שאלות בנוגע להליכים

שאלות בנוגע להליכים

אני בת 34 נשואה +2 עובדת ומשתכרת וגם הבעל שלי עובד ומשתכר חיינו ברמת חיים גבוהה מאוד כזו שהבנק איפשר כאשר נתן לנו הלוואות ללא הגבלה וכמעט ללא ביטחונות -כתוצאה מכך היינו בחובות כלפי הבנק מיום שאני מכירה את עצמי אך הייתי חייבת רק לבנק אז שילמתי בשקט לאחר מכן פתחתי עסק שהתמוטט עקב מעשי נוכלות שעברתי ועקיצות של לקוחות אך גם עקב התנהלות לא תקינה שלי וחוסר ידע בניהול העסק החזיק מעמד 3 שנים . כיום אני נמצאת בהליך פש"ר מזה כ-5 חוד' משלמת כל חודש 2000 ש"ח לקופת הכנ"ר אין לי נכסים וגם לא כספים חשבונות הבנק שלי תבעו אותי במסגרת ההליך אך הם ממשיכים להחזיק את החשבון פתוח ולקחת כל חודש ריביות מטורפות כמעט כמו של שוק אפור בעוד 4 חוד' יש לי דיון ראשון -דא"ג לא נקבעה אסיפת נושים ישר דיון החובות עומדים על בערך 800 אלף.מתי אני יזומן לחקירה אצל המנהל המיוחד? האם צריך להתכונן לכך? יש לי חוב לביטוח לאומי בסך 5000 ש"ח בגין הפרשים מהשנה האחרונה הם הגישו תביעת חוב האם אני צריכה להגיע איתם להסדר? הבעל שלי ממשיך לשלם את כל הלוואות שרשומות על שמו וזה גוזל סכום נכבד מההכנסה החודשית ובנוסף שכירות וכל הוצאות הבית כדי לא לצבור חובות חדשים הגשתי בקשה להקטנת תשלום חודשי אבל לא קיבלתי התייחסות מהכנ"ר ולא מהמנהל המיוחד למרות שפניתי כבר כמה פעמים וביקשתיו להגיש תגובה יחד עם זאת אני מפחדת להעיק ולכן לא לוחצת אבל נחנקת כל חודש מחדש בנוסף לכך יש לי ילד עם בעיה התפתחותית הזקוק לטיפולים רבים פסיכולוגיים/ שיעורים פרטיים/ שחיה וכו' אני מגישה את הקבלות במסגרת הדו"ח החודשי האם לא יגידו לי שזוהי רמת חיים גבוהה מדובר על בערך 1500 ש"ח בחודש לילד אחד ! בלי אוכל והוצאות נוספות עד עכשיו הוגשו כמעט כל תביעות החוב כנגדי למעט כמה קטנים שאמרו שימרר לי את החיים ויגבו את הכסף בכל מחיר ( לא שוק אפור) גם בעוד כמה שנים!לבעל שלי שי קרן השתלמות/פנסיה ממקום עבודותו אלו מעוקלים במסגרת תביעה של אחד הבנקים כנגדו בגלל ערבות אישית שכביכול חתם לי אך לא חתם עליה מעולם אלא הוחתם במרמה ע"י פקידה ועת הוא נמצא בתביעה מולם (קיבל רשות להגן). אנא עצותייך והכוונתך כיצד להתנהל אני מודאגת מאוד וחוששת תודה וסליחה על כל השאלות .

תשובה!

אפתח ואומר כי חלק גדול משאלתך מחייב היכרות פרטנית בעניינך ומצריך ייעוץ אצל עו"ד והפורום (עם כל הרצון הטוב) אינו יכול להוות תחליף לכך... באופן כללי אומר כי חקירה אצל מנהל מיוחד עניינה לברר אודות ההסתבכות הכלכלית באם זו אירעה בתום לב, לעמוד על נכסי החייב ויכולתו הכלכלית ולהמליץ על אופן המשך ההליך. סביר להניח כי בקרוב תזומני לחקירה אצל המנהל המיוחד וזאת לאור העובדה כי בעוד כ - 4 חודשים מתקיים דיון בהכרזה. ככל שלא נותנים תגובה בבקשת ההפחתה ניתן להגיש בקשה לבי"מש שייתן החלטה ללא תגובת הצדדים - ע"ס החומר המצוי בפניו. נקודה חשובה לסיום - לא ברור מדוע את מצויה בהליך פש"ר ובעלך לא, שעה שמדברייך עולה כי גם הוא מצוי בחובות...

הליכי פש"ר

אני מצויה בהליכי פש"רבגלל שרוב החובות הם על שמי בגלל העסק שהיה לי והתמוטט הבעל שלי אינו מצוי בהליכי פש"ר בגלל שמשכורותו באופן יחסי גבוהה ויקבעו לו תשלום חודשי גבוהה בוודאות מה גם שחובותיו הם רק לבנק עימו הוא עובד וה"כביכול "ערבות שהוא חתם במסגרת עבודותו הוא צריך לצאת מהארץ מידי פעם ובמסגרת פש"ר הוא לא יוכל לעשות זאת בקלות. שאלה נוספת: האם קורה מצב שהושפטת לא מקבלת את עמדת הנאמן ? אם יגידו לי שמכריזים עלי כפושטת רגל מה קורה אח"כ בכמה שנים הבאות ? וכמה זמן בכלל נמשך הליך כזה? אני לא מיוצגת על ידי ע8"ד האם כדאי לי שיהיה לי אחד כזה ? האם זה לא נחשב ביזבוז כספים? תודה על התשובות

תשובה!

לעניין הכנסתו הגבוהה של בעלך - בעת שהשיתו עלייך תשלום חודשי הסתכלו על כלל הכנסות התא המשפחתי ובכלל זה על הכנסתו של בעלך. היה ובעלך ייכנס להליך פש"ר שוב יבחנו את כלל הכנסות התא המשפחתי אך הפעם יתנו משקל ויקחו בחשבון את התשלום החודשי שהושת עלייך. עמדת הנאמן אינה תורה מסיני - היא המלצה אך מי שמחליט בסופו של יום הוא בית משפט. יחד עם זאת, לנאמן כשמו שכן הוא - אמור להיות חסר פניות ולפעול לרווחת וקידום התיק משקל רב. אורכו של הליך פש"ר משתנה בין תיק לתיק - תלוי ביכולתו הכלכלית של החייב ובתועלת לנושים מניהול הליך הפש"ר. מומלץ להיות מיוצג על ידי עו"ד - אין מדובר בבזבוז בזבוז כספים כלל וכלל - נהפוך הוא, הדבר יכול לחסוך לך כספים שעה שמי שינווט את עניינייך הינו איש מקצוע מנוסה שיכול לקצר את משך השהות בהליך ואף לחסוך ממך טעויות קריטיות בדרך!

למעלה