שאלות והתייעצות

dindin58

New member
שאלות והתייעצות

לאחר קריאת אין סוף הודעות בפורום- הגיע גם התור שלי לשאול ולהתייעץ.
קצת רקע אני בת שלושים, אמא ל 2 תינוקות, ועובדת במשרה מלאה.
כיום אני עובדת במשרה נוחה למדיי 7 שעות, אוטו מהעבודה עם פזומט ללא הגבלה, נייד ומשכורת ברוטו של
8000-9500 (משתנה )
הגעתי לצומת בחיי שאני לא שבעה רצון ממה שאני עושה, מה גם שאני לא יוכל להתקדם והתפקיד הנוכחי הוא שאני יצטרך לעשות כל החיים!
-החלטתי ללמוד משפטים מאחר ואני חושבת שקיים בתואר פוטניצאל תעסוקתי- האם אני טועה? או שהתואר פותח דלתות כמו שאני חושבת?
- אינני מעוניננת לעסוק בעריכת דין חשבתי שלאחר התואר ב"ה אלמד קורס תעודה בתחום הביטוח וסילוק תביעות- אשמח לדעתכם.( למרות שהייתי מאוד רוצה לעסוק בשירות ציבורי או עמותה)
- האם זה בכלל אפשרי ללמוד משפטים עם משרה מלאה ושתי תינוקות( תודה לאל...)??
ומה דעתכם על הגיל שלי האם במידה ואחליט כן ללכת להתמחות האם לגיל תהיה השפעה?
- ומאחר ואני לומדת במשרה מלאה האפשרות היחידה היא קריית אונו- וכאן אני כבר יודעת את דעתכם....

מקווה שאצא מכן מכוונות.. ובכל מקרה תודה שהקדשם זמן לקריאה....

lol65

New member
אני כן חושבת שהתואר פותח דלתות

אני גם חושבת שאפילו אם את לא רוצה לעסוק בעריכת דין, כן יש יתרון בלעשות התמחות ולהוציא את הרישיון. נראה לי שהמוסד שבו עושים את התואר הוא משמעותי בעיקר לחיפוש התמחות, ואת זה עושים לרוב כאשר כן רוצים לעסוק בעריכת דין (למרות שכמו שאמרתי, אני חושבת שבכל מקרה עדיף לעשות). אמרת שהיית רוצה לעסוק בציבורי. אז ממה שראיתי, עם ציונים טובים ורצון אמיתי, גם מקריית אונו סטודנטים מתקבלים להתמחות במגזר הציבורי, בעיקר בפרקליטויות השונות.
לעבוד במשרה מלאה עם שני תינוקות וגם להוציא תואר זה לא יהיה פשוט, אבל זה אפשרי. בעיקר במכללה ששם יש מסלולי ערב וזה מתאים לאנשים עובדים.
לא נראה לי שיש לך מה להפסיד (חוץ מכסף). תתחילי את הלימודים, ואם תראי שאת ממש לא מסתדרת אז כבר תחשבי מה יהיה הצעד הבא שלך.

B L I M P

New member
מהמעט שאני מבינה בתחום

סילוק תביעות לא תחום מבוקש במיוחד אז הסכוי למצוא עבודה גם אחרי קריית אונו עולה. מצד שני קשה לי להאמין שהמשכורות שם טובות. נכון לעכשיו נראה שיש לך תנאים טובים - משכורת סבבה, אחלה תנאים מעבר ואני מניחה גם שעות עבודה נוחות. התואר פותח דלתות - אבל תואר ממכללה פחות פותח דלתות (כי חלק מפתיחת הדלתות שעושה התואר מאונ' היא זה שהתגברת על תנאי הקבלה הגבוהים). השאלה למה את עושה את זה? כדי לשדרג שכר (ואז השאלה האם ההשקעה בתואר תשתלם כלכלית אחכ)? כדי לצאת ממקצוע שמשעמם אותך למקצוע שנראה לך יעניין אותך?
&nbsp
אפשר ללמוד משפטים עם משרה מלאה ושתי תינוקות. בטח במכללה. בטח שבלימודי ערב. ובטח אם את לא מצפה לקבל ציונים גבוהים. אין ספק שזה יהיה לא קל אבל זה אפשרי. אני הייתי בודקת האם זה יתן לך משהו שבגללו שווה להשקיע כסף וזמן בלימודים - אולי אפשר מתחום שלך להתקדם רוחבית לתחום אחר משיק שמעניין אותך?
&nbsp
באופן אישי לא יודעת אם הייתי מוציאה קרוב ל 100K על תואר ממוסד לא ממש נחשב שלא ברור שהוא יפתח לך דלתות שאי אפשר לפתוח בצורה אחרת.
&nbsp
&nbsp

למעלה