שאלות כלליות

megetron

New member
אגב יש לי 13.8 שומן

ולפי מה שאמרת אני במשקל נמוך
האם אפשר לעלות במשקל ולשמור על האחוזי שומן ?

MidNight Flame

New member
אני לא כותב תוכניות אימון דרך הפורום מהסיבה..

הפשוטה שזה לא מקצועי ולא שווה הרבה ללא התאמה אישית למתאמן.
אתה בהחלט יכול לקרוא וליישם את הספר והתוכנית Starting Strength, אתה תרוויח מזה הרבה יותר מכל הבלאגן שביצעת עד עכשיו.

anonimit28

New member
אוברהד פרס...

עד היום הייתי עושה את התרגיל בישיבה על ספסל עם דאמבלים או barbell. יש יתרונות לעשות את התרגיל בעמידה?
מה ההבדלים בין עשיית התרגיל עם דאמבלים לבין עם barbell? יש אינספור youtube על אופן ביצוע התרגיל בגרסאות שונות. יש אפשרות לקבל קישור לוריאציה הנכונה והאפקטיבית ביותר כפי שאתם רואים אותה?
תודה.

MidNight Flame

New member
בקיצור עד היום לא ביצעת את התרגיל

התרגיל מבוצע אך ורק עם מוט ואך ורק בעמידה, הווריאציה הנכונה היא זו של ripptoe, תציצי ביו טיוב או תקראי בספר...

anonimit28

New member
....

תודה על המענה.
מה ההבדל בין ביצוע התרגיל בעמידה לבין בישיבה?
בישיבה אפשר להרים את המשקל לאט ולהתרכז רק בכתפים. מקטעי ה youtube שראיתי, יש מעין "התפוצצות" כאשר מרימים את ה barbell בעמידה. לא תמיד אומרים שצריך להרים את המשקל בשליטה ולאט?
גם נראה שהסיכוי לפציעה גבוה יותר בעמידה בשל העומס על הגס. בישיבה הגב נשען מעט אחורה ואז מתרכזים בתנועה רק על הכתפיים.

MidNight Flame

New member
התרגיל מבוצע אך ורק בעמידה!

שרירי הליבה מגוייסים בעמידה, ההעברה של הכוח מהרגליים יכולה לקרות כמו שצריך רק בעמידה.
אין שום התפוצצות, יש ניתוק אגרסיבי מהכתפיים.
ו"לאט לאט" זה לא תמיד דבר טוב...
העמוס על הגב גבוה יותר בישיבה, עמידה היא גם המנח היותר פונקציונלי יותר.

anonimit28

New member
תודה על ההרחבה, אך...

המטרה העיקרית של מי שמבצע תרגיל כזה הינו (לדעתי לפחות), הינו אימון הכתפים. כאשר התרגיל מבוצע בישיבה, אנחנו מבודדים את שאר הגוף ומפעילים רק את הכתפים. בעמידה יש באמת עוד שרירים שמסייעים ולפי קטעי הוידאו עליהם המלצת, ריפפו אומר בפירוש כי יש להעזר בירכים על מנת לתת מומנטום נוסף שיעזור לנו להרים את המשקל (ואז בעצם אנחנו לא ממש מרימים רק עם הכתפים - מחטיא את המטרה הראשונית של הפעלת הכתפים בלבד).
למה ביצוע התרגיל בצורה איטית איננו נכון כאן?
מה זאת אומרת "מנח יותר פונקציונלי"?

MidNight Flame

New member
אל תכניסי את ה"אני מאמין שלך" לתוך השאלה,

לפי התיאוריה שלך כולם היו צריכים לבודד כל שריר ושריר כמו יד קדמית ע"י ביצוע כפיפות מרפק כי המטרה של מי שמבצע תרגילים כאלה (לדעתך) היא אימון היד קדמית ועדיין מתח וחתירות יניבו תוצאות טובות יותר.
ריפטו מסביר איך מעבירים נכון כוח מהרגליים לפלג גוף העליון, זה לא מחטיא שום מטרה. ביצוע התרגיל בצורה איטית יפגום ביכולת להרים יותר משקל וזה יפגום במטרה המקורית שהיא אימון הגוף והכתפיים בפרט.
מנח פונקציונלי - כשאת אי פעם בחייך מרימה משהו מעל הראש, החל מהחלפת נורה ודרך הכנסת מזוודה לבויידעם את מבצעת את זה בעמידה, השרירים צריכים להתגייס במערך מסויים.

