שאלונת......

לורן*

New member
שאלונת......../images/Emo8.gif

הבנתי,מההודעות,שאתם מאמינים בהמון דברים רוחניים..וכו´..משהו די מסובך. אבל אתם מאמינים באלוהים? על פי היהדות? זו סתם שאלה..שחשבתי.. לפי היהדות אסור לעסוק בכישוף.. אז מה תופס יותר אמונה? מקווה לתשובה.. ובבקשה..לא צריך לענות עם סיבוכים וכו´ אלא תשובה לעניין..(אם בא לכם ) לפעמים,מרוב מילים..לא רואים את התשובה עצמה

nepthys

New member
ביהדות, לפי הבנתי המועטה בה,

מותר לבצע כישוף אבל רק כשהוא בשם האלוהים היהודי. ישנם אלפי ספרי קבלה עם כישוף של ממש, שנתפש כהגיוני וטוב, ואני לא מדברת על ספרים עתיקים אלא גם על דברים מודרנים. ישנם סוגים מסויימים של מאגיה שאכן אסורים, סוגים שונים של ראיית עתיד, קשר עם יישויות וכו´, אבל שוב, הבנתי ביהדות ובקבלה מועטה. אלוהים לא קיים רק על פי היהדות. הוא קיים גם בכל דת אחרת, רק בשמות אחרים. לאו דווקא כל האנשים שעוסקים בכישוף מאמינים באלוהים, ביישות עליונה, אלא ב"אנרגיה קוסמית" ללא פנים ושם. לפעמים, הם מאמינים שניתן לתת לאנרגיה הזו שמות, אבל היא עדיין איננה יישות עם מחשבה משל עצמה. ולא כולנו כאן יהודים, חלקנו, אולי חלקנו הגדול (לא בדקתי), הוא פגאני. וחלק אחר פשוט חוקר ולא רוצה להתחבר לחלוטין עם צד זה או אחר... ולא הבנתי את השאלה של "מה תופס יותר אמונה"..

לורן*

New member
תודה על התגובה ו....

בקשר למה תופס יות אמונה.. התכוונתי,אם למשל את מאמינה גדולה ביהדות,ובאלוהים, אבל גם בכישופים וכו´.. ואם יצא מצב שהדת לא מרשה את הכישופים.. אז מה בעצם תופס? כאילו..במה בעצם את יותר מאמינה? מקווה שהבנת
ומלייןןןןןן תודות..

nepthys

New member
בואו נראה..

נניח והייתי מאמינה גדולה בדת שלא מרשה כישוף, ועדיין הייתי רוצה לעשות את זה.. אני חושבת שכל עוד זה לא נוגד את העיקרונות הראשיית באותה דת, הייתי ממשיכה בכישוף.. ואם האיסור על כישוף היה עקרון מרכזי, כנראה שהדת הזו לא הייתה מתאימה לי, והייתי מבססת מערכת אמונה דומה אבל משל עצמי.. כלומר, כיום עם הנצרות, היהדות והאיסלאם, יש המון קיבוע על הדת. לא נותנים לה להשתנות ולהתפתח, לא נותנים לה להתאים את עצמה למאמינים. המאמין צריך להתאים את עצמו לדת, ואסור לו לפתח אותה לכיוונים חדשים. וזה רע, לדעתי... אני חושבת שכל אחד צריך לקבוע את מערכת האמונה שלו, בלי הגבלה.

nepthys

New member
את יכולה ללחוץ על שם של חבר פורום

ולקבל פרטים אישיים.. אני בת 16 מאז מרץ..:)

לורן*

New member
היי,רק חשבתי נכנסתי לפורום-

מפליא אותי לדעת שאת רק בת 16.. כי חשבתי אולי את בת 25 ויותר בגלל הידע מאיפה למדת את כל זה?

