שאלונת...

extazy bomb

New member
שאלונת...

לא ידעתי לאן לפנות אז הגעתי לכאן... תמיד התעניינתי בלחימה ובחרבות והמליצו לי ללכת ללמוד. מישהו יכול להסביר לי קצת? אני יודעת שיש סייף אבל יש עוד "סוגים"??? תודה!

amir_aikido

New member
סייף מערבי ומזרחי

יש סייף מערבי, שהוא ברובו היום ספורטיבי (לאו דוקא רע) ויש סייף מזרחי, בתוכו נכלל ענף הקנדו שהוא ברובו ספורטיבי (אבל לא רק) וגם פרקים נכבדים של עבודת חרב שמופיעה בהרבה מאמנויות הלחימה. אמיר

extazy bomb

New member
תודה!

ויש לך אולי מושג איך אני יוצרת קשר...כי כבר חיפשתי טלפון או משהו אבל לא מצאתי...חיחי

amir_aikido

New member
לא הסברת מה בדיוק את מחפשת

כדי שאנשים יוכלו לתת לך מידע, הם צריכים לדעת מה בדיוק את מחפשת ואיפוא בארץ: סייף מערבי ספורטיבי (במקרה כזה רצוי שתחפשי בפורום ותמצאי את מעט המשתתפים שכתבו על כך, לא ידוע לי על רבים) קנדו (סיף יפני) - ראיתי הודעה על סדנא עם כתובת של אתר וטלפון בשבוע האחרון. אמנות לחימה שכוללת פרק של עבודה עם חרב - כאלה יש רבות, ואז עולה השאלה כמה זמן את מוכנה להמתין עד שתתחיל העבודה עם חרב. למשל, במועדון בו אני מתאמן המדובר על כמה שנים בהן מתאמנים קודם בידיים ריקות, אח"כ עם מקל ורק אח"כ לומדים עבודת חרב (ורובה נעשית עם חרב מעץ, העבודה על חרב מתכת מוגבלת לתירגולי שליפה והיא עוד יותר מאוחרת- אחרי כ-6-7 שנים בערך) . יש מועדונים בהם העבודה עם חרבות יותר מוקדמת, ויש כמובן גם אמנויות לחימה שלא כוללות כלי-נשק או לא כוללות חרב בכלל. אם תוכלי להסביר מה בדיוק את מחפשת, יש סיכוי שמישהו כאן בפורום יוכל לעזור לך (לא בטוח), בלי המידע הזה, זה הרבה יותר קשה. אמיר

extazy bomb

New member
אמיר.......

אני מחפשת אומנות לחימה שדי מתמקדת בחרב ולא דווקא בידיים ריקות...

amir_aikido

New member
לא ענית על השאלות, תפרטי

את מצפה מאנשים שיטרחו ויכתבו לך תשובות מפורטות, לכן רצוי שתתני כמה שיותר מידע רלבנטי: 1. מאיפה את בארץ (לא יפנו אילתי לקבוצה חיפאית ולהיפך ...) 2. איזה מהסוגים עליהם כתבתי מעניין אותך ? 3. כמה זמן כן יחשב בעינייך סביר ללמוד ידיים ריקות קודם (הסדר הזה אמנם לא מחוייב אך מאוד נפוץ)? או שאת מחפשת רק אמנות חרב (יש כאלה -> קנדו)
אמיר

extazy bomb

New member
סליחה לא הבנתי...טוב אז

אני מקרית אונו (מרכז) אמ...מה מעניין אותי? הסייף המזרחי...(נראה לי שככה קראו לזה...) אני מחפשת רק אמנות בחרב...

ומה אנחנו? צנצנת?

קנדו קנדו קנדו קנדו ויאידו. ומה עם קצת קנ-ג´יטסו בשביל הנשמה? אפשר לחשוב שאתה לא מכיר אותנו בכלל! אני לא נעלבתי, מה פתאום, אני רק אשב לי בפארק לבד עם הקאטאנה. בחושך. בלי סוודר.
אריאל מפגין את כישורי הפולניות הגנטיים שלו...

Sensei

New member
KENJUTSU

Ariel You shouldnt be so surprised.Traditional Martial Arts have been out of style even in Japan since the end of World War II.You know for yourself that Nishiyama Akihiro Sensei found it hard to find Japanese who were interested in learning all the arts of Kaze Arashi Ryu.After the War people looked for much more Modern Sporty arts and more Spiritualistic activities.Traditional Martial Arts containing Kenjutsu,jojutsu,Tessen jutsu as well as Aikijujutsu were less popular.Only few Martial TRaditions have survived the Moderanization of Japan.What is popular in MODERN Japan ? Judo -Karate- Aikido- Kendo. We of Kaze Arashi Ryu are very fortunate that Lee Samuel stumbled across this Special Martial Tradition stemming out of Yama Arashi Ryu eventually bringing the system to the United States in the early 1960´s. Dont worry I will be with you at the park on Fridays when Shabbot comes in a little later.

