שאלות דוד"ש

בינא

Member
ממש לא נכון שכל המים בדוד הקטן קרים

הם יהיו בטמפרטורה של המים שחיממת במהלך המקלחת שלך שביצעת ביום קודם...
תחשוב רגע...
מערכת חימום המים מהשמש מזרימה לדוד הקטן את המים שהצליחה לחמם ביום גשום ומעונן שזה יותר חם מהמים הקרים שהגיעו לגג מהצנור באדמה ובקירות (בתנאי שהוא מבודד כמובן...).
הדוד הקטן מקבל את המים שהתחממו במידה מסוימת רק עם צריכת מים.
כשאתה חוזר הביתה ורוצה להתקלח, מספיק שתדליק את הדוד הקטן ל-10-12 דקות כדי שזה יחמם את המים שיש בו = את הפרש הטמפרטורה שבין המים שיש בו לבין מה שצריך אדם כדי להתקלח = 41-42 מעלות בלבד, אבל הוא ימשיך לחמם את המים במהלך המקלחת עד שתצא ממנה ואז יהיו מים חמים גם לבא אחריך.
בקיץ לא חייבים לנתק את הדוד הקטן כי הוא מקבל מים חמים מהדוד הגדול ובין כה וכה הטרמוסטט שיכוון ל-55 מעלות לא יפעיל את גוף החימום בדוד הקטן, אלא א צריכת המים ב-2 מקלחות במקביל תגרום לגוף להידלק...
זה אומר שאם מפעילים 2 מקלחות במקביל, מומלץ בקיף לפתוח את מתג המים החמים לדוד הקטן, למקרה שהמים בדוד הקטן והגדול לא יספיקו...אם יש לך בן עשרה שמשאיר את המקלחת עובדת שעה שלמה = 7ל' בדקה מראש מקלחת רגיל...
תעשה חשבון לבד...

למיטב זכרוני הרעיון המקורי

של שרשור שני דודים הוא של רשר , כאשר מתקינים דוד חשמל בתור לאחר דוד השמש. באיזה גודל צריך להיות דוד החשמל לדעתי כ 60 ליטר.
לגבי המערכת החדשנית נראה מעניין , לגבי יישומה אני מניח שזה שקלול של נסיון המערכת ועלותה.

