שאלות? זה פה

unn0xi

New member
טיפים בזמן ההתלמדות

כבר צברתי 3 משמרות התלמדות במסעדה שבה אני עובד. אני רוצה להדגיש שבהתלמדות לא למדו אותי ולא עבדתי, אלא עבדתי אפילו יותר קשה מהמלצריות... אבל לא קבלתי טיפים. האם זה חוקי שהם לא ישלמו לי טיפים בזמן ההתלמדות? הרי אנשים נותנים לי את הטיפ, לא למסעדה. הטיפים מחולקים שווה בין המלצרים, המקום לא לוקח אותם, אבל עדיין - למה שהם יקבלו טיפ ואני לא? עבדתי קשה יותר מהם, שכן הן לקחו הזמנות ואני : ערכתי, פיניתי, הוצאתי מנות מהמטבח.. הכל!

ד י י ז י

New member
מסכימה ולא מסכימה

אני מסכימה איתך שזו חוצפה לא לשלם למתלמד על השלוש פעמים הראשונות, ולהגיד לך את האמת, זה מה שעשו גם לי במסעדה בה אני עובדת עכשיו, אבל אני לא חושבת שהטיפים צריכים להתחלק שווה בשווה איתך. כשאתה חדש (במיוחד אם אין לך נסיון במלצרות...), אתה לא יעיל כמו שאתה חושב שאתה. אתה לא יכול להתמודד עם שולחן בעצמך, המלצר שאתה צמוד אליו צריך להשגיח עלייך בשבע עיניים, אתה יכול לעשות טעויות, ואתה מן הסתם מלא בשאלות. והכל לגיטימי, כן? זה ברור שלא תהיה המלצר הטוב ביותר במשמרת הראשונה שלך, ותשאל כמה שיותר, אבל דווקא בגלל שאי אפשר לסמוך עלייך על ההתחלה, מלצר שעובד עם מתלמד, עובד יותר קשה מהמתלמד עצמו. או לפחות זה ככה אצלנו... בקיצור, אל תרגיש מסונג'ר. נכון שזה לא חוקי, וזו חוצפה וזה ממש מבאס לקרוע את התחת ולא לקבל תמורה, אבל כולנו עברנו את זה, ומפה זה רק משתפר. בהצלחה! :)

זה שלא משלמים את הטיפים זה חוקי

זה שלא משלמים לך על ההתלמדויות, זה מה שלא חוקי, וזה שמסנג'רים לפעמים מתלמדים לעבודות שחורות, זה לא נחמד מצד המלצרים האחרים. אגב, במקום האחרון שעבדתי בו כעיקרון לא שילמו על התלמדויות, אבל בהתלמדות הראשונה המלצרית שעבדתי איתה נתנה לי חלק מהטיפים בטענה שעבדתי כמו מלצרית רגילה ומאוד עזרתי לה ולכן מגיע לי, ובהתלמדות השניה בעל הבית הורה למלצריות להתחלק איתי בטיפים כי גם לדעתו תפקדתי כמו מלצרית רגילה ולא כמו מתלמדת. זה לא הופך את המצב לתקין, כי המלצריות האחרות למעשה נדפקו בגלל שנאלצו לחלק את הטיפים בין יותר אנשים למרות שלא היה צורך בכמות כזאת של מלצריות.

mooshi3

New member
יש לי שאלה...

ראיתי שיש קישור לגבי עבודה באילת אבל הוא מלפני שנה וחצי ולא כולל את ישרוטל. רציתי לדעת לגבי עבודה כמלצרית במלונות ישרוטל - משמרות, מגורי עובדים, תנאים... אשמח אם תוכלו לעזור לי!

MyauMyau

New member
רציתי לשאול....

אני כנראה אתחיל לעבוד במלון (מועדפת).. העניין הוא שבדרישות מופיעה אנגלית כסעיף חובה, עכשיו לדעתי האנגלית שלי בסדר, אבל בטח לא ברמה של שפת אם... מה אתם אומרים, שווה בכל זאת ללכת לראיון עבודה? אחרי הכל אני לא רוצה שיווצר מצב ממש לא נעים, ויסתבר שהם רוצים רק אנשים עם אנגלית מעל ומעבר... דעתכם?

MyauMyau

New member
רציתי לשאול....

אני כנראה אתחיל לעבוד במלון (מועדפת).. העניין הוא שבדרישות מופיעה אנגלית כסעיף חובה, עכשיו לדעתי האנגלית שלי בסדר, אבל בטח לא ברמה של שפת אם... מה אתם אומרים, שווה בכל זאת ללכת לראיון עבודה? אחרי הכל אני לא רוצה שיווצר מצב ממש לא נעים, ויסתבר שהם רוצים רק אנשים עם אנגלית מעל ומעבר... דעתכם?

למעלה