אני קצת מתלבטת איך להגיב
בדרך כלל קשה להוציא ממני תגובה מגעילה. חברים שלי תמיד אומרים שאני יותר מדי נחמדה, אפילו לכל מני סוטים ברחוב. תמיד אני מסבירה בנועם ובאריכות מה זה לסבית, ובהפגנות תמיד אני ניגשת לדבר עם האנשים שעומדים בצד השני בנסיון להבין את דעתם ולהסביר להם את דעתי. אפילו בהפגנת הסטודנטים הגדולה האחרונה הייתי הסטודנטית היחידה (כנראה) שעמדה ודיברה עם שוטרי המג"ב. אבל כאן כל הטקסט מונח לפנינו. נראה ששוב העולם מוכיח לי שכל אחת קוראת (או שומעת) מה שהיא רוצה. הנה קטע מההודעה של חילזון האחת, הדגשתי את הקטעים שאני ראיתי בה, ושעליהם הגבתי: " רק מה שלי לא מובן זה כל אלה שמזניחות את עצמן ואני לא מדברת על להוריד שיערות או לא אני מדברת על ההופעה הכללית גם הבחורה הכי בוצ'ית בעולם צריכה לדעת איך להתלבש לפעמים אני רואה בנות שמזניחות את עצמן עד הסוף וחושבת - מה את מנסה להגיד בזה??? זו איזה אמירה של "גברים תתרחקו"? אבל כמו שאת נראית - גם נשים יתרחקו..." אני לא מצטערת על זה שהגבתי בחומרה. ההודעה הזאת מגעילה, חושפת תפיסת עולם מגעילה, שטוב שתיעלם מן העולם (המחשבה, לא מי שכתבה אותה, כמובן). אני לא אשתוק כאשר קוראים לאישה "מוזנחת" בגלל הבחירה שלה כן או לא לעמוד בסטנדרט חברתי. בטח לא כשזה קורה בתוך הקהילה שלי. אני אנצל את הודעה הזו כדי להגיב להודעה נוספת שלך מלמעלה: " לא קראתי שום דבר שקושר לפסילת האחר מלבד חברתך מלמעלה ששמה תווית על בנות שכן רוצות להתאפר, להוריד שיער, לאכול בריא, להתלבש חתיכי כמסכנות " כן, בעיני הן מסכנות במובן הזה. ההבדל בינינו הוא ביחס שלי אליהן. בניגוד אליך, אני לא דורשת מהן להפסיק עם זה כדי שיהיה לי יותר נעים בעין. בניגוד לחילזון, אני לא נגעלת ומתרחקת מהן בגלל מראן (ראי החלק המודגש בציטוט למעלה). יש לי הרבה מכרות שהן קורבנות אופנה. חבל לי עליהן במובן הזה. האם אני מבטלת אותן על הסף בגלל המראה שלהן? לא. אם כי, אם כבר מדברות על משהו שבא לחפות על משהו אחר, לפעמים אני תוהה למה נשים מתעקשות על כל טקסי ה"טיפוח", מה זה בא לשרת? האם אני מעירה להן על צורת החיים שהן בוחרות ועל הנזק שהן גורמות לעצמן? לא. האם את וחילזון עשיתן את זה לי? כן. אגב, אני מאוד בעד אוכל בריא, זה עושה רק טוב לגוף. רק שימי לב שאת אוכלת אוכל שבאמת בריא לך, ולא איזו דיאטה שמכרו לך. אוכל בריא צריך להיות מאוזן ומתאים לגוף הספציפי של האטדם שאוכל אותו. ממליצה לכל מי שרוצה לאכול בריא, ללכת לתזונאית או לנטורופטית, שתי בעלות מקצוע שעוסקות בהתאמת התזונה לאדם. כמה מילים אחרונות לגבי התנשאות, ותהיה לגבי קריאת טקסטים. לקרוא למישהי שאת לא מכירה בכלל "מותק", זו התנשאות. להגיד למישהי שאת מתווכחת איתה "אפשר לנשום" זו התנשאות. זו היתממות מצידך להעמיד פנים שאין זה כך, או טיפשות מצידך לחשוב שאין זה כך. לצערי, נראה שאני צריכה לכתוב לך כאילו אני מדברת לילדה קטנה, אחרת את תמשיכי בסגנון הזה כאילו עדיין לא הבנת איפה הבעיה. הנה, גם אני יכולה להתנשא. נעים לך? לגבי קריאה. את כנראה צריכה משקפיים, כי היחידה שאמרה כאן "לא ראוייה להתייחסות" היא חברתך, חילזון האחת, שפנתה כך אלי. אם בעיניך להגיד למישהי שהיא לא ראוייה להתייחסות זו תגובה גועלית- את מוזמנת לבוא בטענות לחילזון האחת, לא לדיפי.