שאלות דחופות ביותר !

Miss Roni

New member
שאלות דחופות ביותר !

היי, יש לי כמה שאלות שהן נורא דחופות.. אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי
1)שתי אלומות אור הנחתכות עוברות האחת דרך השנייה, ללא כל השפעה זו על זו. לכן אלומת אור אינה יכולה להחזיר אלומת אור אחרת הפוגעת בה. האם תכונה זו אופיינית גם לקול? 2) איזה דוגמאות יש לכך שמקורות אור יכולים להיות מחזירים אור (ולא להיות מקורות אור), ודוגמאות לכך שמחזירי אור יכולים להיות מקורות אור. 3)האם היה אפשר למדוד את מהירות האור, אילו הניסוי שערכו גלילאו ושותפו ( הניסוי על מהירות האור) היה נערך כך שהמרחקים בין הפנסים היו אסטרונומיים? 4)מדוע בתחילת הקיץ נהוג לסייד בסיד לבן את הגגות המצופים בזפת? 5)הכוכב הקרוב ביותר למערכת השמש מכונה "alpha centauri". מרחקו של כוכב לכת זה ממערכת השמש הוא כ- 4.2 שנות אור. הסבר את המשמעות של נתון זה.-> פה אני לא בטוחה אם אני עושה נכון.. אני אמורה לחשב מה המרחק של כוכב הלכת מהשמש? כאילו לעשות 9.46*10(בחזקת 12) וכל זה כפול 4.2? 6) מרחק כדור הארץ מן השמש הוא כ-150 מיליון ק"מ. חשב תוך כמה זמן מגיע אור לארץ מהרגע שהוא נפלט מהשמש. תודה רבה מראש לעוזרים !

shimonthecat

New member
תשובות

1) כן, זה אופיני גם לגלי קול 2) מתכת, שהיא בדרך כלל מחזירת אור, תהיה מקור אור אם תחמם אותה מספיק (למשל חוט הלהט בנורה, שעשוי מטונגסטן). 3) לצערי אני לא מכיר את הניסוי, אז אין לי מושג. 4) לדעתי כדי שהגגות לא יתחממו. צבע שחור בולע את רב קרינת השמש ,והאנרגיה הופכת לאנרגית חום, ואז יהיה פחות נעים לחיות באותו בית. אור לבן מחזיר את רב אורכי הגל שפוגעים בו. 5) המשמעות של זה היא שלוקח לאור 4.2 שנים להגיע מפה לכוכב הסמוך. אם מהירות האור היא 300,000 קילומטר לשניה, אז המרחק הוא 300,000*60*60*24*365*4.2 6) X=CT כאשר X הוא המרחק, C מהירות האור, וT הזמן. רק תעביר אגף ותציב.

מרחף1

New member
אתה טועה ב1.

מכיוון שגל קול הוא בסך הכל תנועה של המולקלות של התווך (אוויר/מים או כל דבר אחר) אז כן, גל קול אחד יכול להשפיע על השני.

shimonthecat

New member
אתה בטוח?

הגל הוא לא תנועה של כל חלקיקי האויר לכיוון אחד או משהו, אלא תנודה. כל חלקיק זז קצת לכיוון אחד וקצת לכיוון השני, וכך הגל עובר. אני חושב שההשפעות הם זניחות, הרי החלקיקים יכולים לנוע בכמה כיוונים בו זמנית (חיבור וקטורי של שני הכיוונים, התכוונתי)

מרחף1

New member
גל קול

הוא תנודה אורכית של הצפיפות בחומר הנושא ולא תנודה רוחבית כמו גל אור.

shimonthecat

New member
זה לא הסבר.

זה נכון, אבל זה לא הסבר. יכול להיות שRus Almighty צודק, אבל אין לי ידע בתחום.

Rus Almighty

New member
???אם אתה עובד עם המודול הלינארי/ קירוב

אז גלי קול מצייתים לסופר פוזיציה אז אין סיבה לכך שגל אחד ישפיע על אחר. הדבר יכול להשבר אם אתה מתחשב בהתנהגות הלא לינארית של הקול אבל זה רק בגלים מאוד "חזקים" (משראת התנודות גדולה) ניתן לעשות אנלוגיה לגלים במים, כאשר יש לך שני גלים שנפגשים הם לא משפיעים אחד על השני(רק אולי יוצרים התאבכות בנקודות המפגש)

מרחף1

New member
אבך גלי קול הם לא לינארים

תעמוד פעם במורד הרוח ותבקש ממישהו לצעוק אליך.....

Rus Almighty

New member
לכן כתבתי בקירוב

ואם אתה לא מבצע קירוב לינארי אז אין לך משוואת גלים(הוא לא מתנהג כמו גל). ומעבר לכך אני לא חושב ששואל השאלה התכוון לדון בדברים לא לינארים. ודבר נוסף, רוח זה לא גל קול, אז מה שהתווך נע?

מרחף1

New member
השאלה הייתה

למיטב הבנתי העם גלי קול משפיעים זה על שה והתשובה היא חד משמעית כן, גם בקירוב הלינארי. אכן, החזרה לא תהיה בקירוב לינארי אבל במקרה הלא לינארי יכלות להיות תופעות שונות (רובן רגעיות) לדוגמא אינטראקציה של סוליטון וגל.

../images/Emo18.gif נא לקרוא את תקנון הפורום להבא

ובפרט - שאלות כגון אלו אינן שאלות הבנה אלא ידע וחיפוש. הפורום לא נועד לפתירת ש.ב כי אם בעזרה בפתירתם, ובהבנת החומר וכיו"ב. אבקש לתת לכך את מלוא תשומת הלב. שנה טובה !

למעלה