שאלה אחרת - אמנות לחימה?

האם את מעוניינת דווקא באמנות לחימה (מזרחית?) שגם (או בעיקר) מתפעלת חרב, או שמא בסיוף בסגנון אבירי ימי הביניים? הטכניקה שונה כמעט לחלוטין. כמו כן יש (כפי שציינת) סיוף אולימפי, סיוף בחרבות פרשים (השימוש היה נפוץ באקדמיות הצבאיות של ארה"ב וגרמניה), סיוף באמצעות להב ומגן (גם כאן יש הבדל בין שימוש במגן קטן למגן גוף), חרב וסכין (dagger, not knife) (נפוץ בעיקר בסרטי רובין הוד/אייבנהו, להערכתי בפועל כמעט לא התבצע), חרבות אור (מחייב שליטה טובה בכוח, וכן ספירת מידי-כלוריאנים גבוהה) וvariable blade (שכחתי איך תורגם לעברית - הופיע בספרי היקום המוכר).

חרב ופגיון התקיים גם התקיים

בצרפתית קראו לפגיון Maine Gouche, או "יד שמאל". בספרדית ולכן גם בארניס, שבה השפעה ניכרת של סיף ספרדי, זה נקרא Espada y daga - יענו חרב ופגיון. חלק מאוד ניכר מהעבוד הכפולה בארניס עובד כדי לאמן אותך לשימוש בEspada y daga (כמו, למשל, סינואלי, שזה מה שיובל ואורן הדגימו בסוף השיעור שלהם במפגש הפורום) האפור

אבל עד כמה השימוש היה נפוץ?

אם אני זוכר נכון את שיעורי ההיסטוריה שלי, לחימת חרב בימי הביניים התבססה תקופה ארוכה על שימוש בחרב כבדה ומגן. הופעת החרבות הקלות יותר, שאיפשרו שימוש אפקטיבי בנשק גם ביד שמאל, הופיעה בסמיכות להופעת הנשק החם, לא? כלומר לסגנון הלחימה לא הייתה הזדמנות "להתבגר", לפני שנזנח לטובת משהו יעיל יותר (כמו רובה המוסקט). ברור שהיו לוחמים שהשתמשו בטכניקה זו או אחרת. הטענה שלי הייתה על רוב הלוחמים והמתאמנים בנשק באופן סדיר - ביפן, למרות קיום שני חרבות, השימוש העיקרי היה בחרב יחידה, לדוגמא. קיים סגנון לחימה שלם המבוסס על שימוש בשני להבים, אך הוא נפרד מהלימוד הבסיסי של הסמוראים. כך גם במערב, אאז"נ את ביה"ס.

נפוץ מאוד - אחרי ימיי הביניים ...

בסביבות המאה ה-15 היה מפותח באירופה, סייף בחרבות ארוכות אמנם: אך קלות, צרות ומהירות בהרבה מהחרבות הכבדות, הכהות והמסורבלות משהוא, של ימי הביניים ... מדובר בעצם על תור הזהב של הסייף בעולם כולו: תקופה זו מקבילה לתקופת טוקגאו´ה ביפן ולפריחת האי-יי-ג´וטסו והקנ-ג´וטסו בבתי ספר שצמחו ברבבות בכל רחבי יפן המאוחדת ... גם באירופה התפתח מתוך הסייף של ימי הביניים משהוא התואם תנועה מהירה, קלת שיריון ונשק ... כך החל בספרד, פורטוגל, איטליה ואח"כ בכל מערב אירופה, להתפשט הסייף ה"קלאסי" המוכר כיום ... בתקופה הקלאסית המדוברת, אשר הגיע למעלה משלוש מאות שנה אחרי ימי הביניים, הסייף הכפול של פגיון וחרב היה נפוץ מאוד, היווה את הגירסה קרבית ומתקדמת יותר לסייף בחרב ארוכה בודדת ורשם את ה"פיק" ב"מדע הסייף" של דברי ימי אירופה. אמר גוטמן נכון על השימוש בנשק כפול לצרכי "אספאדה אי דגה" בארניס. יש לקחת בחשבון כי הפיליפינים ביצעו היתוך מעניין מאוד בין הלחימה המערבית לאוריאנטלית, הן בנשק והן ביד ריקה ... לפיכך הסייף בארניס שאוב מה"קונקיסטדורים" הספרדים, אך מושפע גם מהלחימה הסינית, האינדונזית, המאלזית ועוד.

tessen

New member
סייף

מבחינת האספקט היפני, קיימת אומנות הקנ-ג´יצו. שהיא חלק ממכלול האומנויות הנלמדות בשיטת רוח הסופה. קנ-ג´יצו היא שיטה הכוללת את השימוש בכלי נשק כגון daito, shoto, ו tanto. עוד פרטים אפשר לקרוא באתר

למעלה