יש כשרות סטנדרטית
שהיא פשוט מאד עושה את המינימום שבמינימום ובכוונה לא עושה את המקסימום כיון שזה יעלה את המחיר של המוצר ואז לא יקנו אנשים בגלל המחיר, אז מבקשים מינימום בשביל לתת הכשר שיקחו האנשים, יש הכשר יותר מזה, יש הכשר של רבנות נגיד, שאין שמה 24 שעות או בשעות הפתיחה משגיח צמוד, יש תעודה ויש ביקורת של משגיח מידי פעם, אבל בין לבין מה קורה, אני לא יודע, אני מפחד לאכול דבר אסור ויודע שלא כל האנשים שווים, ויש כאלה שמתפרנסים מזה שקונים בלי השגחה, וכבר ראינו שחיטה שחורה שהתפרסמה ונתפסה בהרבה מקומות שמוכרים גם בשר חמורים וסוסים, וכידוע שבשר שהוא בלי הכשר ובלי מעקב שמגיע מעזה או מאום-אל-פאחם אז הבשר הזה עולה גרושים לעומת עשרות שקלים לקילו, ואף אחד אם לא יודע והמשגיח לא נמצא אז אפשר שבכמה מקומות אכן ינצלו זאת וכך התברר, אז למה אני צריך להסתפק? אני רוצה אני לקנות במקום שיש משגיח צמוד ירא שמים ובקי בהלכות, כי יש כאלה שיש להם תפקיד כזה שהוא עובד והוא כמו דחליל, הוא לא יודע את ההלכות בכלל, והוא גם לא פיקח לתפוס את התרמית של אלה שעובדים מסביבו ומעסיקים אותו לפעמים במצוות מזדמנות אתה יודע מה קפוץ לשמה תן לו את זה ובינתיים עושים את מה שרוצים, אז צריך להיות גם אדם פיקח, עכשיו יש כשרויות שאנחנו יודעים שאינם מוותרים על קלה כבחמורה והשגחה הרמטית, לדוגמא: הרב לנדא הזקן לא הנוכחי, האבא מנוחתו עדן, היה משגיח מאד מפורסם, השם לנדא זה לא סתם, אתן לך דוגמא אוסם זה מפעל ענק, ופעם הוא הופיע בשתיים בלילה כשהוא זקן, הוא היה מפתיע מפעלים בלילה, והוא הגיע למפעל והוא ראה שמה שהאור דלוק בשתיים בלילה, ויש לו מפתחות של המפעלים, מתי שהוא רוצה הוא נכנס, והוא נכנס והוא ראה צבעים שצובעים, לא היה שום דבר שאנשים עשו משהו והלכו, למחרת הוא הוריד את התעודת הכשר, באו בעלי המפעל, מה קרה, למה? את יודעת מה הוא אמר, המפעל שלהם, נכנסתם בלי רשות, בשעות שהמפעל סגור אין השגחה, את מבינה איזה תנאים מחמירים, בשעה שהוא ישן בלילה אפשר לעשות הרבה דברים נכון, ואם את נכנסת בלי רשות וההסכם שאתה לא נכנס כי המפתח אצלי בלי רשות, פירושו של דבר שהאימון שאני נתתי בך לא יכול להתקיים יותר, את מבינה מה זה השגחה, ז``א השגחה זה לא סתם, עכשיו יש כאלה שתובעים מחיר על ההשגחה יותר למה, כי אם צריך שניים או שלושה משגיחים במשמרות, או שזה מפעל גדול שצריך יותר משגיחים, זה עלות למפעל ועלות למוצר, עכשיו הוא אומר מוצר כזה במחיר כזה אני לא יכול להתחרות עם ההוא, אז לכן אני מסתפק בכשרות אחרת, זה ההפרשים וזה ההבדלים, לכן אנחנו מקפידים לאכול רק דברים מסויימים, ואם אין לא אוכלים, מה הבעיה, לא אוכלים, לא יקרה לנו שום אסון, היום יש כל כך מגוון גדול וכ``כ הרבה אפשרויות שחבל אפי` להתווכח על דברים, תיקחי מה שבטוח ותאכלי לבריאות, הבנת?