שאלונת......

את לא חושבת שהלכת רחוק קצת?

את מדברת על קצוות בין התעללות בגוף כדי להראות כמו איזשהו מודל אופנה שאיזה מישהו הכתיב לבין אסטטיקה נשית בסיסית יש לך גוף נשי ויפה למה לא להראות אותו בצורה נעימה לעין? זה לא אומר ישר דיאטות רצח או לבוש זנותי. גם למראה הפשוט או הזרוק או איך שלא תקראי לזה אפשר שהוא יהיה בטעם לפי דעתי הלכת קצת רחוק עם התגובה שלך - זה קצת היה מפחיד למען האמת - אם כבר ציינת שטיפת מוח

dify

New member
הקצינה?

את קראת את ההודעה המומלצת היום בשער תפוז? בחורה במידה 42 שנחשבת שמנה.... וכן, זו המציאות היום, יש לא מעט אנשים (ראי רשת מתאים לי) שמגדירים מידה 42 כמידה גדולה. כל ההיסטוריה נשים היו צריכות לעמוד בסטנדרטים של יופי שכללו בתוכן התעללות בגוף- המחוך קשירת הרגלים של הילדות הסיניות הוצאת שיער בשעווה (ועוד מהמפשעה) הוצאת שיער בלייזר ניתוחים פלסטיים להגדלת חזה הקפדה על משטר מזון קיצוני כדי להיות במשקל נמוך ועוד'. כן... נכון... זה לא חובה... אנחנו מתנדבות לעשות את זה לעצמנו.... אז מי שרוצה לעשות את זה לעצמה- זכותה אבל להיתמם, כאילו רוב הנשים נולדות באופן טיבעי חתיכות ויפות בלי כל השקעת המאמץ הזה לפני כן- זו באמת היתממות. אז אם את רוצה להראות את גופך בצורה נעימה לעין- ולעבוד על מנת שיהיה לך מה להראות- תהני. אבל קחי בחשבון שכמעט כל אחת שיש לה גוף נעים להראות לעין מתאמצת עבור זה במידה זו או אחרת. וקישור, לפוסט נפלא של בלוגרית שכותבת מקסים (הבלוג מומלץ באופן כללי) דווקא לא לסבית בכלל. וחכמה, הו כמה חכמה ושנונה :)

יקירתי

אני חושבת שהיא הקצינה ביחס להודעה הראשונה שממנה התחיל כל השרשור הזה ולכן זה נשמע קיצוני. מסכימה איתך לגבי חברה ולגבי אלו שהולכות והופכות עצמן לפלסטיק ויודעת מה אם זה מה שטוב להן? אחלה שיהנו פלסטיק שלהן לא?! רשת מתאים לי מגדירה מידה 42 כמידה גדולה כי היא נותנת מענה לבנות מידה 42 מכיוון שחברות מותג אחרות לא נותנות את המענה. אז זה משהו הרבה יותר רחב מזה. (ודרך אגב יש הרבה חנויות מותג אחרות וטובות שכן נותנות מענה ואף למידה גדולה יותר) אם הדיון הוא על זה שבני אדם כבני אדם לא משנה גברים או נשים צריכים להשאר כפי שהם נולדו ללא נגיעה קטנה ממש קטנה כמו הורדת שיער או גילוח, טיפוח והזנת העור, סידור ציפורניים דברים מהסוג הזה אז אני רוצה לשתף אותך שבעיניי זה בכלל לא משנה גברים נשים. אלא על אסטטיקה. מעריכה גברים מטופחים שמסדרים ציפוניים, גבות ואם יש להם שיעור יתר באזורים בולטים והם מעוניינים להסיר - אדרבא.. שוב, אני לא מדברת לא אל קשירת רגליים בתוך נעליים ולא הארכת צוואר בתוך טבעות אין ספור או לא יודעת מה. דברים קטנים, אסטטיים, נקיים ומסודרים