nepthys

New member
תראי,

בכללית הידע ה"בסיסי" שלי מועט מאוד.. כלומר, אני יודעת מעט יחסית לחלק מחברי הפורום כאן על תרבויות פגאניות בצפון אירופה ובריטניה, ועל התנועות ה"חדשות" של המאה ה-19. אני עדיין מרגישה שיש לי ה-מ-ו-ן ללמוד. ולגבי מה שדיברתי איתך - זה הכל עניין פילוסופי, ולא של "ידע" ממשי של עובדות בשטח. ולגבי זה.. אני לא יודעת "כיצד למדתי", פשוט..חשבתי, וזה מה שיצא.. כנראה.. אני מניחה שהמניע שלי לחשיבה שלי על דברים כאלו היה דיון, כלומר, לפני שדיברתי איתך לא חשבתי על כמה שהדתות כיום נורא מקובעות, ולפני שדיברתי עם אחרים לא חשבתי על שאר הרעיונות שצצים לי בראש.. זה קורה טבעית כאשר את חושבת על נושא, כנראה. ובכללית, הידע ההיסטורי, מיתולוגי, איך שלא תקראי לזה, שלי - מגיע מהאינטרנט בעיקר. אפילו כמעט תמיד. ו..תודה על המחמאה, אני מניחה..:)

לורן*

New member
אני מבינה,וזו בהחלט מחמאה,

הלוואי עליי.. אבל-עדיין את לא חושבת שלפעמים די מפחיד ומסוכן להתעסק בדברים כאלה ויכולות להיות תוצאות בלתי הפיכות(של כישופים למשל) או תיקשור עם רוחות(את גם בזה עוסקת)? ודרך אגב..באסטרולוגיה למשל/נומורולוגיה וכו´ את מאמינה ? אשמח לתשובה :)

nepthys

New member
תראי,

האמונה שלי אומרת שאסור לסמוך על שום דבר. כלומר, את לא יכולה לשאול אותי אם אני מאמינה במשהו, מכיוון שאני אף פעם לא מאמינה בו לחלוטין. וכרגע, מהניסיון שלי גם עם מאגיה, גם עם ראיית עתיד, וגם עם סתם מטפיזיקה - אני לא יכולה להגיד לך ששוכנעתי שזה קיים. אני רואה את הפולחנים המאגיים שלי, שכרגע אינם קשורים לשום יישות, כדרך לשינוי עצמי שאכן פועלת - אבל אינני יודעת אם היא פועלת בגלל ההשלכות הפסיכולוגיות של הפולחן או אכן בגלל האנרגיה הקוסמית שכיוונתי אלי. ולגבי יישויות - אינני מאמינה בשדים, מלאכים, רוחות ושאר ירקות שכאלו, והאל - אני מאמינה שהאל הוא פשוט ההרגשה הפנימית הנכונה שלך, וזה לא משנה אם יש לו הרבה פנים ושמות או שם אחד - הוא תמיד ישאר חלק בתוכך. וכאשר יבוא הזמן ואהיה מוכנה לעבוד עם אלים - זה לא יפחיד אותי מכיוון שאני לא רואה את זה כמשהו חיצוני ואחר ממני - אני רואה את זה כמשהו בתוכי. ולגבי הפחד - אני לא מפחדת מהעבודה שלי כרגע, שכולה עסוקה בשינוי הפנימי שלי, חוץ מהפחד שמה שאני אעשה יגרום לי להאמין שאני טובה יותר אבל הבעיות שלי ישארו עדיין בפנים... ולכן תמיד בעבודה שלי אני עובדת עם המקורות של הבעיה ולא כנגד הבעיה עצמה (ראי את הדוגמא שלי לנדודי שינה). לגבי עבודה עם אלים - אני אכן מפחדת, אבל רק מכך שעוצמת החוויה תהיה קשה מידי בשבילי, ולכן אני דוחה את זה ולא מתכוונת לעשות את זה עכשיו. יכול להיות שמתישהו אני גם אנסה לעבוד עם מאגיה שקשורה ביישויות חיצוניות - מלאכים, שדים, רוחות... אבל זה *באמת* מפחיד אותי, למרות האמונה שלי, ולכן אני שוב מחכה עד שאני אהיה בשלה לזה ובאמת ארצה לעשות את זה.

למעלה