שאלות? זה פה

מורני !

New member
ראיון באורנג

שלום לכולם, לחברה שלי מחר בצהריים יש ראיון באורנג ונשמח לכמה טיפים שיכינו אותה לראיון. ובנוסף, נשמח לדעת איזה קו מגיע מהרכבת בראש העין לאורנג? תודה!

עבודה בשירות לקוחות ללא מרכזי הערכה

מישהו שמע על החברה עתיד השמת עובדים?הם דורשים נציגי שירות לקוחות מזמנים אך ורק לראיון וללא מרכזי הערכה. זה לא מוזר קצת ?

לא,זה לא מוזר

עקב הרצון להציב במהרה נציגי שירות,אך יותר מכל עקב הרצון לחסוך בעלויות, לאחר שהבינו שמרכזי הערכה לא משקפים, חברות רבות לא מעבירות נציגים במרכזי הערכה.

כן זה כח אדם ביררתי

והמזכירה אמרה שאמנם זה ללא מרכזי הערכה אך יש יום ראיונות.

על פי מה שידוע לי

גם להוט יש יום הערכה אך עם שם מפוצץ: יום היכרות. זו אותה גברת עם שינוי אדרת, רק שיום ההיכרות הוא לרוב פשוט יותר ממרכז הערכה ואחוז העוברים גבוה יותר (קורס ממיין). בתקופה שאני הלכתי "ליום ההיכרות", היו רבים שהגיעו מחברות כוח אדם שהשלו אותם באמתלה שזה אכן יום ראיונות. אולי כדאי שתנסי לברר אצל עתיד טוב יותר...

רייvבלה

New member
התחייבות לעבודה

התקבלתי למקום מסוים והתבקשתי לבוא לחתום על חוזה התחייבות. הקורס שלהם מתחיל עוד שבועיים בערך. אם בזמן הזה אחרי שחתמתי ולפני שהקורס מתחיל אני מקבלת הצעה טובה יותר (אני פשוט צריכה לקבל תשובה) ואני עוזבת - אני אהיה חייבת לשלם את הקנס?

Osnatz1

New member
מתחילה קורס שבוע הבא, יש טיפים?

שלום וחג שמח לכולכם
אני מתחילה ביום שני קורס לשירות לקוחות של YES. כבר חתמתי על חוזה והתחייבות והכל, והאמת שהמקום ממש נראה חביב וכיפי וגם התנאים ממש לא רעים ואני ממש מצפה לעבוד שם
יש לכם אולי טיפים מיוחדים למהלך הקורס? מישהו כאן עבר אותו ויכול לספר לי מה בדיוק הולך שם? אני די חוששת לא לעבור את הקורס (למרות שהבנתי שזה לא כזה קשה, ובגלל שיש לי כבר ידע במחשבים רוב הסיכויים שלא יהיו לי בעיות) אז אשמח לדעת מה בערך מצפה לי שם.. תודה מראש על התשובות, ושוב חג שמח

Osnatz1

New member
+ אם כבר אז כבר, שאלת ביטוח לאומי

השתחררתי משירות לאומי ב8/9/06, והתחלתי לעבוד ב15/10/06. העבודה הסתיימה בנובמבר (אין לי כלכך תאריך מדוייק, זו הייתה עבודה זמנית ובשלב כלשהו פשוט לא קראו לנו יותר), ואת העבודה החדשה אני מתחילה ב25/12. לא עשיתי שום צעד עם ביטוח לאומי, לא אחרי שהשתחררתי ולא אחרי שהתחלתי לעבוד. אני יודעת שבשתי משכורות שקיבלתי מהעבודה הקודמת הם שילמו עליי ביטוח לאומי, השאלה היא מה קורה בחודש בין השחרור לתחילת העבודה? ובבערך חודש ממתי שסיימתי את העבודה הקודמת עד שאני אתחיל את העבודה הבאה? אני בכלל אמורה לגשת לשם עם התעודת שחרור או משהו שידעו? אמורה לשלם את החודשים בין השחרור ובין העבודות? אציין ששירתתי רק שנה דרך שירות לאומי, ככה שאני לא בטוחה שהזכויות שלי שוות לזכויות שיש לכל חייל משוחרר ששירת שנתיים/שלוש. שוב תודה

glz

New member
ביטוח לאומי

על פי החוק את חייבת בתשלום ביטוח לאומי כל זמן שאת לא עובדת. אני ממליץ כי תבררי אצלם (אפשר גם בטלפון/אינטרנט) כיצד תוכלי לשלם את דמי הביטוח עבור התקופות הנ"ל. כמו כן, על פי מיטב ידיעתי, זכויותייך לאחר שנת שירות לאומי שוות לאלו של חייל/ת משוחרר/ת.

tenen

New member
טיפ אחד,

שאת מדברת עם לקוחות ונותנת להם כל פרט שהוא באנגלית, תזכרי שגם אם הם אומרים שהם יודעים אנגלית הם לא יודעים אנגלית שאת מקריאה אות תגידי לפחות מילה אחת שמתחילה באותה אות למשל M כמו מקדונלדס. אל תשתמשי בדברים כמו C כמו CAT מכיוון שלקוח לא בהכרח יודע שחתול רושמים ב C ולא בK.

בדרך כלל לא זו הסיבה

זה לא שאנשים לא יודעים אנגלית, אלא שבטלפון יש אותיות שלא נשמעות בבירור, למשל P, D וB נשמעות דומה בתנאי טלפון, ולי לפחות כבר קרה שלא הייתי בטוחה איזו מהאותיות הנ"ל הנציג אמר אז שאלתי אם זה P כמו פיצה או D כמו דומינו. גם כשאח שלי מעניק לי סיוע טלפוני הוא משתמש בשיטה הזו, ואני מניחה שהוא מודע לכך שהאנגלית שלי מספיק טובה...

tenen

New member
זה במקרה הטוב,

במקרה הרע שאני מנסה להגיד i אני צריך להגיד המקש בין ה8 ל 9 מכיוון שאם אני אגיד ללקוח איפה שהנ' סופית הוא ילחץ על הו' כי גם עברית הוא לא יודע לקרוא שהיא על המקלדת. חוץ מזה שאם אני נתקל בלקוח מדרום אמריקה/ספרד אני מודע לזה שלא משנה כמה פעמים אני אגיד i הוא ירשום e ולהפך ולכן אין לי ברירה אלא לציין את i בתור המקש בין ה8 ל 9 ואת e בתור היכן שהאות ק'.

למעלה