שאלות דוד"ש

גלמיש1

New member
שאלות דוד"ש

אני עומדת כרגע לפני קניית דוד,ש חדש/ים. המחשבה היתה להתקין 2 דודים משורשרים, אחד גדול והשני קטן למים זמינים, מה ההמלצה לגבי אופן השרשור , והתקנת הגוף החשמלי (הדודים יעמדו על הגג) .
שאלה שניה - ראיתי שיש סוג חדש של מערכת בה הקולטים הם גם דוד המים. כלומר המים החמים נאגרים בתוך הקולטים, ככה שאין צורך בדוד. הפרופיל הגבוה של דוד עומד נעלם ונשר פרופיל נמוך מאד.
מה דעתכם?

toffi77

New member
את יכולה לתת לינק לדוד כזה?

איפה ראית דוד שמש שכזה?

רשר

Well-known member
מנהל
דוד שמש עם דוד קטן לגיבוי חשמלי

הקולט שבקישור כולל גיבוי מאוד קטן 1KW בלבד זה ממש לא מספיק לצריכה ישראלית רגילה,
בעצם גם הם מציעים דוד גיבוי כהשלמה למערכת כוללת שיחומם ע"י חשמל או הסקה ממקור אחר (תנור דלקי או משאבת חום),
בפועל מדובר במערכת של קולט עם מיכל שטוח מתחתיו ודוד גיבוי בטור,
מחיר צריך למצוא אצלם
להשוואה מכרומגן:
דוד 80 ליטר 1245 ש"ח
דוד 150 ליטר+קולט 3400 ש"ח
צנרת נוספת 500ש"ח
סה"כ כ 5200 ש"ח מותקן בבית

הרעין הנו שימוש במים שחוממו מהשמש וגיבוי חשמלי צמוד למקום הצריכה (ליד או בתוך חדר האמבטיה, ואם יש מרחק גדול בין החדרים עדיף עוד גיבוי נפרד) מצורף שרטוט עקרוני

toffi77

New member
שאלה בעניין ...

אני מנסה להבין מה קורה בחורף:
אני מגיע הבייתה אחרי יום עבודה, נניח שהיה שמש במהלך היום שחיממה את המים בדוד הגדול - אבל כל המים בדוד הקטן קרים.
אז באופן עקרוני יש מים חמים במערכת אבל אני לא יכול להנות מהם כי ברגע שאני אפתח את הברז במקלחת יגיעו לי המים הקרים מהדוד הקטן. כלומר... גם אם הייתה שמש כל היום אני אצטרך להפעיל את הדוד חשמל לחמם את הדוד הקטן ורק המים שיגיעו מהדוד הגדול אחרי קצת שימוש יהיו חמים.
נכון?

רשר

Well-known member
מנהל
הדוד הקטן מבודד כמו הגדול לכן יש לו מעט מאוד הפסדים

והמים שהיו בו אתמול נמצאים גם היום וחומם ירד לכל היותר בכ 3 מעלות כאיבוד לסביבה,
הפעלה חשמלית תוסיף אם חסר בעלות מאוד נמוכה כי זה בכל מקרה לא מים קרים,
לרוב ההמלצה לחורף להשאיר את החשמל דולק כל הזמן ולהנות בזול מזמינות מידית,
בקיץ אפשר לעקוף את הדוד או להשאיר מחובר ללא חשמל

שאלה

אם הבנתי נכון מהשרטוט, ישנה הפרדה בין ברזי המים החמים של המקלחת לשאר , מדוע? למה שצינור המים החמים המגיע מדוד החשמל יזין את כל ברזי הבית גם בקיץ וגם בחורף ? הרי המים החמים המגיעים מדוד השמש בקיץ חמים בכל מקרה ולא יפעלו את הטרמוסטט ובחורף בכל מקרה צריך גיבוי חשמל.

רשר

Well-known member
מנהל
חסכון ע''י שימוש ברמות חום שונות בתעריף חינם או חשמל

בינא

Member
אתה צודק. יש טעות בשרטוט

במערכת "פקסגול" המים החמים מגיעים למרכזיה הראשית ומשם למרכזיות משנה ולברזים החמים בכל הבית.

אני לא חושב שזו

טעות. הרעיון למיטב הבנתי הוא להפריד את ברזי המים החמים של חדר המקלחת משאר ברזי המים החמים, ללא קשר לאיזו סוג מערכת.
אני מניח שרשר ידע להסביר זאת טוב ממני.

בינא

Member
הטעות היא בחשיבה שבמטבח לא חייבים שיהיו מים חמים

תשאל את אשתי אם היא הייתה מסכימה לזה...

