שאלות כתיב

lexigali

New member
שאלות כתיב

שולם עליכם, אני מניחה שהנושאים האלה נדונו ונדושו כאן עד לזרא, אבל לא הצלחתי למצוא משהו שמניח את הדעת בחיפושים כאן: 1. מתי מוסיפים א' בתנועת a? תמיד? האם היא תהיה תמיד מנוקדת בפתח, או לפעמים ללא ניקוד? 2. האם קיימת האות ח'? מתי? רק במילים עבריות עם האות? אם לא, אז מתי ח' ומתי כ' רפה? 3. האם ו' היא רק תנועת u או עיצור? אף פעם לא תנועת o? האם יש שימוש ב-ב' רפה? מתי ו' ומתי ב'? 4. מתי ק' ומתי כ'? זהו לעת עתה. ודאי עוד אציק לכם. תודה מראש.

lexigali

New member
תודה, אבל

זה עונה חלקית. מה עם ו' לעומת ב' רפה? כ' לעומת ק'? וגם: האם ה-א' המסמלת תנועה תמיד מנוקדת?

גאטליעב

New member
תשובה מהירה

1. כן, תמיד. מלבד מילים שנכנסו משפה העברית. 2. רק במילים עבריות. 3. ו היא תנועה. וו היא עיצור. אף פעם לא o. ב רפה היא בעצם בּ מודגשת, ולרפה משתמשים ב-וו 4. ק זה כמו כּ, כ כמו ח.

מר גוטליעב בקשר ל 1

למה אתה כתבת שלא שמשתמשים ב "א" במילים שנכנסו מהשפה העברית ? כאילו איך אתה למשל "בהמה" ? אתה לא אומר איך האב גיקויפט א בהמה ? או איך האב גיקויפט א מחשב ? תמהני !

lexigali

New member
זה לא מה שהוא אמר.

הוא עה על שאלתי, אז אם הבנתי נכון: תמיד מוסיפים א' בתנועת a, מלבד במילים עבריות.

מלבד במילים עבריות שאז ...

מה לעשות אני דפוק ולא מסוגל להבין כ"כ מהר רק אם מסבירים לאט ! איך שאני הבנתי לא מוסיפים א במילים שנכנסו מהשפה העברית אז במילה כמו מחשב שנכנסה מעברית לא אומרים א לפני זה ?

חייםלוי

Member
מנהל
נכון. המלים עבריות לא מכניסים את

אותיות ההגוי. לא כותבים סעפער כי אם ספר. ולא מעגילע כי אם מגילה. (אלא אם כן אתה כותב בברית המועצות הקומוניסטית. אז הוציאו כל סימן וזכר לעברית. כמעט כתבו קימאט וכד').

אה עכשיו סוף סוף הבנתי !

חשבתי שהוא מדבר על ה' הידיעה כמו איך האב געקויפט א מחשב !!! סליחה ! <איזה סתום אנוכי>

יהודי31

New member
אגב.. עכשיו מבינים מה

שליצני הדור אמרו ש-כמעט ר"ת ק´יש מ´יך א´ין ט´חות... (מתאים ללקסיקון של נועם..)

למעלה