בינא

Member
השימוש בדודי גיבוי קטנים של חשמל או גז החל ב-1981

כאשר פיתחתי את השיטה עם מפעל "כרומגן" לקיבוצים בגולן...
הצורך עלה בשל הצורך לקבל מים חמים בערוב היום כאשר בחורף, הקור המקפיא של הרוחות גרם לקירור מהיר של הדודים גם אם היו 200ל' למשפחה והשמש החזקה בגולן גם בחורף, זרחה כל היום.
הפתרונות אז היו 2:
1) גיבוי בדוד גז עם רגש ופילוט גז שדלק והדליק להבה גדולה מתחת לדוד גיבוי של 200ל' למבנה של 3 משפחות עם 150X3ל' על הגג במערכת מאולצת כשהדודים מתחת לקולטים כדי להוריד צללית ולתת משקל שהקולטים לא יעופו ;
לגיבוי הגז נוספו גם תנורי חימום בגז ומאור חירום בגז בכל יחידת דיור גם כדי לענות על בעיות הפסקות חשמל בחורפים.
בקיץ לא היה צורך בגיבוי בכלל והיו סוגרים את המעבר לדוד הגיבוי שעמד בצד הבית בנישה מוגנת רוח עד לחורף הבא.
המערכות האלה עבדו ברצף 15 שנה לפני שהיה צורך להחליף את דוד הגיבוי. הקולטים והדודים שלא היה בהם גיבוי החזיקו 20 שנה ומערכת הסחרור הוחלפה יחד איתם בבוא הזמן.
2) גיבוי חשמלי של דודים בני 45ל' עם גוף חימום של 2,500 וואט שנתן גיבוי ללא הפסקה ל-25 מקלחות של ילדים בבתי הילדים לפני שהלכו הביתה לבתי ההורים (לינה משפחתית).
מערכת עם גיבוי חשמלי לבית פרטי יכולה לעבוד טוב גם עם דוד 60ל' אבל מומלץ דווקא 45ל' היות וגוף החימום הוא באותו גודל וגם אם המערכת הסולארית חיממה את המים ל-25 מעלות בחורף, גוף החימום החזק מסוגל לחמם אתההפרש לטמפרטורת המקלחת (41-42 מעלות בממוצע) בתוך 10-12 דקות וכמובן להשאיר את הטמפרטורה ואף לעלות עד 55 מעלות בהתאמה לכיוון הטרמוסטט בדוד לאורך המקלחת.
מניסיון אישי של 25 שנים עם דוד אחד סולארי ו-2 דודי גיבוי ל-3 מקלחות ומטבח, השיטה עם הדודים הקטנים עובדת מצויין גם בלי לסגור את המעקף היות ובקיץ הדוד הגיבוי מקבל מים מספיק חמים, לא צריך להפעיל גיבוי וכמות המים החמים ב-2 דודים יוצרת מצב שלא נגמרים הבית למשפחה עם 6 נפשות.
בחורף, 10-12 דקות לפני המקלחת, הדלקת הגיבוי החשמלי עשתה את שלה גם בימי חורף ללא שמש.
מצורפת תמונת המערכת להדגמה בגג רעפים = 2 הדודים בפנים להגנה מפני קורוזיה והתקררות והקולטים על הגג.
בגג שטוח 2 הדודים יכולים להיות בחוץ.
בכל מקרה הדודים בשכיבה.
הפטנט האוסטרי של קולט עם מיכל מים, נחמד ויכול להיות שבעתיד ייוצר גם בארץ אבל חסרונו בכך שאם משהו "הולך" צריך להחליף את כל המערכת בעוד שבשיטה שי הפרדה, מחליפים קולט/ים (בהתאמה לכמות האבנית במים ואם יש מסנן מונע הצטברות אבנית אחרי השעון > בין 7-17 שנים) או דוד אגירה גדול (פעם ב-20 שנה) או דוד גיבוי קטן (פעם ב-10 שנים) וזה כמובן חוסך כסף.

רשר

Well-known member
מנהל
לא תנצח את 1979 רמה"ג H-970 מפני הים

אז הותקנה מערכת לבית ילדים עם 3 דודי שמש ללא חשמל ודוד 45 ליטר עם גיבוי 5KW בדרגות כשכל הדודים בטור,
לכל קולט כמובן מוצמד פורק אוטומטי נגד קפיאה,

וזו לא היתה המצאה שלי אלא ישום מה שלמדתי ממערכות הסקה בצפון הקר על מערכת שמש שנכפתה עלינו ע"י משה"ש,

גלמיש1

New member
וואו, המון אינפורמציה. תודה לכולם.

אני מבינה שעדיין אין ממש נסיון בארץ עם השיטה החדשה, של הקולט הצובר. אז כנראה שאלך על דוד קטן משורשר לדוד"ש.
לצערי 2 הדודים יצטרכו לעמוד על הגג השטוח. קצת חבל בגלל איבוד חום...

רשר

Well-known member
מנהל
הפרש של 40 ק''מ ו 800 מטר גובה משנים את התמונה

כשתכננתי את המערכת הישובהיה מוסק כולו בהסקה מרכזית ודו''ש היה הדבר האחרון שמשתלם להתקין אבל חויבנו בהם ע''י אותו החוק שאתה מנסה ללמד את 'אידיט', לכן ביצענו לפי תכנון לא מקובל שיביא לפחות קצת חסכון בחשמל,
כמובן שלא כרומגן כי היו יקרים מדי אלא מוצר עלום שם שהאינסטלטור ספק ובאותה הזדמנות עשה אצלי קורס בתכנון חדרי מכונות,
&nbsp
לגבי שאלת חלוקת המים בבית - הכוונה ליצור 2 מערכות נפרדות במחיר חימום שונה למטבח חינם מהשמש ( אין אז אין!), למקלחת חובה לחמם אז יש גיבוי,

בינא

Member
יש לי שאלה אליך? את חוק דודי השמש אתה מכיר?

זה אותו חוק שמחייב התקנת מערכת סולארית = דו"ש = דוד עם קולט שמש שעובד לכל יחידת דיור במדינת ישראל...?

