מי זכאי לפגישה עם פסיכיאטר במרפאה לבריאות הנפש?
יש לי תור לפסיכיאטרית במרפאה לבריאות הנפש (בעבר של משרד הבריאות) ברחובות ב-5 ביולי. התור נקבע לפני שלושה חודשים. אני מטופל אצל אותה הפסיכיאטרית מאז שנת 2008. נאמר לי שעליי להשיג "טופס 17" של קופ"ח כללית בה אני מנוי. הלכתי למשרד הקופה ונאמר לי שהמחשב לא מאפשר לי לקבל "טופס 17" (או למעשה טיפול פסיכיאטרי) ושהם ינסו לבדוק את זה, בינתיים לא חזרו אליי (אני לא בטוח שזה בתחום סמכותה של המזכירה שם, חרף כל רצונה הטוב, להוציא "טופס 17" אם המחשב החליט שלא ניתן להוציא עבורי). התקשרתי למוקד של משרד הבריאות (*5400), נאמר לי שצריך הפנייה מרופאת המשפחה, הסברתי להם שהייתי אצלה השבוע, היא ביררה במשרד, לא צריך הפנייה, אבל גם "טופס 17" אי אפשר להוציא לי, המחשב החליט שאיני זכאי לזה או משהו כזה (המחשב כידוע הוא הפוסק הסופי בכל עניין מנהלתי במדינתנו - פקידים בכל מקום סוגדים למחשב כאל אלוהים). למוקד של משרד הבריאות לא היו פתרונות עבורי.

או שמא אפשר לנסות לקבל "טופס 17" בכתב יד מאת מנהל זה או אחר בקופ"ח כללית אם המחשב מתעקש שלא מגיע לי אך אצליוח לשכנע בכל זאת את המנהל?

האם אני זכאי לטיפול פסיכיאטרי ציבורי\מסובסד במדינת ישראל? במרפאה בה אני מטופל עד כה או במקום אחר? אם כן, כיצד משיגים "טופס 17", ואם אי אפשר, האם באפשרותי לשלם מחיר מסובסד במזומן ו\או בצ'ק ישירות למרפאה לבריאות הנפש? או שמא עליי לקחת הלוואה וללכת לפרטי?