יפה לך ההקטנה, אסטית משהו

כן, אין ספק שזה מאוד אסטתי להקטין את הכאב ואת הפגיעה שנשים מעבירות את גופן למען האופנה. הקריטריונים שלי ושלך לטיפוח אינם זהים, אפילו הפוכים במידת מה. בעיני אישה שמתאפרת אולי "מטפחת" את מה שהחברה דורשת ממנה, אל גורמת לנזק (גם אם קל וחולף) לעור הפנים הטבעי שלה. אפילו חברות האיפור ממליצות להסיר את האיפור מהפנים לפני השינה. עצרי לרגע וחשבי למה... מי שמורחת קרמים, "לטיפוח" עורה, ובכן, היא סתם מבזבזת כסף... כל אותם קרמים משפיעים רק על השכבה החיצונית. נכון, הם מקלים על שכבות העור שסובלות מהאיפור, אך אין להם השפעה לטווח רחוק (הדבר מגובה במחקרים). ציפורנים... כאן יש לך דווקא בעיה בתור לסבית. נכון, עבודת לשון טובה עושה פלאים, ויש המעדיפות סיליקונים שונים, אבל בעיני אין תחליף לאצבעות. מה לעשות שציפורניים ארוכות (שלא לדבר על בניה, לק, והדבקות)- מכאיבות! צביעת שיער ידועה גם בקרב צובות השיער כגורמת לו לנזק. נעלי עקב... על הנזק שהן גורמות אפשר לדבר שעות על גבי שעות. נזק לגב, לעמוד השדרה, לאגן, לכפות הרגליים... אפשר להמשיך ולהמשיך. לא צריך לדבר על עינויים שאנחנו רואות בתרבויות רחוקות וחושבות שהם רחוקים מאיתנו. אנחנו מענות את הגוף שלנו, ככה בקטנה, מדי יום ביומו. בכל פעם שאנחנו מתמשות בתכשיר "טיפוח", אנחנו בעצם פוגעות בגוף שלנו. בעוד 100 שנים (אני מקווה) נשים צעירות יקראו בספרים שפעם היינו עושות את כל זה ויהיו מזועזעות. לא יבינו איך הסכמנו לסבול כל כך למען האופנה. כל הדברים הקטנים, האסטתים, המסודרים- מצטברים לנזק גופני גדול, מתמשך, ובעל תוצאות כואבות מאוד!

לי יפה ההקנטה?! - מעניין

אני מבינה שכאן יש עניין רציני של אגו או.קיי... קרמים - מזינים את העור, חוסמי שמש, לחות לאזור העיניים (מוצרים מגנים ומעולים) ציפורניים - לא דיברתי לא על בנייה, לא על אורך (לק מכאיב? תודה על החידוש) - דיברתי על ציפורניים מסודרות ונקיות (כלומר גזורות ולא כסוסות - נטולות עור מת מסיב - כן, אסטטיות... מה הקנטה במילה הזאת?) אפשר גם סתם להסתרק מבלי לצבוע שיער ומה עוד היה שם? נעלי עקב... לא זוכרת שהזכרתי אותן אז גם כאן יקירה התגובה מתייחסת על משהו קיצוני ולא על האמצע. איזון זה דבר נחמד בחיים - אני ממליצה! יום מופלא

עברית קשה שפה...

ה-ק-ט-נ-ה, מלשון, קטן. כלומר, את לוקחת את כל הכאב והסבל והנזקים לגוף, והופכת אותם למשהו קטן לכאורה- למשהו אסטתי, קטן, נעים לעין. חבל שאת יוצאת בשצף קצף כשאת בכלל לא מבינה שום דבר ממה שכבתבתי ולא מסוגלת להתייחס עניינית. אבל, יודעת מה, תעשי מה שבא לך, אני אעשה מה שבא לי. בעוד 25 שנה כל אחת מאיתנו תראה על עצמה את התוצאות של הבחירות שהיא עושה היום.

את יודעת מה עצוב?

את השאלה שלך: " יש לך גוף נשי ויפה למה לא להראות אותו בצורה נעימה לעין?" שאל אותי, כמעט מילה במילה, איזה חטיאר שמנמן, שרוף עור, ומעשן, שעמד לידי ברמזור. הוא היה מאוד מוטרד מזה שאישה נאה כמוני (ציטוט שלו) הולכת במכנסיים קצרים שחושפים (בגאווה) שיערות על הרגליים. האם את היית ניגשת לאותו אדם ושואלת אותו למה הוא מסתובב כך ברחוב? כל גופו זועק "סרטן" (העור, הריאות, מה שלא תרצי), כל כולו לא מתקרב לסטנדרט שבו הוא מצפה ממני לעמוד. ועדיין גם הוא, וגם את, מרשים לעצמכם לשפוט את המראה החיצוני שלי. וזאת למה? כי אני לא עומדת באיזה סטנדרט דבילי שהומצא ממש לא מזמן. סבתא שלי עוד מספרת איך אי אז בתחילת המאה היא לא הורידה שיערות (ולא אמה, ולא הדודות שלה). עד שיום אחד, בשנות החמישים, איזו שכנה עולה חדשה אמרה לה "אתן הישראליות, לא מטופחות, לא מורידות שיערות". רק אז היא גילתה שלפי האופנה בעולם הגדול (=כל מקום שאינו ישראל במושגי שנות ה50) נשים צריכות לתלוש את שיערות הרגליים שלהן. וואלה. את יודעת מתי נשים התחילו לגלח את שיערות הרגלים שלהן בעולם המערבי? כאשר אדון ג'ילט חיפש לעצמו פלח שוק חדש! כרגע מאוחר מדי, אבל מחר או מחרתיים אני אמצא את היסימוכים לזה, ואביא אותם. אז לא, לא הלכתי רחוק. אני לא מבקרת אף אחד ואף אחת על המראה החיצוני שלהם. גם אם אישה רוצה למרוט שיעורת, להתאפר, לרעוב, או מה שרק תרצה- כמעט תמיד זוהי זכותה. בעיני זה עצוב, אבל אני לא מעירה לה. יותר מזה, בעיני זה מקלקל את הגוף הנשי היפה שלה, אבל גם את זה אני לא אגיד לה- כל אחת וטעמה היא. איך את מעזה להגיד לי שהגוף הנשי שלי לא יפה בגלל שאני לא בטעם שלך?