זה לא רלוונטי , אף אחד לא אוכף את זה

כי כולם בטוחים שדוד שמש חוסך להם כסף וזה לא כך .
במדינת הפיגועים והמלחמות זו גם בעיה להתקין צנרת גז מרכזית לכל הבתים , כמו במדינות שיש להן גז באירופה
שזו השיטה הכי זולה .
אבל לגג קולטי חשמל שבאמת יכול לחסוך אין חוק כזה , זה היה צריך להיות גם בסיבסוד הממשלה .

בינא

Member
סליחה...?
מה שייך כאן צנור הגז...?

ואיך זה בדיוק לא רלוונטי אם לא ניתן לקבל טופס 4 בלי מערכת סולארית, או אשור על בצוע שינויים בהעדר הצורך לטופס 4 כדי לרשום את השינוי בטאבו?
בפורום הזה...למיטב הבנתי...אנחנו נותנים מידע שמתישר עם החוק ולא איך ולמה לעקוף אותו

מטבח ביחידת דיור יותר מעניין את טופס 4 מאשר דוד שמש

לא חייבים לעבור על החוק אבל חייבים לחשוף את השקרים של השילטונות .
לצרכן, דוד שמש לא ממש חוסך כסף .

זו לא חוכמה

לכתוב הצהרות מבלי לנמק או להראות את הנתונים עליהם אתה מתבסס.
בחישוב שנעשה ב 2010 התוצאות מראות בוודאות יתרון לטובת דוד השמש בהפרש של כ 5000ש"ח לתקופה של 15 שנה, החישוב לקח בחשבון תיקונים שונים והתבסס על עלות חשמל של 0.50 ש"ח לקילווט, והוא היה חישוב שמרני .

אין לי כוח להכנס שוב לחישובים הללו

אני רק מתרעם על כך שזה חוק דיקטטורי במדינה יעני דמוקרטית , גם אם דוד שמש יותר משתלם .
מי שרוצה ומעוניין רק שידע שיש דיעה אחרת ,גם אני לא חשבתי על זה בכלל אלא הייתי על אוטומט לטובת דוד השמש .
עד שראיתי שמישהוא אומר ההיפך .
יש הפרש של כ 3000 ש"ח בהשקעה בין 2 האפשרויות , חישוב ל 15 שנה הוא לא נכון כי דודי שמש לא כל כך מגיעים לאורך חיים כזה .
בכל מקרה אחריות לא מגיע ל 15 שנה .
אם דוד החשמל הוא בתוך הבית אז יש גם חסכון של מים , חיסכון של המים שנזרקים בהמתנה למים החמים . במיוחד בבתים של 2 קומות ומעלה.

אם אין לך כוח לכך אז אל

תתחיל , ותפסיק לזרוק משפטים לא מבוססים.
דעותיך הפוליטיות לגבי דיקטטורה לא רלוונטיות לפורום זה.
החישוב לכך בחשבון את הפרשי ההשקעה, האחריות אינה רלוונטית, דודי שמש כן מגיעים לאורך חיים שכזה ( שלי לפחות)

aviadsharfi

New member
חסכון ?

היי,
לפני כחמש שנים קניתי דירה וביצעתי את החישובים ויצא לי לא כלכלי לקנות דוד עם קולטים וכו', לא התיחסתי לחוק ( אם קיים ? ).
החישוב מצורף לשלושה דיירים והוא בטוח לא במחירים עדכניים, אבל כל המחירים עלו.
מחיר דוד 120ליטר - 1100ש"ח כולל התקנה , 2500 W
מחיר קולטים מתאימים - 1700 ש"ח כולל התקנה,
עלות הפעלת הדוד החשמלי לשעה - 1.2 ש"ח,
סה"כ שעות עבודה ללא קולטים ( נקודת האיזון) - 1400 שעות הדלקה,
אני גר בבש ומדליקים דוד רק 5 חודשים וגם הגזמתי - 5*28= 140 שעות הדלקה בחודש,
כלומר לאחר כ 10 שנים אני אהיה בנקודת האיזון, מאחר ועוד 10 שנים לא אהיה בבית וגם הטכנ' תשתנה לא שווה לי היה להתקין,

sdmeir

New member
יש היום אטמורים (אם ככה כותבים את זה)

לדעתי שווה לך לבדוק אותו כחלופה לדוד גיבוי

למעלה