שאלות.. כמה מפתיע...

ronlin2

New member
שאלות.. כמה מפתיע...

1. business traveler - יש לזה כינוי או שזה פשוט אדם שנוסע לפרנסתו? שנוסע הרבה בעבודתו? 2. actions speak louder than words... בהקשר זה - מעשים חזקים יותר ממילים? או שזה מילולי מידי...? 3. מדינות שבהן תלויים מאוד בשפה ובמילים נקראות low context וההיפך נקרא high context - מישהו מכיר שם למושג הזה בעברית? או שזה פשוט קונטקסט נמוך? 4. saudi arabia - ערב הסעודית? סעודיה? 5. כתוב בטקסט משהו על people in mediterranean countries ואז, לעומתם, northeners.... אנשי הצפון? אנשים במדינות צפוניות? איפה בצפון? 6. מה הקשר של pecking order לכרטיס ביקור? תודה מראש :)
 

Eldad S

New member
באשר לשם המדינה, אני מעדיף

ערב הסעודית. אולי אפשר גם "סעודיה" (דרך אגב, כך היא נקראת בערבית).
 

טרודי

New member
תשובות לא מוסמכות

1. business traveler זה לא מי שנוסע לפרנסתו (כמו סוכן נוסע, או מדריך טיולים). זה מונח שמבדיל בין מי שנוסע לצרכי עבודה, לבין מי שנוסע לחופשה או טיול. 3. אני לא מכירה את הביטויים, אבל נראה לי שזה "דלות הקשר" או "מעוטות הקשר", לא הקשר נמוך. 5. צפון אירופה, מן הסתם. בהשוואה לאירופאים שלחופי הים התיכון. 6. אולי רמת ההידור של כרטיס הביקור, שמרמזת על מקומו של האדם בהיררכיה של החברה שהוא מייצג?
 

Boojie

New member
אגב, לא יכולתי שלא להיזכר

בעקבות השאלה הזאת (עם כרטיסי הביקור) בסצינה הזויה לחלוטין מתוך "אמריקן פסיכו" (סרט מצוין לאנשים שאוהבים סרטים כאלה, אבל רק במצב הרוח המתאים). הסרט מדבר הרבה על דלות הרגש ועל ההתמקדות החזקה בחיצוניות הריקה אצל אנשי עסקים צעירים ומצליחים (יאפים למדי), ובסצינה הזאת יושבים ארבעה צעירים מצליחים כאלה ביחד ומשווים את צבעי כרטיסי הביקור שלהם, בצבעים שנעים בין (אל תתפסו אותי במילה, זכרון חופשי ורעוע) לבן פנינה, לבן שבור, לבן אפרפר ולבן קרם, או משהו כזה.
לצופה הפשוט, כל הכרטיסים נראים אותו דבר, ובכל זאת הם מבחינים ביניהם על פי דקויות שלהם אומרות המון. האמת, סצינה די מצמררת, בהקשר של הסרט.
 

Boojie

New member
קצת קצת:

1. נוסע לרגל עסקים, אני חושבת. 2. אני די בטוחה שראיתי את זה בתרגום מילולי ("המעשים מדברים בקול רם יותר מאשר המילים"), אבל אולי אפשר לשחק ולהתאים את זה לניב המוכר: "מעשה אחד שווה אלף מילים", או משהו כזה. ואם לא, ולא בתרגום מילולי, אז האופציה שלך נשמעת לי בסדר גמור. 3. לא ידיעה מוסמכת, אבל לדעתי אם כבר זה הקשר חזק וחלש, לא נמוך וגבוה. 6. אני לא יודעת ספציפית מה הקטע בטקסט שלך, אבל pecking order פירושו ההיררכיה החברתית, מי יותר חשוב ממי, וזה בהחלט דבר שמיוצג בכרטיסי ביקור. דרוש הקשר נוסף כדי שיהיה פה מושג מי נגד מי ולמה.
 
למעלה