מעניין אותי מאוד איפה קראת במה שכתבתי

ש"הגוף הנשי שלי לא יפה בגלל שאני לא בטעם שלך? " - בחיי שאת קשה יום טוב

אחת שהבינה אותי../images/Emo13.gif

בלי לקפוץ לקיצוניות ובקשר לתגובה של מבקרת פנימית לא חושבת שהייתי רוצה לפגוש בה בסמטה חשוכה בלילה... היא באמת קצת הפחידה אותי

אין לי מושג

אבל אני 'חולה' על מראה נשי, ואף פעם לא הבנתי מדוע לסבית אוהבת 'טוםבוי' או 'בוצ''. עבורי הפירוש המיידי של להיות לסבית זה לאהוב נשים- נשיות (ולא הכוונה לסכריניות ה'מטופחות' אלא לנשיות). אני חושבת שחלק מאיתנו הם על הרצף בין נמשכת לנשים לנמשכת לגברים, איפשהו באמצע מה שמבטא באהבת נשים עם אלמנט גברי. כי כולנו דו באיזשהו אופן. או קוויר

dify

New member
הסברתי למעלה-

בעיני להתלבש בגינס גדול, ללכת עם שיער קצר ולא להוריד שיער, זה לא גברי- זה נוח. ואני, כאחת שאוהבת את המראה הזה אצל בנות זוגי, לא מרואה בזה שום סתירה בנשיות שלהן- כי נשיות זה, לדעתי, לא מה שקובע מעצב אופנה הומו באיטליה וניו יורק אלא ההרגשה הפנימית שלנו שממש לא קשורה לאורך השיער (בכל איזור שהוא :) כשאני רואה מישהי שהולכת ככה, לי זה מסמל מישהי שנוח לה עם הגוף שלה, שלא חשוב לה לציית לחוקים בלתי כתובים אלא חשוב לה לחיות עם עצמה בנוחות. אני אוהבת את זה בנשים. אני לא פוסלת נשים שמטפחות את הסממנים התרבותיים לנשיות אני גם יודעת שיש כאלו שמרגישות שהן גבר שכלוא בגוף אישה ואכן יש להן מגדר גברי מבחינתן והן גבר לכל דבר (שזה לא המקרה שמדבור כאן) ויש גם נשים שפשוט מתקיימות כמות שהן- בלי האיפור, בלי הצבע לשיער, בלי חזיה ובלי להוריד שערות. כי ככה נוח להן עם עצמן. אותן אני אוהבת במיוחד :) אני לא יכולה להגיד שאני עצמי עומדת בכל הקריטריונים הללו (למשל לי עצמי יש שיער ארוך) כי זה מה שנעים לי. זה הופך אותי ליותר נשית? ואם אני אסתפר אז אני אהפוך לגברית פתאום? זה לא קצת מגוחך להסתכל על זה ככה? יש כל מיני נשים, עם כל מיני נטיות וכל מיני אהבות. כמו שיש מגוון חנויות לממכר בגדי האופנה. טעם וריח. זה לא משקף זו מיניות ולא התרסה, לכל אחת יש את סיבותיה. וכן, אני בטוחה שיש כאלו שעבורן זה אקט פוליטי. גם זה יש.

הכל בסדר difi

אפשר לנשום - אף אחד לא נכנס לך לתוך הג'ינס' הרחבות או לתוך החור שבחולצה אין צורך להתרעם

dify

New member
מעניין איפה ראית התרעמות

ומה זה משקף עליך... דווקא אני מאד מחבבת את לסבית בת, וחשבתי שזה יהיה נחמד להציג את זה שיש אפשרויות חשיבה אחרות, את יודעת, לפתוח את הראש, כמו שאני מצפה מההורים הסטרייטים שלי לקבל את זה שהבת שלהם יכולה לאהוב בנות, אז שלסביות יקבלו את זה שאפשר לאהוב כל מיני סוגים של בנות. אנחנו לא מגיעות בשטאנץ אחד, את יודעת. אבל מה שבטוח, שיש ביננו גם מגעילות ואת הוכחת את יכולתך כבר בתחום כן, אופי זה דבר הרבה יותר מגעיל מחור בחולצה. ואת הוכחת את זה. תודה :)

היי היי מה קורה לך?

