שאלונת

theshahars

New member
שאלונת

האם יש גישה שלא מסתפקת בהכשר "מהדרין" של "בד"צ רבנות ירושלים"? אני יודעת שיש בירושלים את הכשר ההדרין הזה להרבה מסעדות, בשרי / חלבי / עוף וכו'. בגלל שזה קשור לרבנות זה בעייתי? (לא דתיה, שואלת לצורך קיום מפגש עם חרדים). תודה שחר

רפי rafi

New member
בעיקרון זה הכשר טוב!

וחרדים אוכלים אותו, אם תוכלי להגיד לי את סוג אנשים את מארחת אני יגיד לך אם זה טוב בשבילם.

theshahars

New member
תודה רפי!

אני נפגשת עם בחור ישיבה ואחותו, ספרדים, ומתכוונת לרשת "קורוס" בירושלים. יש להם מסעדה חלבית, מסעדת על-האש ומסעדה סינית, שלושתן בהכשר הזה. הבנתי שיש הכשר מחפוד / בית יוסף וכאלה, אבל לא מצאתי מסעדה "טובה" (שקטה, נעימה...) בהכשר הזה. ולכן אני מנסה להבין אם זה מספיק. תודה!

sarav55

New member
כל אחד וההכשר שלו

אם ניתן לך הכשר של ספרדים והם לא יואכלו אז זה בעיה אני למשל ספרדיה שאוכלת העדה החרדית לכן את צריכה לשאול אותם האם הם מסתפקים בהכשר הזה

רפי rafi

New member
עדיף חלבי

כי בקורוס יש בעיה של בישול עכו"ם,(גוי) שהספרדים מחמירים בזה, אז עדיף שתקחי אותם לחלבי!

aesh59

New member
הכשר מצוין

ההכשר המדובר הוא הכשר מצוין, אך יש ציבורים מסויימים בציבור החרדי שנמנעים מלאכול הכשר זה.

GOOOD

New member
הכשר רבנות ירושלים ומהדרין.

שלום לך. רוב מוחלט של החרדים לא אוכל רבנות, מהדרין ירושלים זה מתחלק לחצי חצי , ככול שהאדם יותר מקפיד כך הוא פחות יאכל רבנות מהדרין, הבשר הוא עיקר הבעיה, אגב ישנה רבנות רחובות מהדרין שזהו הכשר מעולה ורבים אוכלים אותו. הקונזנזוס בהכשרים מסתובב סביב הבד"ץ העדה החרדית. ושארית ישראל. בתאבון !

aesh100

New member
כנראה שכחת...

משום מה שכחת לציין ברשימת ההכשרים המהודרים שיש סביבם קונצנזוס את הכשרו המהודר של הרב לנדא שליט"א

aesh59

New member
קונצנזוס מבחינת הכשרות נטו.

הקונצנזוס שאני מדבר עליו הוא קונצנזוס מבחינת איכות הכשרות נטו, ולא קוצנזוס מבחינה פוליטית, שהוא מהוה אחד מההכשרים המהודרים בארץ ובעולם.

יותר נכון

לומר ששהכשר של הרב לנדא הוא המהודר ביותר!!! מכל הבדצים בארצנו הקטנה .

רפי rafi

New member
ח ח ח

הוא הטריף מספיק אנשים בחנות ברחוב חגי בבני ברק אז תברר לפני שאתה מקשקש, דרך אגב לדעתי גם שארית ישראל לא הכשר משהו משהו (הייתי פותר את הבעיה, אם הייתי ממנה את המשגיחים של ההכשר הזה להשגיח קצת על יתד ובראשם ר יקותיאל דרשוביץ)

sarav55

New member
שאלה לי אליכם

אם הייתם שואלים בשואה אנשים שלא היה להם אוכל איזה הכשר הם מעדיפים הם היו צוחקים על כל המלחמות הללו של ההכשרים. לדעתי זה סתם פוליטיקה של כסף יותר כסף פחות.

שרה

ההשוואה לשואה ממש לא במקומה!!! מי שרוצה לאכול מהדרין שיאכל מה איכפת לך?! ונכון שיש הכשרים מהודרים יותר! וגם ברבנות יש בזה הרבה ענין של כסף!

sarav55

New member
זה נראה לי סתם מלחמות

זה כן וזה לא למה השאלה הנשאלת היא האם בתקופה הקודמת היו כאלה מלחמות?? בכלל לא היה להם מה לאכול

ספרן

New member
ממש כיף לראות את המלחמות

הנוגעות לכשרות וממון. בכל מקרה - ברבנות מהדרין ירושלים, אין שום בעיה של בישול עכו"ם. בכשרות רגילה ירושלים, יכולה להיות בעיה לנוהגים לפי הב"י.