בקיצור וכמו שאמרתי לא מעט בכמה שנים האחרונות - תקראי Starting Strength (הספר של ריפטו) ותיישמי כמה חודשים, ה"אני מאמין" שלך יעבור יופי של שינוי...

anonimit28

New member
אתה...

מה מבודד את הכתפיים בצורה טובה יותר עבור אימון אינדיבידואלי לכתפים בלבד, overhead press בעמידה או בישיבה?

המטרה היא להרים יותר משקל או להרים בצורה נכונה?

Der Geist

New member
לא צריך לבודד את הכתפיים.

אוברהד פרס בעמידה הוא לא תרגיל מבודד, וגם לחיצה בישיבה זה לא תרגיל מבודד. את התרגיל עושים בעמידה כי בעמידה העומס על הגב התחתון יותר קל, והגוף כולו עובד כמייצב. בנוסף, לא סופרים "טמפו", זה עוד מיתוס של מאמנים. מרימים הכי מהר שיכולים, ולהתייחס למהירות הביצוע של תרגיל כפרמטר מבודד זה פשוט מפגר.

MidNight Flame

New member
אוברהד פרס כבד

את לא תצליחי להרים אם תרימי לא נכון.
המטרה היא לא לבודד את הכתפיים אם עוד לא הבנת מכל שאר הפוסטים שלי.

anonimit28

New member
אבל...

אבל אם יש רצון כן לבודד את הכתפים, מה יעשה זאת יותר טוב?

MidNight Flame

New member
ופה הבעיה בהבנה שלך

בידוד = פוטנציאל פציעה, בידוד לא בהכרח אומר תוצאה טובה יותר, בידוד הוא גם פחות טבעי - שומדבר בגוף לא פועל מטבעו בצורה חד מפרקית.

anonimit28

New member
....

מה לא "טבעי" בהרמת barbell בישיבה?
לא ענית על השאלה הקודמת שלי, מה מבודד יותר טוב את השרירים בכתפים, הרמת barbell בישיבה או בעמידה?

MidNight Flame

New member
זה השלב שאני מתחיל להרגיש שאני מדבר עם הקיר

מה לא טבעי? העומס הענק על הגב בישיבה. ולא, תמיכה בגב לא פותרת את הבעיה אם המשענת אנכית ומעבירה המון עומס לכתף קדמית אם זה בשיפוע -בכל מקרה גרוע.
ואת לא מקבלת תשובה כי את לא מקבלת את זה שבידוד בכל צורה שהיא זה דבר גרוע ולא רצוי באימונים, רוצה להמשיך לבודד כתפיים, בייספס, טרייספס, בטן אולי גם אמות? שיבושם לך.

anonimit28

New member
העובדה...

העובדה שאתה מתחמק מתשובה כנראה מראה שתרגיל ה overhead press בישיבה מעניק את העומס הגבוה ביותר על הכתפים.
לא ברור למה ההתנגדות לתרגילים מבודדים. כמעט כל התרגילים אשר מוזכרים בכל index כמו exrx ואחרים, הינם מבודדים.

MidNight Flame

New member
בישיבה זה קודם כל לא אוברהד פרס

בישיבה אין יותר עומס על הכתפיים, עשי מה שבא לך או חפשי מישהו שיש לו סבלנות לשטויות האלה. כמו לדבר לקיר. יש סיבה לזה שאנשים באין אלי ללמוד ומשלמים במיטב כספם, הסברתי, את מתעקשת - אין לי רצון או זמן לשכנע אף אחד.

anonimit28

New member
הטיעון...

הטיעון השחוק שאתה מעלה מידי פעם שמשלמים לך כסף עבור זמנך לא תורם למהימנות התשובה שלך. באותה מידה מדריכים של חדר כושר גם כן מקבלים כסף עבור זמנם וכבר ראינו שהם לא תמיד יודעים מה שהם אומרים.
אין כאן טענה מצידי שאתה לא מקצועי, אלא שאם אין לך סבלנות להסביר, אז אל תענה, תשובה כמו שנתת לא תורמת לשרשור להתקדם.

למעלה