קראתי את השרשור - התגובות היו לי חזקות מבחינת ההליכה על שתי קצוות מבלי התייחסות לאמצע הגבתי את מה שזה עורר אצלי. חשתי תוקפנות - אני עדיין חשה תוקפנות. מפה ולהגיד שאני מגעילה??? סליחה - זה לא לעניין. סתם בשביל שתדעי המשכתי עוד לקרוא את תגובותייך הלאה בשרשור הבא כי סקרן אותי קו החשיבה שלך והרגשתי איך לאט לאט הכיווץ שנוצר אצלי מהשרשור הזה מתחיל להשתחרר לי. והופ הנה הכיווץ חזר אז כמו שאמרתי קודם - אפשר לנשום ולהרגע

dify

New member
בואי נעשה סדר

בעצם מה שאת אומרת זה שקפצת למסקנות התנשאית והיית מגעילה סתם ועכשיו את עוד מרגישה שזה לא הוגן. תסלחי לי אני כתבתי את הדברים בנועם כי באמת, יש יותר מדרך אחת לחיות ולי אין שום בעיה עם אף אחת שהולכת עם בניית ציפורניים (אני לא חושבת שזה משקף שהיא מגעילה) ואני גם לא פוסלת על הסף יחסים חברתיים עם אף אחד, בדר"כ אפילו לא עם טיפשים (עם מעצבנים ומתנשאים -כן). אז כן תגובות כאלו, מתנשאות ו/או שפוסלות אנשים על הסף ועוד בגלל גורמים חיצוניים לא גורמים לי לחבב את הכותבת. תעשי בחיים שלך מה שאת רוצה- אבל מי את שתגידי לי איך לחיות את חיי. ואם לא הבנת נכון את הנימה שבה כתבתי ללסבית בת, אז אולי היה שווה שתקראי פעם שניה לפני שאת מרגיעה אותי (דרך אגב, עכשיו, אם זה לא היה ברור, אני כועסת). ואת יודעת מה הכי הכעיס אותי- שעד התגובה שלך הרגשתי שזה דיון בתגובה שלך הרגשתי שהפכת את הפורום למקום שמגעיל לי להיות בו וחבל לי כי אני עובדת קשה להעמיד את הפורום הזה על הרגלים אני חושבת שזה מהותי שיהיה פורום ללסביות בנות 30 + ואני רוצה שהוא יהיה מקום מפגש אבל לא רק לסוג אחד של נשים אלא לכולן שכל אחת תוכל למצוא בו כמה בחורות כלבבה וכשמישהי אומרת שהיא לא מבינה את הקטע של בוצ'ות- אז לשאול זה לגיטימי. כשהיא אומרת שבעיניה זו הזנחה, זה אדם שלא ראוי להתייחסות חברתית וכד'- אז היא הופכת את הפורום הזה למקום שמדחיק החוצה חלק מחברות הקהילה. ולמה? למה לפסול מישהו בגלל בחירה שלו? במה הבחירה שלה יותר נכונה מהבחירה של מישהי אחרת? במה חיבתה למראה מסוים יותר "נכון" מחיבתה של האחרת? איך לסבית, שיודעת מה זה שחושבים שהבחירה שלה לא ראויה, מרשה לעצמה לרדת על בחירות של אנשים אחרים? אני לא יכולה להבין את זה ואת יודעת מה כן זה מגעיל אותי. אז אם היתה אי הבנה- מילא, אני לא רוצה להכאיב לאף אחת ואני כן רוצה שזה יהיה בית לכולן אבל אם למישהי לא נאה לשבת בחברת סוגים שונים של לסביות אז אולי זה לא המקום שמתאים לה.

אני מתה על סדר

בתור אחת שמקשיבה למה שאומרים לה ומתייחסת ברצינות לכתוב ולנשמע חזרתי אחורה בשרשור ואני מזמינה אותך לעשות את זה גם ולראות איפה בדיוק זה נהפך מדיון לקביעת עובדות יבשות לא קשורות למה שכתוב בראש ההודעה. אני בטח לא הפכתי את המקום למגעיל ואת מוזמנת להסתכל פנימה לעצמך ולראות מה סדיוק קרה שם ואיזה כפתורים נלחצו. אף אחד ובטח שלא אני אומרים לך איך לחיות את החיים שלך. יש לך עניין עם ההורים וענייני קבלה? מכירה את זה יופי אבל סורי יקירתי זה לא קשור אליי אז תשחררי. לא קראתי שום דבר שקושר לפסילת האחר מלבד חברתך מלמעלה ששמה תווית על בנות שכן רוצות להתאפר, להוריד שיער, לאכול בריא, להתלבש חתיכי כמסכנות - אז בבקשה ממך.

למעלה