שאלות אלגוריתם

krambo1

New member
שאלות אלגוריתם

היי

איך אפשר להתכונן לשאלות אלגוריתם בראיון עבודה? מכירים אתרים טובים עם שאלות?
יש לכם דוגמאות לשאלות כאלה?

תודה

krambo1

New member
תודה רבה לכם ועוד שאלה בנושא

אני הסתכל על מה שאמרתם.
עוד שאלה - שאלות כמו שיש על ביצים ושצריך לבדוק מאיזו קומה ביצה נשברת. זה גם נחבש לשלאה היגיון ולא לאלגוריתמים נכון?
שאלו אותי פעם שאלה ולא ידעתי בדיוק איך לענות עליה. אני לא זוכרת בדיוק את השאלה אבל אנסה.
יש קוביה שמקבלת 2 ערכים ומוציאה אותם ממוין (sorted). נניח שזה פונקציה שמקבלת 2 מספרים.
עכשיו נכניס את הקוביה עם מספרים שונים 3 פעמים לתוך קוביה גדולה והמספרים צריכים לצאת גם מהגדול לקטן. איך הייתם עושים את זה?
לא צריכים לכתוב קוד. רק לדעת את צורת החשיבה.
אם הבנתם את השאלה - איך הייתם עושים את זה?
זה נחשב לשאלה אלגוריתמים?

תודה

vinney

Well-known member
מערכות ספרתיות למדת פעם?

זה נשמע כמו שאלה של שערים. זאת תכל'ס שאלת טריק, אבל אפשר לטעון שזה סוג של אלגוריתם.
&nbsp
לא מחבב שאלות כאלה, ולא מחבב מקומות שבהם שואלים שאלות כאלה. אם יש לך אפשרות - סנני.

krambo1

New member
האמת שלא שמעתי על זה

השאלות האלה נראה לי מאוד חשובים למי ששואל ויש לי הרגשה שאולי יותר מהשאלות הטכניות. יש לי עוד ראיון באיזה חברה והוא רוצה עכשיו לשאול שאלות אלגוריטם שלפי דעתי זה לוגי -יכול מאוד להיות בסגנון של שערים. הוא כבר שאל מלא שאלות טכניות..עכשיו רוצה גם אלגוריטם. כנראה רוצה לראות איך אני חושבת אם בכלל

מה הקטע עם השאלות האלה? ואיך להתרגל את זה?

vinney

Well-known member
הרבה אנשים שואלים שאלות כאלה כי הם לא יודעים לראיין

אלה שאלות חסרות כל ערך שלא מעידות הרבה על המועמד, ומי ששואל אותן מבזבז את הזמן שלו ושלך ולא מקבל שום מידע מועיל לקבלת החלטה.
&nbsp
זאת בדיוק הסיבה שאני אישית מנסה לסנן מקומות עבודה בהן מראיינים שואלים שאלות כאלה - כי זה אומר שאין לך מושג מי עובד שם ועל סמך מה התקבל, ואת תעבדי עם אנשים שעברו ראיון כי הם הכירו טריק כזה או אחר, לא כי יש להם יכולות גדולות.

krambo1

New member
מסכימה איתך וזה מה שאמרתי גם

שאלו אותי שאלה באיזה ראיון עבודה - בחברה שעברתי כמה שלבים אז גם בשלב ביניים היה איזה שאלה לוגי שאחרי כמה דקות כן ירד לי ההסימון והצלחתי לענות.
והעניין בשאלות האלה זה שיש אנשים שמכירים את הטריק כמו שכתבת ויודעים לענות כי הם נתקלו בזה בעבר וזה לא אומר שהם יודעים לתכנת. דוגמא - שאלתי את השאלה למאפיינת - היא אמרה שבטח שהיא שמע על זה ופתרה. והיא הייתה עוברת את זה אבל לכתוב קוד היא לא הייתה מסוגלת.
אני לעומת זאת כן הייתי יכולה להקים פרוייקט גם מ SCRATCH..

user32

Well-known member
מנהל
יש גם עוד הסבר

אנשים אוהבים לשאול על דברים שהם מרגישים בהם חזק. באופן כללי אנשים מחפשים עובדים שדומים להם. הכרתי פעם מתכנת שלא היה מי יודע מה אבל היה חובב נלהב של חידות הגיון. נחשי איזה שאלות הוא היה שואל בראיון?

krambo1

New member
השאלה האחרונה שלך בתגובה זה שאלה היגיון?

כי אני לא מצליחה לחשוב מה היה שואל

סתם בצחוק.
זה מעצבן אבל להגיע לראיון עבודה...לדעת לענות על השאלות הטכניות ולפול על זה!!
&nbsp

אילן די

New member

כבר למעלה מ- 10 שנים לא שאלו אותי שאלות כאלה. לא ידעתי שעדיין יש כאלה שכן.

krambo1

New member
שאלה על שערים

לפי מה שקראתי עכשיו בדרך כלל בשערים יש 2 כניסות (inputs) ו יציאה אחד.
בתרגיל שהוא נתן יש 2 כניסות ו 2 יציאות שזה ממיון מהגדול לקטן.

אם לא למדת שערים, עדיף להגיד את זה בראיון

והכי טוב להגיד "לא למדתי על זה במהלך הלימודים, אני יודעת על זה רק מעט שקראתי באינטרנט, אנסה לענות"

krambo1

New member
זה בסדר להגיד שלא למדתי אלגוריתם?

בוא נגיד אם על זה נמדד אם מישהו טוב או לא אז כמו שכתבו פה עדיף לא לעבוד בחברה הזאת.

למעלה