מלחמות

יש בכל מקום ובכל דבר שנמצא באזורו כבוד ובעיקר כסף!!! נו אז מה אפשר לעשות? אפשר לנסות לפשר ביניהם! ולחכות למשיח שיגאל אותנו גם מעגל הזהב .

sarav55

New member
זה פשוט מרגיז

תראה אנחנו בבית אוכלים העדה החרדית לא נכנס משהו אחר אין לי מושג מה ההבדל בין ההשגחות מי נגד מי לא התעמקתי בהבדלים בניהם??? מה זה אומר שאחד לא כשר והשני כשר זה נראה מוזר לחלוטין

התולעת 1

New member
יש כשרות סטנדרטית

שהיא פשוט מאד עושה את המינימום שבמינימום ובכוונה לא עושה את המקסימום כיון שזה יעלה את המחיר של המוצר ואז לא יקנו אנשים בגלל המחיר, אז מבקשים מינימום בשביל לתת הכשר שיקחו האנשים, יש הכשר יותר מזה, יש הכשר של רבנות נגיד, שאין שמה 24 שעות או בשעות הפתיחה משגיח צמוד, יש תעודה ויש ביקורת של משגיח מידי פעם, אבל בין לבין מה קורה, אני לא יודע, אני מפחד לאכול דבר אסור ויודע שלא כל האנשים שווים, ויש כאלה שמתפרנסים מזה שקונים בלי השגחה, וכבר ראינו שחיטה שחורה שהתפרסמה ונתפסה בהרבה מקומות שמוכרים גם בשר חמורים וסוסים, וכידוע שבשר שהוא בלי הכשר ובלי מעקב שמגיע מעזה או מאום-אל-פאחם אז הבשר הזה עולה גרושים לעומת עשרות שקלים לקילו, ואף אחד אם לא יודע והמשגיח לא נמצא אז אפשר שבכמה מקומות אכן ינצלו זאת וכך התברר, אז למה אני צריך להסתפק? אני רוצה אני לקנות במקום שיש משגיח צמוד ירא שמים ובקי בהלכות, כי יש כאלה שיש להם תפקיד כזה שהוא עובד והוא כמו דחליל, הוא לא יודע את ההלכות בכלל, והוא גם לא פיקח לתפוס את התרמית של אלה שעובדים מסביבו ומעסיקים אותו לפעמים במצוות מזדמנות אתה יודע מה קפוץ לשמה תן לו את זה ובינתיים עושים את מה שרוצים, אז צריך להיות גם אדם פיקח, עכשיו יש כשרויות שאנחנו יודעים שאינם מוותרים על קלה כבחמורה והשגחה הרמטית, לדוגמא: הרב לנדא הזקן לא הנוכחי, האבא מנוחתו עדן, היה משגיח מאד מפורסם, השם לנדא זה לא סתם, אתן לך דוגמא אוסם זה מפעל ענק, ופעם הוא הופיע בשתיים בלילה כשהוא זקן, הוא היה מפתיע מפעלים בלילה, והוא הגיע למפעל והוא ראה שמה שהאור דלוק בשתיים בלילה, ויש לו מפתחות של המפעלים, מתי שהוא רוצה הוא נכנס, והוא נכנס והוא ראה צבעים שצובעים, לא היה שום דבר שאנשים עשו משהו והלכו, למחרת הוא הוריד את התעודת הכשר, באו בעלי המפעל, מה קרה, למה? את יודעת מה הוא אמר, המפעל שלהם, נכנסתם בלי רשות, בשעות שהמפעל סגור אין השגחה, את מבינה איזה תנאים מחמירים, בשעה שהוא ישן בלילה אפשר לעשות הרבה דברים נכון, ואם את נכנסת בלי רשות וההסכם שאתה לא נכנס כי המפתח אצלי בלי רשות, פירושו של דבר שהאימון שאני נתתי בך לא יכול להתקיים יותר, את מבינה מה זה השגחה, ז``א השגחה זה לא סתם, עכשיו יש כאלה שתובעים מחיר על ההשגחה יותר למה, כי אם צריך שניים או שלושה משגיחים במשמרות, או שזה מפעל גדול שצריך יותר משגיחים, זה עלות למפעל ועלות למוצר, עכשיו הוא אומר מוצר כזה במחיר כזה אני לא יכול להתחרות עם ההוא, אז לכן אני מסתפק בכשרות אחרת, זה ההפרשים וזה ההבדלים, לכן אנחנו מקפידים לאכול רק דברים מסויימים, ואם אין לא אוכלים, מה הבעיה, לא אוכלים, לא יקרה לנו שום אסון, היום יש כל כך מגוון גדול וכ``כ הרבה אפשרויות שחבל אפי` להתווכח על דברים, תיקחי מה שבטוח ותאכלי לבריאות, הבנת?

theshahars

New member
אוף! התבלבלתי עכשיו לגמרי....

אז העניין הזה של ההכשרים, שה ממש עשה לך רב ספציפי? אי אפשר להכליל ולדעת אם חרדים ספרדים "מסתפקים" בבדצ ירושלים או לא? אז אולי שאלה אחרת: בירושלים, קורוס על האש / קורוסין - יש בישול עכו"ם? ועוד שאלה, שאולי "תציל" אותי מכיוון אחר: יש מקום אחר בירושלים, בהכשר ספרדי טוב, שהוא גם "מכובד" ושקט, לא בסגנון מזללה/סטייקיה/פאלאפאליה? תודה!

למעלה