שאלונת..

Snoopyz

New member
שאלונת..

כאשר למדת באוני' \מכללה וכו...שהתחלתם את הלימודים שלכם במדעי המחשב ( מי שלמד מדעי המחשב) אלו שהיו איתכם בכיתה,היו "פריקים" של תיכנות או היו כאלו שלא ידעו לתכנת??

pixiER

New member
בכל מקום יש גם וגם...

במיוחד בחוגים למדעי המחשב, המכללות, באוניברסיטאות, ואפילו בטכניון המהולל, יש את אלו שעוד ברחם אימם כבר פרצו לפנטגון לפחות, ואת אלו שצריך להראות להם איך עושה restarst... (שלא לדבר על המכשלה המסובכת, להפוך את האותיות מעברית לאנגלית...
) זה היה המצב לפחות לפני כמה שנים, כשכולם הלכו ללמוד מחשבים כי יש בזה הרבה כסף...
אני מניחה שזה לא השתנה משמעותית...

Snoopyz

New member
חחח!! ../images/Emo13.gif

אני מקווה שאני לא יהיה נחות..זה הפחד העיקרי שלי. אני לא מתכנת בc++ ורק ב c#

mike791

New member
ממש לא משנה

זה מה זה לא קשור. לימודים לתואר במדעי המחשב ממש לא קשורים לידע שלך בתכנות, אני כבר לא מדבר על שפות תכנות כאלה ואחרות. מכל ה-50 קורסים אולי ב-3-4 אתה תצטרך לכתוב קוד ולתכנת ואתה תהיה מסוגל לזה ללא קשר לידע והניסיון הקודם שלך.

Snoopyz

New member
רגע אז רוב...

התואר הוא מה??? מתימטיקה ומה עוד?????? חשבתי שמתכנתים כל הזמן
למרות שאני מעדיף שלא...לדעתי ללמוד לתכנת הכי טוב לבד. (זאת דעתי לפחות) נ.ב: תודה על התגובות.

mike791

New member
תכנס לאתר

של הטכניון למשל ותקרא סילבוס של מסלול שמעניין אותך. http://www.cs.technion.ac.il/Academics/UndergraduateStudies/index.html שוב חוזר על דבריי - אין קשר בין הלימודים לתכנות. הפקולטה נקראת מדעי המחשב, כלומר אתה לומד מדעים. אלף דברים - אלגוריתמים, אוטומטים, תכן לוגי, חישוביות, סיבוכיות, מיתוג, לוגיקה, קומפילציה, רשתות וכו' וכו'. עשרות מקצועות שבהם לא תכתוב שורת קוד אחת. וזה בלי להזכיר את כל הקורסים המתמטיים שהם בערך 30% אחוז מהתואר. וכל מיני פיזיקות וכימיות פה ושם :)

Snoopyz

New member
ואני חשבתי לרוץ

וללמוד מהר ולקרוא ספרי c++..(יש לי ידע רב בתיכנות אבל זה בC#, ASP SQL וכו...לא ככ קשור אולי קצת C#) טוב נו נראה שאני יוותר על לימוד של c++ ואני יזרום לJAVA
תודה על העזרה

nirshats

New member
../images/Emo6.gifגם אני פעם חשבתי כמוך

מה שמצחיק הוא שחוץ מקורס המבוא הבסיסי ועוד איזה שני קורסים בהמשך שלומדים בהם שפות נוספות כל התואר הוא באמת לא בתכנות. גם בקורסים שהם תכנותיים כמו מונחה עצמים או אלגוריתמים התוכנות שאתה כותב מיועדות כדי שתקלוט את החומר התאורטי. לדעתי ההכנה הכי טובה לתואר זה פשוט לקחת כמה קורסים בסיסיים באוניברסיטה הפתוחה (תבדוק שיכירו לך בהם) וככה גם להבין לקראת מה אתה הולך וגם לפנות קצת זמן בשנים הלחוצות של התואר. ואל תדאג - את רוב התואר בכל מקרה תלמד לבד , ההרצאות באוניברסיטה עוזרות רק כדי לדעת פחותאו יותר על מה מדברים , אבל הלימוד תכלס נכנס לראש רק אחרי שיושבים על התרגילים בבית. בהצלחה.

Snoopyz

New member
רגע אז זה מעורר בעיה

אז איך אנשים אח"כ יוצאים לתחום ההי-טק (כמתכנתים..) עם כ"כ מעט ידע בתיכנות??? (אמרת שבקושי מתכנתים ...)

nirshats

New member
לפי מה שהבנתי

את רוב הפרקטיקה אתה לומד תוך כדי עבודה. מהאוניברסיטה אתה יוצא בעיקר עם בסיס תאורטי רחב ועם מינימום פרקטיקה שאתה צריך להתחלה (שזה שניים שלוש קורסים).

Snoopyz

New member
לא טוב בכלל...

לדעתי. טוב אז אני ממשיך ללמוד C# וJAVA
(אין כמו לימוד עצמי)

® רן

New member
צריך להבין

שמדעי המחשב אינם רק תכנות. תכנות בשפה X כלשהי אפשר ללמוד בקורס של שלושה חודשים. בסיס מתמטי, אלגוריתמי, תיאורטי - אותו אפשר ללמוד רק בתואר אקדמי מסודר. לא כל מתכנת צריך את כל הבסיס הזה (וכמעט אף אחד לא משתמש בכולו), אבל הטובים כן צריכים אותו - ובעולם התחרותי של היום הוא מהווה רף סינון מינימלי להרבה מקומות עבודה.

tapuztal

New member
עצה

כדאי לך פשוט להכנס לידיעון של האוניברסיטה, אתה יכול לראות שם בדיוק את כל הקורסים בכל השנים + פרוט של מה בדיוק לומדים בכל קורס. באונ ת"א זה ב http://www2.tau.ac.il/yedion/yedion.html, תבחר מדעי המחשב מתוך מדעים מדוייקים. אתה גם יכול לשלוח מייל למרצים, בדרך כלל הם עונים ברצון לפחות פעם אחת..

למעלה