שאלות בתנ"ך

שאלות בתנ"ך

א. שלום לחברי הפורום. חבל שלא התוודעתי לפורום קודם אך מוטב עכשיו מאשר אף פעם. מקווה למצוא פה ענין.. ב. הענין שלשמו אני מראה נוכחות: במסגרת לימודיי, עלי להגיש עבודה בתנ"ך וחשבתי שאולי תוכלו להיות לי לעזר בעניינים הבאים: 1. שני מקרים (חוץ ממשפט שלמה המפורסם) מנביאים ראשונים, שבהם המלך היה צריך להכריע בריב אמהות (בקשר לבניהן). 2. שני אחים שניסו לתפוס את שלטון אביהם ללא הצלחה. (יש עוד מקרה מלבד אבשלום ואדניה? שאם אכן מדובר בהם, אני מתקשה להתאים את המקרים לצורת השאלה / תשובה). אשמח מאד שתשיבו לי ותודה מראש לאלו שינסו

benaymr

New member
טוב.

1)אני לא בטוח שיש בתנ"ך שני מקרים,אולם יש מקרה שמזכיר את משפט שלמה,בזמן המצור על שומרון שמלך ישראל שופט ין שני אמהות שאכלו את ילדיהם,פרטים מלאים במלכים סביבות פרק ד'-ח',תחפשי לבד. 2)כאן זה שאלה מנקודת מבט,אבימלך תפס את שלטונו של גדעון,הצלחה או לא הצלחה? תלוי בטוח הארוך או הקצר.

סוריאל

New member
דוד והאשה החכמה מתקוע

אי שם במחצית השנייה של מלכים ב'. אם כי המשפט שם הוא בעצם משפט מדומה (אע"פ שדוד לא ידע זאת).

eyalnadav

New member
בת שבע ושלמה בקשר למלכותו

במלכים א' פרק א' כאשר אדוניה רצה לקחת המלכות בחיי דוד , באה בת שבע עם נתן הנביא לדוד המלך שימליך את שלמה ולא אדוניה , איך אמר נתן הנביא לבת שבע " ואת ושלמה בנך חטאים " (במלכות אדוניה) . לענין התיאור של התנהגות כללית של אבשלום ואדוניה - יש תיאור של האמהות שלהם שחינכו והנהיגו אותם באותה הנהגה ושניהם היו יפי תואר. שאר האחים והבנים המלכים מבית דוד או מישראל קבלו את האח או הבן למלך וגם המלך לא הרגם. העיקר אילו דבריהם של קודמי - הדברים כאן הם ליתר הרחבה ודימוי

למעלה