל שטויות.

דבר ראשון,

מצטער שההודעה הקודמת שכתבתי הופיעה פעמיים... צרות עם הפורמים של תפוז. ועוד משהו. אם אתה לא מאמין באדמה, או באידאולוגיה הלאומית הימנית, אתה סתם אחד ששונא ערבים וקורא לעצמו ימני בשביל שתהיה לו איזו אידיאולוגיה שתעמוד מאחוריו. אתה אפילו לא ימני, וזה חבל.

hoolon

New member
אני לא קורא לעצמי ימני

בוא נגיד שאני מבין את דרך המחשבה של כל המפלגות, ואני תומך במתיישבים, אבל אני מבין גם את השמאלנים שחלקם מגזים. לא אוהב את הח"כים. אדמה זה דבר פרימיטיבי, מימי הקופים אולי שרבים על טריטוריות, כולנו יכולים להסתדר ביחד, אם לא יכולים עקב טרור פלסתיני, בוא נעזוב.

hoolon

New member
אצל גלי הכל פשוט מאוד

תן להם זה תן להם זה. נגיע לפשרה... יהיה בסדר... אנחנו כיבוש... כיבוש זה הבלוף הכי גדול. ישראל תמיד הותקפה על ידי כל מדינות ערב, נלחמנו והקמנו התיישבויות גם כתוצאה ממלחמות שנכפו עלינו, אז למה להגיד כיבוש? מה קרה? שכחנו את כל מלחמוןת ישראל? את מי שתקף אותנו עוד לפני שהיתה לנו מדינה? מה קרה? אנחנו הגזענים כאן? אנחנו? הרי הערבים הורגים כל יהודי שנכנס לשטחם, אנחנו עושים את זה? אני גזען את אומרת? מה את מקשקשת?

Master Answer

New member
ישראל תמיד הותקפה?

חביבי תתחיל ללמוד היסטוריה. נראה לי שאתה יותר מידי מבריז מבית ספר. יודע מה בעצם תחת שרת החינוך לימור לבנת באמת עדיף שתבריז כדי להימנע מהחדרה שיטתית של היסטוריה משוכתבת ולאומנות קיצונית. בכל אופן הרי לך כמה עובדות היסטוריות: 1956 - מבצע קדש: מדינת ישראל כובשת את סיני במצע משותף עם בריטניה וצרפת לאחר שהמצרים סוגרים את מיצרי טירן. העניין של מיצרי טירן היה בעצם רק כיסוי. הסיבה האמיתית היתה שצרפת ששלטה באלג´יריה נלחמה שם נגד מורדים שהתברר שאומנו במצריים. מה הקשר שלנו לכל הסיפור לא ברור. 1967 - מלחמת ששת הימים - לאחר שהמצרים הכניסו כוחות צבא לסיני והפרו את הסכם שביתת האש מדינת ישראל החליטה לפתוח במלחמת מנע בו זמנית היא החליטה לתקוף את ירדן עקב חדירת פדיונים משטחה אך בעצם הכוונה היתה לשחרר את ירושליים. לאחר 3 ימים תקפנו גם את סוריה היות והיה לחץ של מתיישבים מהגליל שאיימו שאם סוריה לא תותקף הם נוטשים את הגליל. 1982 - מבצע לבנון - תחת הנהגתו של שר הביטחון אריאל שרון יוצאת ישראל למבצע הדברה של קיני מחבלים בלבנון. לכאורה מטרה מוצדקת אך המטרה האמיתית בכניסה הייתה לחבור לנוצרים הפלנגות) ולהכתיר אותם כשליטים כדי שיהיה לנו שלום עם לבנון. 1959 - 1966 - מניית המוביל הארצי - תוך כדי הבנייה לישראל היה צורך לחצות קווים בינלאומיים. הסורים הגיבו לכך בירי לעבר הטרקטורים היות וחששו מקביעת עובדות בשטח ע"י ישראל. ישראל הגיבה בהפגזות משלה למקורות האש והסורים החזירו לעבר ישובים בגליל. אזי להציג את התקופה של לפני מלחמת ששת הימים בצפון כמצב שהסורים יורים ללא סיבה לעבר ישובים ישראלים הינו כטמינת הראש בצלחת. אין לי כאן שום רצון להיכנס לויכוח על האם הפעולות האלה מצד ישראל היו צודקות או לא הכוונה היחידה היא להראות לך שגם ישראל הייתה מאוד אקטיבית ויוזמת באיזור והיא לא ממש הקדוש המעונה שאתה מנסה ליצור ממנה.

dorrn

New member
כן

אם אתה מתקיף מישהו כדי למנוע ממנו מלהשמיד אותך,את הגנה עצמית,לא התקפה.

Master Answer

New member
סתירה

"אם אתה מתקיף...זאת לא התקפה" אני לא יודע מה איתכם אבל לי זאת נראית סתירה

dorrn

New member
אין כאן שום סתירה

אתה לא מתקיף כי רצית להתקיף,אלא מתוך הגנה עצמית,בגלל שהיית חייב להתקיף! אם מישהו מסתער עליך עם סכין ואתה יורה בו,אתה תקפת אותו? לפי מה שאתה אומר,בהחלט כן הרי הוא עוד לא עשה לך כלום,ואתה תקפת אותו ראשון ובכל זאת,כפי שאני מקווה שברור לך,זאת הגנה עצמית כך גם במקרים שהזכרת,זאת לא הייתה התקפה,אלא הגנה עצמית. "הקם להרגך השכם להרגו"

Roobie

New member
אני מסכים עם dorrn

מסטר, בוא נלך לכיוון שבוא תהיה חייב להסכים איתי: אנס מנסה לתקוף נערה, היא מרססת עליו גז מדמיע. האם זוהי תקיפה מצד הנערה?

אז ככה......./images/Emo70.gif

שלום אני דיי חדשה פה... קראתי את ההודעה שלכם סתם במקרה.... ולפי דעתי זה ממש משש לא תקיפה מצד הנערה.... אם היא מרססת עליו גז מדמיע היא עושה את זה רק מתוך הגנה עצמית ולא שום דבר אחר.... נושנושית

למעלה