רשר

Well-known member
מנהל
במקום שיש מדיח ומפעילים פעם -פעמיים ביום

חום המים בברז פחות חשוב ולא מצדיק השקעת אנרגיה נוספת
אבל בסוף זו הצעה ולא חובה לבצע כל דבר שאני מציע

גלמיש1

New member
אוי כמה שאני חולקת עליך!!! גרתי פעם בדירה עם מטבח

שבו מים קרים בלבד. זה היה סיוט ! מים קפואים בחורף, וחמים מדי בקיץ....
הלו! אנחנו במאה 21 , אין שום סיבה בעולם לא לקבל מים חמים בברז המטבח.
המדיח לא קשור בכלל כי שוטפים את הכלים לפני הכנסה למדיח, כי שוטפים תבניות וסירים גדולים בלי מדיח, כי שוטפים מליון דברים אחרים חוץ מכלים למדיח, כי רוחצים ידיים במטבח....
נדמה לי שמטבח זאת לא המחלקה שלך, נכון?

רשר

Well-known member
מנהל
כשוטף כלים מקצועי אני מכיר בערך החום החיוני להמסת שומן

אך גם ב"קיבוע" חלבון,
בכל מקרה אין מדובר במים קרים אלא במים חמים מחום השמש בלי גיבוי חשמלי ורוב השנה הם יהיו מעל ל 40 מעלות שאליהן לא תוכלי להכניס יד,

לא נתחרה בשטיפות כי סכוייך אפסיים מול שוטף כלים קיבוצי טרום המדיחים

גלמיש1

New member
חלילה לי להתחרות בך
כנראה שחשדתי בכשרים

אני שונאת לשטוף כלים. אבל עוד יותר שונאת לשטוף במים קרים.
בקיצור - בעיני זה לא פחות חשוב ממים חמים למקלחת.

מי גר במאה ה- 21 ושוטף כלים....

טרם הכנסתם למדיח?
שנים שאני שמע הגוזמאות הללו ולא מבין על מה אנשים מדברים.

רבותיי מדיח כלים נועד להדחת כלים, משמע לשטוף אותם.
זה כמו לנקות לפני שעוזרת הבית מגיע......ממש אבסורד..

היום המדיחים החדשים עשויים בטכנולוגיות טובות, גם חומרי ההדחה, הטבליות והג'לים למנהם יעילים.

אין תורך לשטוף כלים, זורקים לפח את שאריות המזון הגדולות ויאללה למדיח....
אם אינו שוטף טוב הוסיפי מלח....אם עדין לא שוטף טוב..י שלך מדיח לא משהו החליפי אותו.

משקיע בב"ש

אני, מודה באשמה!

שוטפת ידנית: סירים גדולים, תבניות של התנור, אגרטלים, כוסות יין עדינות, תבניות פאירקס גדולות, כלי פלסטיק (שלא בריא לשטוף בטמפרטורות של המדיח), את הקערה הגדולה של המיקסר
את כל אלה אני אשטוף ביד.
לפעמים באמצע בישול כאשר אני צריכה כלי מסויים, אשטוף גם אותו.

גלמיש1

New member
והסירים שבעלי שורף בהם אוכל ....המדיח לא מדגדג להם

משקיע - בעלי שדוגל כמוך בעליונות המכשירים , גם סבור שאין צורך לשטוף אותם קודם הכנסתם למשטפה. התוצאה שאני צריכה לנקות את הפילטר כל פעם, כבר כמה פעמים היתה הצפה כי לכלוך סתם את היציאה, הממטרות מתמלאות לכלוך....חגיגה.
המדיחים בארה"ב באמת בנויים אחרת, והם מחוברים לטוחן האשפה ואז אין בעיה עם שאריות. לזה עוד לא הגענו כאן.

אני למדתי שהיוצא מן הכלל אינו מעיד על הכלל....

כמה פעמים בשבוע יוצא לאדם הממוצע לשתות יין?
בהחלט יש מקרים שיש לשטוף ביד, לדוגמא אני מעדיף להכניס 10 צלחות למדיח מאשר תבנית פיירקס אחת שתתפוס את מקומן.....החלט נשטוף אותה ביד, או אם לא לחוץ, אז בנגלה הבאה, אם לא יהיו יותר מדי כלים.

מאידך, אני כיוונתי לכל אלו ששוטפים את כל הכלים לפני הכנסתם למדיח.
במדיח איכותי, כאשר מרוקנים שאריות האוכל לפח האשפה אין צורך בשטיפה.

את הפילטר במדיח שלי אני לא זוכר מתי פתחתי לרוקן אותו.

אני בכלל הייתי עד לכאלו אשר מעבירים גם סקוצ' על הכלים לפני הכנסתם למדיח, מיותר ובזבזני גם בזמן גם בחומרים וגם בכסף, חבל...

משקיע בב"ש

רוני1955

Active member
אין לי נסיון עם דודים משורשרים.

אבל לדעתי אתה צודק. רוב המים יחוממו על ידי חשמל גם ביום חורף עם שמש. רק בקיץ, כשהדוד הקטן ינותק על ידי ברזים, המים החמים מדוד השמש יכנסו ישירות למערכת.
שוב, זו דעתי.

למעלה